9 Mart 2014 Pazar

Aile ile spor yapmanin eglenceli yollari







Egzersiz yapmanın sağlık açısından önemini bilmeyen yoktur. Buna rağmen, salonunuzdaki kanepeniz herkesi kendisine daha çok çeker ve cezbeder. Düzenli olarak yapılan egzersizleri sizin ve aileniz için egzersizleri daha eğlenceli hale getirmeniz, işinizi kolaylaştıracak ve aileniz ile hem keyifli vakit geçirmenizi, hem de sağlığınızı korumanızı sağlayacaktır. Aşağıdaki teşvik edici egzersiz seçeneklerinden bir tanesini deneyin!

Dostane bir yarışa döndürün!

Bazı çocuklar (ve yetişkinler!), hünerlerini göstermek için ekip arkadaşlarına çalım atmaktan hoşlanırlar. Yürüyüşleri küçük çaplı yarışlara, ya da mini futbol, basketbol oyunlarınızı skor tutarak gerçek karşılaşmalara dönüştürün. En iyi figürü yapanın birinci olduğu dans partileri düzenleyin. Grubunuzda bir gün içinde en çok kim adım atabilir, şınav çekebilir ya da en zor yoga duruşunu gerçekleştirebilir? Sonuçları gördüğünüzde gerçekten şaşırabilirsiniz! (Çocukların mizaçlarını sakın aklınızdan çıkarmayın, çünkü uyguladığınız bu strateji, kabiliyetleri konusunda aşırı hassas olmaları ya da kazanan ve kaybedenin kim olduğunu önemsememeleri nedeniyle, onlarda ters tepki yaratabilir.)

Komik ve saçma temaları arttırın!

Eğer dans ediyorsanız, çılgın kostümler ve çılgın hareketler eşliğinde edin! Eğer ailece yürüyüşe çıktıysanız, yürüyüş esnasında komik şarkılar ve fıkralar anlatın ya da içinizden biri kış için yeni bir şapkaya ihtiyaç duyuyorsa, ona hayvan temalı bir bere alın. Kim dışarı çıkıp da, böyle eğlenceli vakit geçirmek istemez ki?

Tezahürat yapın!

Bir tane aile tezahüratı uydurun ve her kim egzersizle ilgili bir hedefi gerçekleştirmişse ona tezahürat edin. Çok mu aptalca geldi? Buradaki amaç birbirinizi desteklemeniz ve her türlü başarıyı kutlamanızdır. Tabi ki bu anne ve babaların da başarılarını da kapsıyor! Eğer ebeveynler bir maçta ya da yarışta boy gösteriyorlarsa, onlara tezahürat edin!

Beraber öğrenin!

Ailece kendinize yeni bir spor seçin ve hep beraber öğrenin. Dövüş sanatları, binicilik ve dans özellikle birçok yaş grubuna ve beceri seviyesine uygun olan spor dallarıdır. Ya da ailenin diğer üyelerine, sizin favori egzersiz hareketinizi öğretin. Çocuklar rolleri değiştirmeye ve öğretmen olmaya bayılırlar. Kontrolü ele alın, öne geçin ve haftada bir ya da iki kez ailenize belli bir egzersiz saati belirleyin!

Evcil hayvan edinin!

Ailenizin egzersiz seviyesini arttırmak için sizden böyle büyük bir sorumluluk altına girmenizi tabi ki önermiyoruz. Ama yine de, bir köpek sahibi olmak ya da bunu düşünmek, aile bireyleri için ciddi anlamda bir uyarı görevi görür ve onları her gün kalkıp hareket etmeye teşvik eder! Çoğu kedi ve tavşanlar da aktif oyunlardan hoşlanırlar. Okuyucularımızdan biri “Bir köpek almak hayatımızı değiştirdi!” diyor. “ Ben çikolata renkli kırma labradorumuz Mina'nın arkasında yürürken, çocuklarım da yanımızdan koşuyor, patenle kayıyor ya da scooter'a biniyorlar. İlk başta çok şikayet ediyorlardı ama artık onu parka götürüp dolaştırmak, koşturmak için gelip benden izin istiyorlar.’’

Güzel bir amaç için yapın!

