15 Mart 2014 Cumartesi

BUTTERMILCH ICMENIN FAYDALARI VE FRAMBUAZLI BUTTERMILCH

 

 


Antioksidan Güzellik Icecegi

250 ml Buttermilch
1/2 su bardagi dolusu frambuaz

Hepsi püre yapilir ve aninda icilir ve bir Oh ! cekilir.Sifa olsun....
Diger meyvelerle de yapilir; Ananas,portakal, orman meyveleri, seftali, kivi, vs.....

Buttermilch yok , nerden bulayim derseniz, sorun degil, kolayi var.Evde süt ve sirke varsa ,10 dakikada Buttermilchiniz elininiz altinda olur :)

1 tatli kasigi beyaz sirkeyi sütle karistirin 8-10 dk. bekleyin, Buttermilchiniz hazir.Keklerde,pogacalarda,Waffelde kullanabilirsiniz.Meyveli yada sade serinletici bir icecektir.Tadi Kefir gibi biraz eksidir, onuda belirteyim.


 

BUTTERMILCH ICMEK ICIN 5 IYI SEBEP:

Buttermilch, isminin aksine (tereyagli süt,yagli süt manasina geliyor ) az yagli ve sagliklidir.

1 . Buttermilch az yagli icecektir

Tereyag üretiminde , yan ürün olarak ortaya cikiyor, yani tereyag yapilirken, sütten arta kalan sivinin
devam islenmesinden meydana gelen Buttermilch, 1% yag icerir ve kalorisi azdir.
100 ml. Buttermilch 35 kalori icerir.Bu ,tam yagli sütün kalorisinin yarisi kadardir.

2 . Buttermilch cok miktarda kaliteli Protein icerir.

Kim Buttermilch icerse otamatik olarak Protein alir. Proteinler  cesitli aminoasitlerden olusuyor ve bunlardan sadece bir kismi yiyeceklerle aliniyor.Süt proteinleri yüksek degerlidir ve aminoasitlerin bütün özeliklerini tasir.
Et, balik, süt ürünleri, yumurta :Almanlar tarafindan oldukca fazla tüketiliyor  . Bütün hayvansal yiyecekler yüksek degerde Protein icerir ,malesefte  yag oraninlari oldukca yüksektir.Buttermilch yüksek kaliteli proteini ve az yagli olmasiyla bunlarin disinda kaliyor.

3. Buttermilch kalsiyumdan zengindir.

Hemen hemen, süt ve yogurt kadar kasiyum icerir.Kalsiyum, kemiklerin ve dislerin olusmasinda önemli rol üstlenir  .Osteoporosenin ( kemik erimesi) önlenmesinde , alinmasi tavsiye edilir.

4.Sindirim sistemine iyi geliyor.

Saglikli bir bagirsak ic yapisi icin gereklidir.Iceriginde oldukca fazla  yararli sütasidi bakterileri vardir.
Toplumda bir  cok insanda sindirim problemleri var.Buttermilch bu durumda positif etki eder ,cünkü dogal probiotiktir.

5. Zayiflamaya yardim eder.

Az yagli olmasina ragmen tok tutar.Zayiflamak isteyenlere ara ögün olarak tavsiye ediliyor.
Buttermilch az kalori , Protein, Mineral maddeler ve Vitamin icerir.
Icinde  ,sayisiz B vitamini,fosfor,kalsiyum, riboflavin,Protein ve Lecithin barindirir.
B Vitaminleri, güzel bir cilt, sac, tirnak yapisi icin gereklidir.

Alternatif kalsiyum kaynaklari; Brokoli, badem, yesil yaprakli sebzeler,portakal (süt allerjisi olanlar icin )

Apotheken Umschau dergisinden alinmistir.








20 yorum:

  1. Şulecim ilk kez duyuyorum Buttermilch i,sayende yeni bir şey daha öğrenmiş oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda cok tüketilen bir icecek.Meyvelileride hazir satiliyor ama her zaman almiyorum.

      Simdilerde kendim yapar oldum :)

      Sil
  2. Buttermilchi bir kac kez alip tükettim fakat isminden olsa gerek cok yaglidir diye tedirgin olmustum sulecim..bu kadar faydali oldugunu bilmiyordum, cok tesekkürler paylasimin icin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ismi yaniltiyor ama cok saglikli.Cocuklar icinde cok yararli.Kücükten alistirmak gerek.

      Sil
  3. Hayırlı olsun blogun. Aramıza hoşgeldin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpil tesekkür ederim.Ziyaretine sevindim...

      Sil
  4. Kahve simdiden burnumda tütmeye basladi, en iyisi alis verise cikayim bisikletle, sporda yapmis olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hic sorma canim benimde...peynir ve kahveyi ne cok seviyormusum;)) güzel bir hafta sonu diliyorum!!
      bende ev isi yapiyorum, bir türlü düzene sokamiyorum ama..:/

      Sil
  5. ben buttermilk'i zaten kefir diye biliyordum ama farklıymış tadı meğerse yani dediğine göre. burada da karnemelk var ki oda sanırım buttermilk. neyse yani ben hepsi sonuçta kefir diye hiç almıyordum, evde kefiri her gün kendim yapıyorum. öğrenmiş oldum sağol şule

    YanıtlaSil
  6. Kefiri evde mayalamak en sagliklisi ve ucuz yolu.Hic denemedim, nasil yapildigini gördüm bir cok blogta.Burda mayasini bulabilirmiyim, bakmam lazim.Birgün yaparsam sizde grürsünüz :)

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar süte 1 tatli kasigi beyaz zirke?? Uzum sirkesimi?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,sorununda gec cevap verebilirim.Evden cok uzagindan ve Internet baglantisi cok kötü.
    Elma sirkeside ,Üzüm sirkeside ,limon suyuda oluyor.
    1 su ilik sütle 1 yemek kasigi limon suyu ekleyip bekletin.ya da 1 su bardagi sütle 1 -2 tatli kasigi Sirke koyun.

