YULAF KEPEKLI YESIL CORBA |
Cok saglikli ve yapmasi kolay bir corba ,cesitli sebzeler eklenerek ,cok türlü pisirilebilir.Ben bugün
en sade sekliyle yaptim.Üstelik düdüklü tencerenin sebze pisirme konumunda, vitaminleri
korunarak,kisa sürede hazir oldu.
500 gr. Brokkoli
2 tane derisiz tavuk budu
1 kücük kuru sogan
1 dis sarimsak
1 yemek kasigi yulaf kepegi
1 kasik zeytinyagi (isterseniz,ben koymadim)
Ilk önce düdüklüde butlari hasladim.
Sonra temizlenmis , kücük parcalara ayrilmis brokoliyi, ufacik dogranmis sogan ve sarimsagi, tavuk
suyunu (göz karari koydum),tuzunu,biberini ekleyip 5 dk . sebze ayrinda pisirdim.
Musluk altinda düdüklünün buharini cikardiktan sonra yulaf kepegini koydum,el blendiri ile püre
yaptim.Benim payimi ayirdim.
Tavuk suyuda hafif yagli oldugundan kendiminkine ekstra yag koymadim.
Kaseye corbayi koyduktan sonra üstüne dünden artan Hollandez sostan gezdirdim.
Gayet lezzetli bir corba oldu.Isteyen havuc,patetes ,... ekleyebilir.Tavuk suyu ile süt karistirilip
yapilabilir..Süt allerjisi olanlar,soya sütü, badem sütü koyabilirler.
Bizimkilerin corbasina tereyagi ve biraz Cremefine ( Rama) kattim 15 % yagli, ekledim.
Vitaminli,saglikli ve kalorisi düsük bir corba Brokoli corbasi.Zayiflamak isteyenler,diyette olanlar
icin ideal...
Bogazi agriyan oglum,brokoliyi sevmesede icti..Sifa olsun...
Denemek isteyenlerede afiyetler olsun...( Bu ölcü 3 kisilik )
Merhabalar. Boyle saglikli yemeklere her zaman ihtiyacimiz var, sizde hem bilgi verici hem de degisik tariflerinizle bana cok sey ogretiyosunuz :) Ellerinize saglik.. renkliimutfak.blogspot
YanıtlaSilTesekkür ederim.Birbirimizden ögrenecek seyler cok, bende sizin renkli mutfaginizi zevkle takip ediyorum.Sevgilerle
YanıtlaSilYine sağlıklı bir tarif olmuş..Brokoliyi biz ailece severiz..vitamini bol bir çorba.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTesekkür ederim.Sevgilerle
SilŞuleciğim iki gündür bloga girmedim, güzel tariflerini de kaçırıyormuşum neredeyse:)
YanıtlaSilBugün öğle yemeğinde brokoli çorbası-senin tarifinle-var. Bakalım tadı nasıl olacak??
Yapınca bir daha yorum yazarım:)) Eline sağlık!!!
Umarim hosunuza gider,afiyet olsun!
SilYaptım. Şahane oldu, tavuk suyum yoktu, süt koydum, üzerine de pul biber, çok lezzetliydi. Ev halkının yemeyeceği belli olduğundan kalanını sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapattım, ters çevirdim. Yani domates konservesi yöntemiyle, soğuduktan sonra, canım isteyince yemek üzere dolaba kaldırdım;)) Sevgiler...
SilIyi fikir Sevgicigim,hosuna gittigine sevindim.Afiyet olsun..
SilTavuksuz da oluyor mu? Vegan usulü? Hiç denemedim çorbalarla aram pek yok da.
YanıtlaSilElbette olur.Biraz tat vermesi icin kullandim.Sebze sulariylada pisiriliyor.(havuc Patetes,kereviz,maydanoz,pirasa,vs ,),ayrica az su ile haslanip icine soya sütü,cavdar sütü,badem sütüde koyuyor veganlar.
SilEn kolayi.Brokoli agirlikta omak sartiyla tencereye istedigin sebzeri,hatta icine kirmizi mercimek(2-3 y. kasigi),koyup suyla haslayip,baharatlarla tatlandirabilirsin.Snunda ya el Blender ile ya da süzgecten ezerek gecirip ,istege göre tekrar kaynamis su ile sulandirip,yagini ekleyebilrsin.
Corba mevsimi geldi.Deneyebilirsin...:)