Özellikle, eğer aileniz bireysel olarak konuyla ilgililerse, bir yardım kuruluşuna katkı sağlamak amacıyla yürüyüş, koşu hatta araba yıkama aktivitesi, tüm aile fertleriniz fiziksel olarak harekete geçirebilir

Eğlenceli egzersiz için grup toplayın!

Elbette ailenizle beraber zaman geçirmeyi seviyorsunuz ama olaya başkalarını dahil etmek daha motive edici olabilir. Başka bir aileyle açık hava aktivitesi planlayın (yüzme, bisiklete binme gibi). Okula beraber yürüyeceğiniz bir grup oluşturun. Çocuğunuzun arkadaşlarını arka bahçede top oynamaları ya da oyun parkına gitmeleri için evinize çağırın. Aktiviteler arkadaşları sever!

Bir oyuncak ile kendinizi şımartın!

Evet, bedava ya da ucuz bir donanımla – ya da hiçbir şey olmasa da - bolca fiziksel aktivitede bulunabilirsiniz ama yeni özel bir oyuncak ya da bir alet, oyun aktivitelerinize devam etmek için güzel bir hediye olabilir. Bir daha ki sefere, bir doğum günü hediyesi alırken, egzersiz yapmanıza yardımcı olacak bir tane de kendinize edinin, bu sizi cesaretlendirecektir.

Bir tema belirleyin!

Çocuğunuzun sevdiği aktiviteler ile ilgili spor öğretmenlerinden bir ipucu alın ve bütün bir ''öğe'' oluşturun. Bir öğleden sonrasını konulu el sanatlarına, basketbola, yemeklere, kitaplara ve tabi ki etkin oyunlara adayın. ( Doğum günü partisi planlar gibi - ama diğer misafirler olmadan yapın).

Dışarı çıkın!

Eğer hiç biri işe yaramazsa, evdeki herkesi dışarı çıkarın ve gelecek ilhamı bekleyin. Bunu dışarıda bulma şansınız evdekinden çok daha fazla.

Haydi biraz enerji toplayın ve havaların güzelleşmeye başladığı bu günlerde, evde oturmak yerine, aileniz ile birlikte parklara ve bahçelere gidin, inanın biraz egzersiz ve temiz hava ile kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.


 Istanbella.com alintidir.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Pazar gününün spor degerlendirmesi

Günesi selamlama  ✔

Plank hareketleri  ✔

4 Mile Leslie Super Challenge walk ✔

Sabah yürüyüsü  45 dk. ✔

Mac öncesi 30 dk. saha kenarinda yürüyüs ✔
 

5 yorum:

  1. Güzel öneriler Şuleciğim. Ben, en sondaki seçeneği seçiyorum. Tabii ev halkını bir araya toplayabilirsem;)) İyi pazarlar, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim her hafta sonu ,futbol maclarimiz var,oglumdan dolayi.Havalar Günzel olunca seyretmesi, tezahürat yapmasi,adrenalinin yükselmesi,dejarj olmak

      Stress atmayida sagliyor, egleniyoruz da.Yendigimiz zaman daha bir keyifli oluyor ;)

      Ailece yürümek, arada yüksek merdiven cikmak , hafif kosu yapmak , hafta sonralari genelde yaptiklarimiz arasindadir...

      Zamani birlikte gecirmek ,aktif olmak adina seviyoruz bunu.

      Sil
  2. cok yararli cok güzel bir paylasim dikkatle okudum canim!

    YanıtlaSil
  3. Bizim grupta spor bilinci yüksek aslinda, bu paylasim daha cok diger okurlarim icin.

    Spor, egsersiz, yorucu ,terletici hareketler.Bazen gözümüzde büyür, ertelerde erteleriz, yada bahaneler buluruz.

    Spor aile ile beraber olunca daha zevkli ,yada arkadas grubu icinde .Zamanin nasil gectigide eglence aninda fark edilmiyor.Sevgilerle

    Okuyunca hosuma gitmisti.Gözden kaciranlarda okusun, fikir alsin istedim.

    YanıtlaSil
  4. Pazar gününün spor degerlendirmesini ,bugün yazabildim.Dün yogundum , umarim sizin pazarinizda günesli ve mutlu gecmistir.

    Dün hava sicakligi 22 dereceydi. Buralar icin bu mevsimde normal disi.Olsun sikayetci degiliz:))

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma