31 Mart 2016 Perşembe

KIRMIZI FASÜLYELI EKMEK PROTEINLI - GLUTENSIZ-LOW CARB -DIYET EKMEGI

UNSUZ EKMEK

Düsük kalorili, proteinli ,glutensiz ,Saglikli ekmek :)) Ilk kez yaptim ve harika oldu...Yumusacik sünger kek kivaminda ...pinterest ve instagram 'da cesitli sekillerde yapilms hallerine rastliyordum...(low carbbread ,ketobread diye yazarsaniz bulursunuz ) Dünde gezinirken yine gördüm o kadar hos duruyordu ki bu sefer yapiyorum dedim..iyiki yapmisim :)

Firin calismisken bir sey daha yaptim ki bunu bile solladi..O da insallah yarin...



GLUTENSIZ EKMEK

Bütün Protein ekmeklerinde oldugu gibi ici nemli gibi...Bunu daha sonra tostta da kizartiyorlarmis, o zaman daha bir nefis oluyormus...


SAGLIKLI DIYET EKMEK
 Fiindan ciktiktan sonra


NOCARBBREAD


Firina girmeden önce ki hali...Kek kivaminda oldu .Benim son  gördügüm ekmekcik sekline benziyordu..Hamurun civikligindan Form vermesinin güclügünü anlatiyordu..o sekli nasil vermisler anlamadim...

Ben kare orta boy   borcamda  pisirdim...
Gördügüm sayfada tarifini kabaca yazmisti ben google de arastirdim,iceriginde ufak tefek degisikliklerle hemen hemen ayni...

MALZEMELERI :

1 kutu konserve meksikan kirmizi fasülye  ya da 2 su bardagi haslanmis fasülye(250ml.lik)
4 yumurta
2 tatli kasigi kabartma tozu,tuz,( karabiber ,kirmizi Biber, ekmek baharati, kimyon)
1 tatli kasigi cekilmïs keten tohumu (ben ekledim)
Baharatlar  ve keten tohumi istege bagli ben ekmek baharati haric hepsinden koydum...

Kisa tarif bella_bubu sayfasinda (Almanaca)

YAPILISI :

Haslanmis meksika fasülyesini yikayip,süzüyoruz ve mikserle püre yapiyoruz
Yumurtalari cirpip ,hepsini kek gibi cirpiyoruz
Pisirme kagidi serilmis kaliba koyuyoruz..
Önceden 180 derece isitilmis Fiindan 20-30 dk. Pisiriyoruz..Kürdan testi bile yaptim:))

Valla böyle olacagindan süpheliydim .Bana göre güzel oldu...

Unsuz, diyet amacli üstelik glutensiz birde proteinli ...Daha ne olsun...Kim düsündüyse iyi yapmis :)

Low carb beslenler ,spor yapanlar ,glutensiz beslenenler cok tercih ediyor..Benim hosuma gitti..Arada yaparim artik :)

Deneyeceklere afiyet olsun...Buz dolabinda bir hafta saklanabiliyormus diye bir yerlerde

okumustum.


Ayyy! Dizim basliyor,duyuyorum ..Criminal Minds .Sonra görüsürüz :)




16 yorum:

  1. Ablacim merhabalar. Uzun zamandir yazamamistim sana umarim iyisindir.
    Senin bu tariflerine hayranim, yine saglikli degisik bir tat yakalamissin :) Ellerine saglik ablacim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler canim :) iyi diyelim iyi olalim :) degisik ve saglikli seylere meragimdan ,denediklerimi paylasmayi seviyorum :) bende kocaman öpücükler sizlere

      Sil
  2. Bir kez fasulye köftesi yapmıştım pek sevilmemisti bizde ama bu tuzlu kek gibi duruyor güzel geldi denemeli. Bir de ekmek baharatı bilmiyorum ben gerçekten baharat mı ? Sevgiler afiyet olsun...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz yaptigim ilk sey:)
      Baharat ekmek baharatlari olarak geciyor..Bir kac baharatlari ibaret.Almanlar kulllanmayi seviyorlar.Fotosunu ceket,yayinlarim insallah ..

      Sil
  3. Ben de cok yaptim bu tarz protein ekmekleri, hepsinin ici nemli gibi oluyor maalesef ama kizartinca bir nebze daha iyi oluyor. Sadece nohut unundan yaptigim kitir ekmek fena degildi bir de gecenlerde bugday kepeginden yaptigim güzel oldu.
    Fasulyeden denememistim, bir ara bunu da bir deneyeyim. Ellerine saglik:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Evet bugün keci peynirli ispanakli tost yaptim,nefis olmustu.Instagramda yayinlarim.instagram sulemcafe diye yazarsan cikar..

      Sil
  4. Şuleciğim merhaba,
    Çoktandır zaman azlığından blog takibi yapamıyorum. İnstagramda görünce tarif için bloğuna uğramak kaçınılmaz oldu :)) Eline sağlık, güzel bir yeşil salata ve bir bardak ayran ile bile harika bir öğün olur. Ya da senin üstü yumurtalı tostun gibi; çok iştah açıcı görünüyor gerçekten. İlk fırsatta yapacaklarım listesine ekledim bile :)) Çok sevgiler...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Sevgicigim tostu cok sahane oldu :)umarim seninde hosuna gider..

      Sil
  5. ellerine sağlık şulecim. ne kadar değişik bir tarif. iyi deneme cesaretin var :) ben tutturamam diye deneyemiyorum birçok şeyi. neyse sen dene biz de senden kopyalarız ;)
    diğer şey neydi paylaşacağın?

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. En kisa zamanda yayinlayacagim ,kusura bakma cok gec cevaplayabildim yorumunu...evet ,seviyorum yeni seyler denemeyi...:))

      Sil
  6. sulecim merhaba. gece gezmesi yapiyorum bloglarda:) kandil tebrigine geldim ^-^ hayirli kandiller huzurlu gunler diliyorum. 1 haftadır post girmiyorsun iyisindir umarim. sevgiler♥

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Teknik ve özel durumlardan bloglardan cok uzaklastim.Yavas yavas gelecegim ziyaretlere..Sana da ilgin icin ayrica tesekkür ederim.

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Teknik ve özel durumlardan keyifsizdim...Planli bir ara degildi. yoksa haber verirdim..iyi diyelim,iyi olalim.buna da sükür.sevgilerle deeptone...

      Sil
  8. Bilgisayari yeğen aldı,sinavi varmis.cepten google dolaşmak zor geldi,kirmizi fasulye deyince aklima bizim barnunya gelmişti, meksikali bir barbunya ile tanismak gerekecek :) ekmek baharatı hiic duymamıştım.. Bir de benim fırını bozuldu,kaynanamin davul firina el koydum,orada da olur herhalde dimi,börek yaptim sadece kek türü denemesi.yapamadım henuz de..
    He,tabi eline saglik ve kalemine :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Kek pisiyorsa,buda olur...Sadece dikkat etmek gerek cok cabuk pisirebilir..Kücük bir kalipta,pisirme kagidi ile deneyiniz.
      Aslinda daha denemedim ama orta ateste tavada da pankek gibi pisirilebilir.deneme icin konservesini de kullanabilirsiniz.sevgilerle

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma