30 Ağustos 2014 Cumartesi

YA ISTIKLAL YA ÖLÜM ! - 30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI




Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Ankara ve İzmir’de kutlanmıştır. Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur.

 Ulu Önder 30 Ağustos kutlamalarının ikinci yıl kutlamalarında şu sözleri söylemişti:

“Bilmeyen kalmamıştır ki: Ulusumuz, egemenliğini eline aldığı gün, en karanlık yoksulluğun, en derin uçurumun kıyısında idi. Bütün güçleri yıpranmış, bütün savunma araçları elinden alınmış, kutsal varlıkları saldırıya uğramış, pek acıklı bir durumda idi. Bütün bunları hiçe sayarak varlığını ve bağımsızlığını kurtarmaya karar verdi. Bu kararını başarıya ulaştırabilmek için kendine bir toplu davranış, bir belirli erek seçmesi gerekiyordu. Ulusun bütün varlığı ile, bütün inanıyla, canını dişine takarak o yolda birlikte yürümesi ve er geç başarıya ulaşması gerekti. İşte baylar o erek bu yerdi, burasıydı. Umulan ve istenen başarı, işte burada kazanılan zaferdi.”

Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları şehitlerimizi saygı ile anıyor, tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

10 yorum:

  1. Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına, bu toprakları kanı ile sulayan ve bize biz olduğumuzu hatırlatan yüce şehit ve gazilerimize sonsuz teşekkürler. Hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bayramımız kutlu olsun ablam!

    YanıtlaSil
  3. Böyle yüce bir lidere ve millete sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı buluyor. Bu uğurda canını veren bütün şehitlerimizi ve Atamızı saygıyla anıyorum.
    Zafer bayramımız kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  4. Zafer bayramımız kutlu olsun, şehitlerimizin ruhu şad olsun.

    YanıtlaSil
  5. Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim.Onlar olmasaydi simdiki Türkye'de olmazdi.Ruhlari sad olsun...

    Futbol macindan yeni geldik.Ilk grup maciydi ve Hamburg'tan arabayla yarim Saat uzakta olan rakibimizi 0:7 yendik ve ilk 3 puani alarak, gol avajiyle birinci siraya yerlestik.

    Aralikli yagan yâgmur altinda gecen macin ilk yarisinin bitmesine az kala zorda olsa ilk gol atilinca birâz rahatladik.Hakemin rakip takimi tutan kararlar vermesine ragmen ,ikinci yarida goller arka arkaya geldi ve sezona iyi , havali bir giris yaptik :)

    Yorgun ve mutlu sekilde evimize gelerek,birseyler atstirdik,simdi dinlenme zamani :)

    Herkese iyi aksamlar....

    YanıtlaSil
  6. bi iki gün yoktun. iyisin di miiii amaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,yoktum.Cumartesi isten sonra kahvalti,sonrasinda als veris ve futbol.

      Sanki 70 dk.ben oyndim,bir yorgunluk ki sorma gitsin.Havalar sogudu,sonbahari yasiyoruz.Battaniyelere sarildim :).Ilgine cok tesekkür ederim.Sende cok caliskanmissin,hangi posta bakacagimi sasirdim :))Güzel bir pazar aksami dilerim

      Sil
    2. oleeeey hambuuurg :)))) oleeey sonbahaar :) ama kış gelmesiiin :)

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma