UNSUZ SEKERSIZ YAS PASTA |
SAGLIKLI CIKOLATA KREMALI UNSUZ SEKERSIZ YAS PASTA |
UNSUZ SEKERSIZ YAS PASTA TARIFI :
2 yumurta oda isisinda
1 büyük olgun muz (ezilecek)
1 su bardagi karabugday unu
1 su bardagi ince cekilmis badem, badem unu
1 su bardagi süt
1/2 su bardagi zeytinyagi
1 Paket kabartma tozu
1/2 tatli kasigi tarcin
Yumurta köpürene kadar iyice cirpilir...Icine süt, yag ,ezilmis muz püresi konup tekrar cirpilir...Sirasiyla badem unu, elenmis karabugday unu ve kabartma tozu konup, tahta kasikla karistirilir. Silikon kaliba dökülüp, 175 derecede üstü cok kizarmadan pisirilir, kürdan testi yapilir.(Hamurun kivami kek hamuru gibi olacak , Firin isinana kadar 5 dk. hamur dinlendi )
UNSUZ SEKERSIZ YAS PASTA |
Kalp ya da yuvarlak formda bir kalipla kesilir...Hepsi benim icin fazla olacagi icin ben kestim..Zaten kremasi da anca yetti.Geri kalani muzlu ekmek (BANANA BREAD, BANANENBROT ) olarak tüketilecek..Yumusacik ,nefis oldu :)
UNSUZ SEKERSIZ YAS PASTA |
kalp formu gayet kolaylikla, kirilmadan kesildi..Unutmadan yazayim, elbette kekin sogumasini bekledim, buhari ciktiktan soraa DIS IPLIGI ile enlemesine kolayca ortadan ikiye kestim.
kenarlardan artan muzlu kek, dokusunu görün istedim.
MUZLU KEK, BANANABREAD, BANANENBROT |
AVOKADOLU MUZLU CIKOLATA KREMASI :
1 Olgun Avocado
1 Olgun muz
3 tatli kasigi Kakao
6 mini Kare bitter cikolata (istenirse, kremaya biraz katilik versin )
Isterseniz sütlü cikolata koyabilirsiniz tabi...
Avokadoyu ,muzu blenderde iyice pure yapiyoruz, kakoyu ekleyip, tekrar biiirt yaptiktan sonra erimis cikolatayi ekleyip, karistiriyoruz.
Kesilen kekimizin arasina ve üstüne bu kremadan sürüyoruz.Geceden,bir gün önceden yapilirsa yas pastalar daha lezzetli olur ...Ama biraz önce yarim dilim yedim ,yine de yumos yumostu...
Kalp formu iki kisiliktir..Isteyen krema ölcüsünü artirip Kekin hepsini Yas Pasta yapabilir...
Muzlu kek kismi da harikaydi...
Diyettekiler ,Saglikli beslenenler ,unsuz rafine sekersiz tarifler arayanlar.allerjisi olanlar icin ici tamamen Saglikli malzemelerden yapilmis, kolay ,Saglikli bir Pasta ..Deneyeceklere afiyet olsun.
Krema ayni Nutella gibi oldu...Avokado tadi hic hissedilmiyor, ben muzun tadini aldim...Isteyenler yumurtayi cirparken icine biraz seker ekleyebilir.Bence gerek yok!
Silikon kalip 24 cm...1 su bardagi 225 ml.
Mutfaga girdigimde niyetim, Pankek yapip ,arasina krema sürmekti...sonra kek Mi yapsaydim, pankek Mi diye karasiz kaldim (yükselen burcum ikizler Mi acaba) ...
Neyse ki kek yapmisim cok memnun oldum...Muzlu ekmek, muzlu kekim oldu hem de as Pasta yemisoldum...
Üzerine cilek koyacaktim, zamani degil biliyorum ama güzel duracakti...Marketler de Paketi 3-4 € arasinda degisiyordu.3 markete gittim, yoruldum...Almadan geri geldim... Mandalin de güzel durdu süs olarak..., hindistan cevizi rendesini anmayi unutmayayim...Meyvesi Servis zamaninda koymali ama cikolatayi sulandirir sonra.
Deneyeceklere afiyet olsun ...
Ellerinize sağlık çok leziz gözüküyor bende beklerim bloguma :)
YanıtlaSilGözde'nin Blog Günlüğü
Tesekkür ederim, gelirim ziyaretinize :)
SilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilTesekkür ederim :)
SilHimm, ellerine saglik Sulecim, aklimin bir kosesine yazdim bu tarifi.Henuz unu birakamayanlardanim ben. Ama sosu deneyecegim en kisa surede. Nice guzel yaslari olsun blogunun bi de ;-)sevgilerimle...
YanıtlaSilBu sosu saglikli Nutella- cikolata olarak cocuklarinda yediriyorlar saglikli beslenen anneler! Belki isine yarar.pankeklerin arasina,kreplerin üstüne sürebilirsin :) ,Tesekkür ederim Sevcan :)
Silyeni yaşı kutlu olsun Şulem Kafe'nin.. Pastanız da çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBegenmenize sevindim,tesekkürler :)
SilElinize sağlık pastanız harika tam diyettekiler için herkes gönül rahatlığıyla yenebilir sevgiler
YanıtlaSilTesekkürler Özgen :)
SilKeyifli yazılarla daha nice nice yıllara :)
YanıtlaSilTesekkürler Handan ,hep birlikte :)
Silayyyy ikinci yaş mı ay daha bir yıl mı oldu ama sanki yıllardır kanka gibiyiz de miii. ay hep bizimle ol kiiii :)
YanıtlaSilevet! ,o senin sicakligin, samimiliginden ..
SilZaman cabuk geciyor :) tesekkür ederim deeptone :)
Nice iki senelere ablacım :) blogun aldı başını gitti tariflerin hepsi çok özenli ve güzel emeğine sağlık.. Hele ki şu pasta, tek kelime ile süper :) ellerine sağlık ablacım, nice güzel paylaşımlara :)
YanıtlaSilAyy! Güzel sözlerin icin simaracagim, sizinkilerin yaninda benimkilerin pek lafi olmaz ki :) cok Tesekkür ederim canim,sizlerle burada olabilmek benim icin büyük bir mutluluk ;)
SilDeepsi o kadar tatlı anlatmış ki sizi, ziyaret etmeden duramadım! (:
YanıtlaSilBu paylaşımda kalbimden vurdu beni! :)
Deepsi bir tändelt,cok tatlidir..sagolsun :) hos geldiniz . Umarim ,deneyincede hosunuza gider
SilBir tanedir ,ay yine yanlis kelime cikmis :)
Silbeynim döndü hangi tarifine saldıracağımı şaşırdım ben :D ellerine sağlık
YanıtlaSilUmarim,yaptiklarim hosuna gider :) Tesekkür ederim
Sil