tag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post2895805511969683369..comments2024-02-26T17:23:40.872+01:00Comments on Sulem Cafe: BUTTERMILCH ICMENIN FAYDALARI VE FRAMBUAZLI BUTTERMILCHSulemcafehttp://www.blogger.com/profile/03009409383392928789noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-86004356541583723122015-11-07T09:00:55.050+01:002015-11-07T09:00:55.050+01:00harika tarifler olmuş teşekkür ederizharika tarifler olmuş teşekkür ederizKüçükçekmece Kombi Servisihttp://www.klimavekombi.net/kucukcekmece-kombi-servisi/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-91965534829330280632015-06-17T10:39:23.553+02:002015-06-17T10:39:23.553+02:00Sevindim canim...Sütün icine sirke ya da limon gir...Sevindim canim...Sütün icine sirke ya da limon girince alkalide olur, yine yag yakici etkisi olur sanirim, ayrica süt ve yogurt ürünlerinde ki kalsiyumda yag yakmak icin gerekli...Cok yagli bir inek sütü olmazsa sorunda olmaz sanirim :) Afiyet olsun ,simdiden...Sulemcafehttps://www.blogger.com/profile/03009409383392928789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-53747273808258282712015-06-17T08:22:39.978+02:002015-06-17T08:22:39.978+02:00Şulecim çoook teşekkür ederim.
İlk denememi ısıt...Şulecim çoook teşekkür ederim. <br />İlk denememi ısıttım ve bildiğimiz lor oldu:) Dün akşam tekrar denedim.Bu kez limon ve sirkeyi daha fazla koydum vee başarılı sonuç. <br />Her iki denememde de UHT kutu süt kullandım. Sirke veya limon miktarıymış püf noktası demek ki:)) Sade haliyle tadını biraz kefir e benzettim. Bu şekilde yapıldığı zaman sütün yağı içinde kalıyor, yani senin hazır aldığından daha yağlı bir buttermilch elde edilmiş oluyor. Dolayısıyle tüketirken kalori değerinin kullanılan sütle aynı olacağını varsaymak yanlış olmaz..<br /> <br />Tabii akşam her ikisini de buz dolabına kaldırdım, bugün ara öğün olarak değerlendirilecekler. Pancar suyu katkılı bir deneme olabilir belki:))) Çok öpüyorum...sevgihttps://www.blogger.com/profile/01755399884179212459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-26560277150698962222015-06-16T15:45:12.767+02:002015-06-16T15:45:12.767+02:00Sirkenin, dozunu azar artirmada fayda var,icilmesi...Sirkenin, dozunu azar artirmada fayda var,icilmesini güclesmesin diye..Alisik olunmayan bir tad,ne de olsa...<br />Bu sekliyle genelde hamur islerinde kullaniliyor...Icmek icin 1 yemek kasigiyla deneyebilirsin...Hangisi daha hosuna giderse o sekilde yaparsin..Sütün hafif kalinlasmasi yeterli olur :)Sulemcafehttps://www.blogger.com/profile/03009409383392928789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-45636343020849796022015-06-16T15:36:21.385+02:002015-06-16T15:36:21.385+02:00Sevgicigim, alman bloglarinda buldugum bir kac tar...Sevgicigim, alman bloglarinda buldugum bir kac tariften, anlatildigi üzere sütün oda sickliginda olmasi gerekiyor<br /><br />isitilirsa lorlasir,dedigin gibi...<br /><br />Bu ölcü de alman ev hanimlari tarfindan denenmis,basarili ,bir tarif...<br /><br />Bardagin büyüklügü ,konulan sirke ya da limon suyunun oranida önemli...Prensip yoksa ayni...Günesli bir yede bekletmek,islemi hizlandiracktir,sanirim.<br /><br />225 ml. Süte 2 yemek kasigi limon suyu veya sirkeyi ekleyip ,beklet...Süt koyulasacaktir..Süzülmüyecek...<br /><br />Bu cökelmis sütün icine malzemeleri katip, blenderder geciriyoruz...<br /><br />Aslinda Buttermilch sütün atik bir maddesi..Sirkesiz ve limon suzuz yâpilma sekli ,en dogal hali.