HAFIF ,LIMONLU KÄSEKUCHEN - CHEESECAKE |
En cok sevdigim pastalar arasinda en üst siralardadir kendileri.20 yil önce, bir alman bayandan almistim.Aile tarifi,kimbilir o da kac seneden beri kullaniyordur .O zamandan beri sadece bu tariften pastayi yaparim.
Daha sogumadi, sabirsizlikla bekliyorum .
Pastada Quark kullaniliyor.Bir nevi az yagli ,hafif mayhos,eksi süzme yogurt,geceden süzme yogurdun suyunu süzdürürseniz ayni isi görür.Nitekim bu pastada krem peynir,yogurt kullanilan tarifler var...
QUARK |
En hosuma giden de ,tabansiz ve unsuz olusu.Cabucak cirp koy,firina .Tarif gelecek...dedim ve iste burda;
1 Kilo Quark magerstufer- Az yagli süzme yogurt
125 gr Margarin-( Ben tereyagi koydum)
375 gr . Seker
4 yumurta
1 Paket vanilya sekeri
1 Paket Vanilyali Pudding (tozu)
1 Paket kabartma tozu
1 yemek kasigi ince irmik
1 Limonun suyu ve kabugu
Ilk önce, kalibin altina ,ölcüsünce pisirme kagidi kesip,yerlestirin.Kenarlarina bol yag sürüp,irmik
serpin,fazlasini sirkeleyin.
MALZEMELER SIRAYA DIZILIN BAKALIM |
Oda sicakligindaki tereyagini seker ve vanilya sekeri (ben bu sefer koymadim) ile 5 dk. mikser ile
cirpin.
Yumurtalari ekleyip ,iyice krema kivami olana kadar tekrar cirpin.
Vanilyali Puding tozunu,irmigi,kabartma tozunu ,limon suyunu ve rendelenmis kabugunu ekleyip,
karistirin.
En son Quark-Süzme yogurdunu koyun.Iyice karistirin.
175 derece önceden isinmis firinin ,(alt-üst isisi bir arada) en alt rafina koyun.60 dakika pisirin.
Firininin isisini kapatip,kapagini hafif acip, bir saate yakin icinde bekletin,bu ,aniden pastanin cöküsünü
önlemek icin tavsiye edilsede yinede hafif bir asagiya inme oluyor.
SÜZME YOGURT PASTASI |
Firindan cikarin,dikkatlice kalibin kelepcesini acin ve iyice sogumasini bekleyin.Pastayi bir gece
bekletip ,ondan sonra kesip yiyenler var.Sart degil,zaten o kadar sabredemem,ilikken bile cok
lezzetli.
Soguduktan sonra buzdolabinda muhafaza edin.
* Önceden pisirme kagidini koymadan ve irmik serpeden pisirirdim.Bu sefer kullandim ve memnun kaldim.
* Kalibim Teflon ve 26 cm. capinda.
* Isteyen baska bir kalipta da pisirebilir. Borcam,vs...
* Isteyen 2 kasim irmik kullanabilir...
FERAHLATICI ,HAFIF OUARK PASTASI |
Denemek isteyenlere afiyet olsun.Hayirli ,saglikli,gececek bir Cuma günü diliyorum hepimize.
Unsuz, tabansiz cheesecake duymustum da, bu tarifi de ayrica merak ettim.
YanıtlaSilSabirsizlikla tarifi bekliyorum ablacim :) Ellerine saglik...
Biraz gecikti ,umarim hosuna gider:)Sevgilerle canim.
SilDilimlenmis hali daha bir hos geldi bana :) Mutlaka denicem ablacim, ellerin dert gormesin...
Silelinize sağlık...cheesecake ve tiramisu yu çok seviyorum..
YanıtlaSilAynen,ikïside muhtesem :)
Silmerak ettim şimdi amaa :)
YanıtlaSilTarif geldi isteee :)
SilYine kendine özgü bir tarif olmuş. Süzme yoğurtlu olması dikkatimi çekti. Ellerine sağlık. Mutlaka denemem gerek ;)
YanıtlaSilQuark bir nevi süzme yogurt,tadida biraz degisik.Bu Tarife kullanilan az yagli.Süzme yogurtta biraz ,bezde bekletilir suyu alinirsa ayni kivam olabilir.
