TAVADA YUMUSACIK HINDIGÖGSÜ FILETOSU |
PISIRME KAGIDININ ICINDE PAMUK GIBI YUMUSACACIK KIZARAN HINDIGÖGSÜ |
Simdiye kadar yapmadiysaniz ,mutlaka bu yöntemi deneyin.Kisa sürede pisip ,nefis oluyor,pisman
olmazsiniz.
Hindigögüslerini enlemesine ikiye kesip köri,tuz,karabiber,biraz süt,biraz zeytinyagi ile marine edip,
isinan tavaya pisime kagidi serip,icinde kizartin.Üstünün hafif kapali olmasi yetiyor.Yanlardan acik
kalirsa sorun olmuyor.Marinenin etleri örtecek kadar olmasi yeterli.Özel aletiniz yoksa catalla cesitli
yerlerinden delerseniz et sosu daha güzel cekiyor.Marinesine soya sosu da koyuyorum,evde oldugu
zaman tabii :) Soya sosu tuzlu oldugu icin,az gelirse tuzunu yerken serpersiniz.
Son iftar günü yapilmisti.Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç hindi eti yapmadım,oldum olası geç pişer sözünden olsa gerek,çiğ kalacak korkusuna :))
YanıtlaSilçok ilginç ama tava da yağlı kağıt,hakikaten denenmesi gerekiyor benim tarafımdan ...
Hindigögsü yagsiz bir et, marine edip tavada kizartsamda bu yöntem gibi yumusak olmuyordu.Ayni yöntem ile Somon fletosunuda kizartiyorum.Ici pisiyor ama sert olmuyor.Denemeni tavsiye ederim.
YanıtlaSilHindiyi tavuktan daha çok severim,deniycem..eline sağlık:)
YanıtlaSilAfiyet olsun.Hosuna gidecektir :)
SilGünaydinlar !
YanıtlaSilGüne buz gibi serin Sassy Su ile baslayâlim,bakalim :)
Tabak ve icindekiler harika gorunuyor Sule abla, ellerine saglik. Hindi etini cok severim, tavuk yerine her zaman tercih edilebilir :)
YanıtlaSilTavuga alternatif olarak kullanilabilir..Tüketmekte fayda var :)
SilYahu ben hiç hindi eti yemedim :D Nasıl bir şey onuda bilmiyorum. Ama güzel görünüyor emeğine sağlık.
YanıtlaSilTavukgillerden :) Gögüs eti beyaz,butu Dana eti gibi,koyu renkli...Tesekkürler..
SilBu pişirme yöntemi çok pratikmiş sağol Şuleciğim paylaştığın için.
YanıtlaSilBen çok uzun zamandır eve tavuk eti almıyorum. Yerine hindi eti tercih ediyorum. Kendine özgü bir kokusu var bu nedenle biraz az tercih ediliyor. Migros gibi marketlerde paketlenmiş olarak satılıyor, paketin içinden de baharat karışımı çıkıyor ben marine işlemini onunla yapıyorum. O sevilmeyen kokusunu yok ediyor:)
Ve evet hindi eti tavuga göre pahallı, neredeyse dana etiyle yarışıyor gerçekten.
Elbette üretimi arttırmak için yetiştirme şartları tavuklardan çok farklı değil. Kapalı ortam, yapay beslenme v.b. Yine de şu anda tavuğa tercih edilebilecek bir et türü bence.
aa bak yaptıkların bana hep değişik geldi ya. pek de sade yine du denerim ki not aldıım :)
YanıtlaSilEsim burda olsaydi soslu isterdi.Kremali.mantarli oda dâha cok öyle seviyor ama aksam aksam cok karisik olmasin ,sade olsun dedim :)
SilEt zaten yumusacikti ,etin lezzeti böyle daha ön plana cikiyor.Bir günde soslusunu yaparim.:)
Benim yemekler fark ettigin gibi Sade,pratik,basit,kolay yapilanlar genelde.Cok islemli yemekleri tercih etmiyorum.Ama manti ve sarmamda vardi ki...:)))
Zaten bizimkilerde cok secici.:)
anladım. seçicilik kısmı da zormuş. bak bi de sinem var ya renkli mutfaktı di mi yok yok yumak mıydı o da ne hoş şeyler pişiriyo yaaa :)
SilBen zaten hergün blogunu ziyaret ediyorum..:) Renklii Mutfak :)
SilEvet,adi üstünde onun mutfagi benimkinden daha renkli :))
:) senin keyfin yerine gelmiş. sıkkındın yaaa :)
SilÜc ay sonra kontrolüm var.Bugün dikislerim alindi.Simdilik hersey yolunda :)
Silgeçmiş olsun. oh iyi iyi geçmiş herşey. :)
SilEllerine sağlık ablam bi ara bende böyle yapıyordum yumuşak oluyo gerçektende :)
YanıtlaSilYine yaparsin artik,hatirlamis oldun :)
YanıtlaSil