    Ben Buttermilch hazir aldigim icin kendim yapmadim hic.Bu Tarifi ,evde hazirlayabilmek icin denenmis formüldür. Sütün cökelip,koyu hafif eksimsi olmasini sagliyor.Yapanlar cok memnunmuslar.1 su bardagi deneyerek sirkenin miktarini ayarlayabilirsiniz.Sirke yoksa limon suyuda ise yariyor.Sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün bu tarifi bir deneyeyim dedim:) Süte birer tatlı kaşığı hem limon hem de elma sirkesi kattım, 10 dakika değil iki saat bekledim, benim sütte görüntü olarak bir şey değişmedi. Tadı hafif ekşimsi oldu gerçi:)
      Sütten lor peyniri yapımı tariflerinde, içine sirke ya da limon katılan süt ocakta kesilene kadar ısıtılıp süzülüyor.
      Buttermilch yapımı da onu hatırlatıyor ancak ısıtma yok anladığım kadarıyla. Ben limonlu sirkeli sütümü ısıtıp bir de öyle deneyeceğim.

      Yine de sorayım istiyorum; süt kesilip dibine çökünce süzerek sadece suyunu mu kullanıyoruz? Yoksa süzmeden içine malzemeleri katıp hepsini karıştırıp o şekilde mi tüketiyoruz?
      Bununla ilgili bir açıklama varsa da ben göremedim Şulecim yanıtlarsan sevinirim. Çok sevgiler...

      Sil
    2. Sevgicigim, alman bloglarinda buldugum bir kac tariften, anlatildigi üzere sütün oda sickliginda olmasi gerekiyor

      isitilirsa lorlasir,dedigin gibi...

      Bu ölcü de alman ev hanimlari tarfindan denenmis,basarili ,bir tarif...

      Bardagin büyüklügü ,konulan sirke ya da limon suyunun oranida önemli...Prensip yoksa ayni...Günesli bir yede bekletmek,islemi hizlandiracktir,sanirim.

      225 ml. Süte 2 yemek kasigi limon suyu veya sirkeyi ekleyip ,beklet...Süt koyulasacaktir..Süzülmüyecek...

      Bu cökelmis sütün icine malzemeleri katip, blenderder geciriyoruz...

      Aslinda Buttermilch sütün atik bir maddesi..Sirkesiz ve limon suzuz yâpilma sekli ,en dogal hali.

      Schlagsahne'yi (süt kremasi) kapali bir kavonoza koyup,uzuuun bir süre calkalayip, tortulasinca bir bezden ya da süzgecten süzünce torttu kismi treyagi, sivi kimi Buttermilch oluyor:)
      her iki sekilde de yapilabiliniyor.

      Sen yapmis olduguna biraz daha limon suyu ya da sirke koyup,tekrar bekletebilirsin...Taze süt ,kutu sütü olmasida etken olabilir belki...

      Sil
    3. Sirkenin, dozunu azar artirmada fayda var,icilmesini güclesmesin diye..Alisik olunmayan bir tad,ne de olsa...
      Bu sekliyle genelde hamur islerinde kullaniliyor...Icmek icin 1 yemek kasigiyla deneyebilirsin...Hangisi daha hosuna giderse o sekilde yaparsin..Sütün hafif kalinlasmasi yeterli olur :)

      Sil
    4. Şulecim çoook teşekkür ederim.
      İlk denememi ısıttım ve bildiğimiz lor oldu:) Dün akşam tekrar denedim.Bu kez limon ve sirkeyi daha fazla koydum vee başarılı sonuç.
      Her iki denememde de UHT kutu süt kullandım. Sirke veya limon miktarıymış püf noktası demek ki:)) Sade haliyle tadını biraz kefir e benzettim. Bu şekilde yapıldığı zaman sütün yağı içinde kalıyor, yani senin hazır aldığından daha yağlı bir buttermilch elde edilmiş oluyor. Dolayısıyle tüketirken kalori değerinin kullanılan sütle aynı olacağını varsaymak yanlış olmaz..

      Tabii akşam her ikisini de buz dolabına kaldırdım, bugün ara öğün olarak değerlendirilecekler. Pancar suyu katkılı bir deneme olabilir belki:))) Çok öpüyorum...

      Sil
    5. Sevindim canim...Sütün icine sirke ya da limon girince alkalide olur, yine yag yakici etkisi olur sanirim, ayrica süt ve yogurt ürünlerinde ki kalsiyumda yag yakmak icin gerekli...Cok yagli bir inek sütü olmazsa sorunda olmaz sanirim :) Afiyet olsun ,simdiden...

      Sil
  9. türkiye'de bulmak neredeyse imkansız gibi birşey; acaba bizdeki kefir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle kusura bakmayin,gec cevapliyorum.Kefir degil ama tadlari ,kivamlari brbirine benziyor.Isterseniz kendiniz bir deneyin.Daha iyi fikir sahibi olursunuz.
      Sevgilerle.

      Sil
  10. harika tarifler olmuş teşekkür ederiz

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma