25 Mart 2014 Salı
DIYET SEBZE YEMEGI, TAVADA ,ÜSTELIK LEZZETLI :)
Lezzetli mi lezzetli, pratik mi pratik dogaclama bir sebze yemegi oldu . Hic su koymadan , sebzelerin kendi suyunda pistigi dünkü ögle yemegim huzurlarinizda.
Seramik tavada pisirmenin avantajiyla , nasil yaptigimi anlatayim.Hani olurya zamaninizin dar oldugu anda, üstelik buz dolabinda artan sebzelerinizde varsa denemek istersiniz.
1 orta boy, ince patlican
1/2 orta boy kabak
6 - 7 tane kültür mantari
1 tane yesil sogan
1 tane orta boy domates
Ceyrek kesilmis kirmizi paprika
Mantarlari incecik kestim , patlicani ve kabagi , domatesi , paprikayi zar seklinde dogradim , yesil
sogani incecik kestim.
Tavayi isitip , domates en üstte olacak sekilde ,bütün sebzeleri icine koydum.Kapagini örtüp , orta
ateste kendi suyuyla pisirdim.
Cok uzun sürmedi ,sebzeler yumusayinca kenara aldim, hafif zeytinyagi gezdirdim, tuzunu,
karabiberini ve pul biberini serptim.
Bu kadarcik...Inanin cok lezzetliydi. Ben aciktigim icin bana öyle gelmiste olabilir.Pilav yasak
oldugu icin ekmekle yedim.
Icine sarimsakta koyabilirdim.Patlicani tuzlu suda bekletmedigim halde aci degildi.Ögle yemeginde
evde yanlizdim ve tam bir posiyonluk cikti.
Malzemeler artirilarak aksam yemegi olarak yapilabilir.Bizde problem oglum.Patlican ve kabak
yemiyor.
Sebze yemegi yaptigim zaman onun icinde bir seyler yapmam gerekiyor.Bu konuda annesine huyu
hic cekmemis : )
Deneyeceklere simdiden afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Cok pratikmiş. Elllerine sağlık
YanıtlaSiltesekkür ederim Skinny, biraz tembel isi oldu:)
YanıtlaSilAma calisan bayanlar icin ideal sanirim.
Benzer şekilde ben de yaparım ara sıra ama mutlaka sarımsak koyarım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSarimsak güzel tat veriyor, bende yedikten sonra dedim, niye koymadim?
YanıtlaSilAcliktan gözüm dönmüstü galiba ,aceleyle unutmusum :)
Benim uydurmasyon yemeklerime benziyor. Evde ne varsa koyuyorum, bol baharat, sonra da adına WOK diyorum :))
YanıtlaSilHahha haaa! Akilli kadin :))) Ama lezzetli oluyor böylesi...
YanıtlaSil