<br /><br />Schlagsahne'yi (süt kremasi) kapali bir kavonoza koyup,uzuuun bir süre calkalayip, tortulasinca bir bezden ya da süzgecten süzünce torttu kismi treyagi, sivi kimi Buttermilch oluyor:)<br />her iki sekilde de yapilabiliniyor.<br /><br />Sen yapmis olduguna biraz daha limon suyu ya da sirke koyup,tekrar bekletebilirsin...Taze süt ,kutu sütü olmasida etken olabilir belki... Sulemcafehttps://www.blogger.com/profile/03009409383392928789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-36712469855432803102015-06-16T14:48:00.778+02:002015-06-16T14:48:00.778+02:00Bugün bu tarifi bir deneyeyim dedim:) Süte birer ...Bugün bu tarifi bir deneyeyim dedim:) Süte birer tatlı kaşığı hem limon hem de elma sirkesi kattım, 10 dakika değil iki saat bekledim, benim sütte görüntü olarak bir şey değişmedi. Tadı hafif ekşimsi oldu gerçi:)<br />Sütten lor peyniri yapımı tariflerinde, içine sirke ya da limon katılan süt ocakta kesilene kadar ısıtılıp süzülüyor.<br />Buttermilch yapımı da onu hatırlatıyor ancak ısıtma yok anladığım kadarıyla. Ben limonlu sirkeli sütümü ısıtıp bir de öyle deneyeceğim. <br /><br />Yine de sorayım istiyorum; süt kesilip dibine çökünce süzerek sadece suyunu mu kullanıyoruz? Yoksa süzmeden içine malzemeleri katıp hepsini karıştırıp o şekilde mi tüketiyoruz? <br />Bununla ilgili bir açıklama varsa da ben göremedim Şulecim yanıtlarsan sevinirim. Çok sevgiler...sevgihttps://www.blogger.com/profile/01755399884179212459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-10671765588369332562015-01-16T15:09:25.560+01:002015-01-16T15:09:25.560+01:00Öncelikle kusura bakmayin,gec cevapliyorum.Kefir d...Öncelikle kusura bakmayin,gec cevapliyorum.Kefir degil ama tadlari ,kivamlari brbirine benziyor.Isterseniz kendiniz bir deneyin.Daha iyi fikir sahibi olursunuz.<br />Sevgilerle.Sulemcafehttps://www.blogger.com/profile/03009409383392928789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-2695219920899819172015-01-10T01:05:06.394+01:002015-01-10T01:05:06.394+01:00türkiye'de bulmak neredeyse imkansız gibi birş...türkiye'de bulmak neredeyse imkansız gibi birşey; acaba bizdeki kefir mi ?Ayselhttp://www.mutfakyolu.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-22555811530570357662014-12-06T16:42:56.969+01:002014-12-06T16:42:56.969+01:00Merhaba,sorununda gec cevap verebilirim.Evden cok ...Merhaba,sorununda gec cevap verebilirim.Evden cok uzagindan ve Internet baglantisi cok kötü.<br />Elma sirkeside ,Üzüm sirkeside ,limon suyuda oluyor.<br />1 su ilik sütle 1 yemek kasigi limon suyu ekleyip bekletin.ya da 1 su bardagi sütle 1 -2 tatli kasigi Sirke koyun.<br /><br />Ben Buttermilch hazir aldigim icin kendim yapmadim hic.Bu Tarifi ,evde hazirlayabilmek icin denenmis formüldür. Sütün cökelip,koyu hafif eksimsi olmasini sagliyor.Yapanlar cok memnunmuslar.1 su bardagi deneyerek sirkenin miktarini ayarlayabilirsiniz.Sirke yoksa limon suyuda ise yariyor.Sevgilerle..Sulemcafehttps://www.blogger.com/profile/03009409383392928789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-68346406018906523272014-12-05T15:51:55.037+01:002014-12-05T15:51:55.037+01:00Ne kadar süte 1 tatli kasigi beyaz zirke?? Uzum si...Ne kadar süte 1 tatli kasigi beyaz zirke?? Uzum sirkesimi?