SilDenersen,sonucunu merak ederim.Önerim,irmigin 2 kasik kullanilmasi olabilir.
Şimdiden merak ettim tarifi :))
YanıtlaSilGeldi,geldi :)
SilSufleye benzettim biraz, çok da merak ettim. Tarifini çabuk yayınla Şulecim:))
YanıtlaSilYayinladim bile ;)
SilŞekeri azaltsam, puding'in de yarısını koysam tarif aynı tarif olmaz. En iyisi bu şahane tarifi aynı şekliyle misafirim gelince yapayım, böylelikle daha az yerim belki;))
SilEllerine sağlık Şulecim.
Aslinda,arastirdim bu Tarifin benzerlerinde 400 gr. Ve 2 Paket Pudding poseti kullananlarda var.
SilSüzme yogurt dâha tâtlimsi Tatra, Quark,bïraz mayhos,o yüzden dengeliyor.Tadi normal.1,5 bardak seker koyârak deneyebilirsin.
Ama en iyisi misafir gelince yaparsan,hem tadini ögrenmis olursun,hemde bir dilim yersin.Ve bir daha ki sefere sekerini azaltabilirsin.
Bunun diyet olanlarida var.Ama hic denemedim.Ilerde denersem yayinlarim ;)
sana da hayırlı cumalar şule. çok merak ettim doğrusu. sanırım yapacağım. lezzetli görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilUmarim hosuna gider Öce.Biz yariya indirdik bile :)
Silson yazıma baksan yaaaa
YanıtlaSilBaktim :)
SilNasıl farklı bir görüntü, süzme yoğurtlu son tahminim olurdu herhalde.
YanıtlaSilKek,pandispanya gibi görünüyor :)
Silyoğurt tatlısı vardır ona mı benzer tadı acep ^-^
YanıtlaSilSütlü irmik tatlisi gibi ...Koyu irmik Puddingi gibi diyebilirim..
Silbenimde çok severek yaptığım bir pasta tabansız hali ile de bence tam diyet yapanlar için en güzel tatlı ellerine sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilTabanli oldugu zaman bu kisimlari kâliyor,tart hamurlu pastalarda da yiyemiyorum,bana agir geliyor.Esimde sevmedigi icin tabansiz yapiyorum.Sevenleri icin muhkkak güzeldir.
SilYinede meyveli,meyvesiz güzel bir Pasta,icinde unda olmayinca bizim icin daha iyi :) sevgilerle.
250 gram :)
YanıtlaSilSagol :)
Silbu yenmez mi yaaa :)
YanıtlaSilYendi valla :)
SilDenedim! Harika!!! Tam bir cheese cake! tabansız oluşu ise ayrıca kolay ;) Sütaş süzme yoğurt kullandım. Enfes.. Tavsiye ederim ;) Tarif için de teşekkürler :)
YanıtlaSilBugün aldigim en güzel haber :)
SilGeri dönüm icin tesekkür ederim..Benim de en cok sevdigim pastalar arasinda :) Sevgilerle
Tarifi bir çok kez uygulayacağım; en özel tariflerim arasına girdi ;) İznizle nefisyemektarifleri.com adresinde sizin referansınızla paylaşacağım ;)
SilTabii paylasabilirsiniz, linkde verirseniz mutlu olurum :)
Siltadını bilmem amagoruntu çok kötü
YanıtlaSilnasıl yayınladığımız anladım yanmış üstü.
Tadi müthistir.Ogün fahla kabarip fazla kalmisti firinda,ve yayinlamak istedigim icinde yayinladim.Her mutfakta olabilecek seyler.Deneyip clk begendiklerini yazanlar var.Siz Tarife deneyin Prisma olmazsiniz ama benden daha dikkatli olun pisirirken.Ayrica ben cok beyaz sevmem Käsekuchen.Sevgilerle
SilYaptım harika olduYorumunuzu girin...
YanıtlaSilCook sevindim.Garantili ve lezzetli bir tariftir.Benimki biraz fazla kabarmis ve firinda kalmisti.Ama ben zaten cok acik renk sevmiyorum.kusura bakmayin uzun zamandir bloguma giris yapmamistim.sevgilerle.Geri dönüsümünüze tesekkür ederim.
Sil