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16878717434025653262noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-34703876721841002542014-03-30T13:16:51.133+02:002014-03-30T13:16:51.133+02:00Kefiri evde mayalamak en sagliklisi ve ucuz yolu.H...Kefiri evde mayalamak en sagliklisi ve ucuz yolu.Hic denemedim, nasil yapildigini gördüm bir cok blogta.Burda mayasini bulabilirmiyim, bakmam lazim.Birgün yaparsam sizde grürsünüz :)Sulemcafehttps://www.blogger.com/profile/03009409383392928789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-31762194330295449042014-03-29T19:48:09.075+01:002014-03-29T19:48:09.075+01:00ben buttermilk'i zaten kefir diye biliyordum a...ben buttermilk'i zaten kefir diye biliyordum ama farklıymış tadı meğerse yani dediğine göre. burada da karnemelk var ki oda sanırım buttermilk. neyse yani ben hepsi sonuçta kefir diye hiç almıyordum, evde kefiri her gün kendim yapıyorum. öğrenmiş oldum sağol şuleDuduhttps://www.blogger.com/profile/13337539216711045653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-6275056203323739792014-03-15T13:38:04.113+01:002014-03-15T13:38:04.113+01:00hic sorma canim benimde...peynir ve kahveyi ne cok...hic sorma canim benimde...peynir ve kahveyi ne cok seviyormusum;)) güzel bir hafta sonu diliyorum!!<br />bende ev isi yapiyorum, bir türlü düzene sokamiyorum ama..:/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01383261890056248049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-7737995862915329712014-03-15T12:01:51.777+01:002014-03-15T12:01:51.777+01:00Kahve simdiden burnumda tütmeye basladi, en iyisi ...Kahve simdiden burnumda tütmeye basladi, en iyisi alis verise cikayim bisikletle, sporda yapmis olurum.<br />Sulemcafehttps://www.blogger.com/profile/03009409383392928789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-54730569874979357332014-03-15T10:41:26.311+01:002014-03-15T10:41:26.311+01:00Serpil tesekkür ederim.Ziyaretine sevindim...Serpil tesekkür ederim.Ziyaretine sevindim...Sulemcafehttps://www.blogger.com/profile/03009409383392928789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-66322959339420096532014-03-15T10:40:43.001+01:002014-03-15T10:40:43.001+01:00Evet, ismi yaniltiyor ama cok saglikli.Cocuklar ic...Evet, ismi yaniltiyor ama cok saglikli.Cocuklar icinde cok yararli.Kücükten alistirmak gerek.Sulemcafehttps://www.blogger.com/profile/03009409383392928789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-37799603755131653522014-03-15T10:38:22.479+01:002014-03-15T10:38:22.479+01:00Burda cok tüketilen bir icecek.Meyvelileride hazir...Burda cok tüketilen bir icecek.Meyvelileride hazir satiliyor ama her zaman almiyorum.<br /><br />Simdilerde kendim yapar oldum :)<br />Sulemcafehttps://www.blogger.com/profile/03009409383392928789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-50881696502244434582014-03-15T10:19:39.158+01:002014-03-15T10:19:39.158+01:00Hayırlı olsun blogun. Aramıza hoşgeldin. Hayırlı olsun blogun. Aramıza hoşgeldin. balböcüklerihttps://www.blogger.com/profile/11235713582536899556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-46858030799933069322014-03-15T07:35:43.397+01:002014-03-15T07:35:43.397+01:00Buttermilchi bir kac kez alip tükettim fakat ismin...Buttermilchi bir kac kez alip tükettim fakat isminden olsa gerek cok yaglidir diye tedirgin olmustum sulecim..bu kadar faydali oldugunu bilmiyordum, cok tesekkürler paylasimin icin! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01383261890056248049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6545559885392649856.post-87668956948268685672014-03-15T07:16:17.102+01:002014-03-15T07:16:17.102+01:00Şulecim ilk kez duyuyorum Buttermilch i,sayende ye...Şulecim ilk kez duyuyorum Buttermilch i,sayende yeni bir şey daha öğrenmiş oldumömürhttps://www.blogger.com/profile/10418685788668739014noreply@blogger.com