3 Ekim 2014 Cuma

BULGURLU ETLI PATETES CORBASI

HEM KOLAY HEM BESLEYICI NEFIS CORBA





Herkesin kolaylikla yapabilecegi bu corba ,özellikle serin ve soguk havalarda,islerinizin yogun oldugu günlerde ,helede hazirda kavrulmus ya da haslanmis etiniz varsa cok kisa zamanda pisirebileceginiz,bol acili,kimyonlu ,naneli bir lezzet.Et sevmeyenler ,etsizde pisirebilir...

5      orta boy centilmis Patetes
1      orta boy sogan
1      dis sarimsak
2      yemek kasigi zetinyagi
1      yemek kasigi domates-biber salcasi
250  gr.haslanmis Dana kusbasi
3      su bardagi etin haslama suyu
 1     yemek kasigi tereyagi
1/2   cay bardagi cig köftelik esmer bulgur
        kuru nane,kara Biber, kirmizi Biber,kimyon

Patetesler centilerek dogranir ,kararmamasi ve nisastasini vermesi icin suda bekletilir.
Sogan yemeklik,küp küp dogranir.
Sarimsaklar  minicik ,küp küp dogranir.
Tencerede zeytinyagi ve soganlar sararana kadar kizartilir,sarimsak ilave edilip,biraz sotelenir.
Süzülen etler konur,karistirilir.
Salca ilave edilip,biraz kavrulur.
Centilmis patetesler konur ve 1-2 dk.bütün malzemeyle özlesmesi icin beraber sotelenir.
Suyu eklenir.Esmer bulgur katilir.
Baharatlari ve tuzu serpilip,patetesler yumusayana kadar pisilir.
Tereyag eritilip,nane serpilir,naneler yanmadan corbanin üstüne dökülür.

Corbanin kivamini ,koyulasirsa ,kaynamis su ilavesi ile ayarlayabilirsiniz.Bu ölcüyle 4 dolu yemek tabagi cikti...


6 yorum:

  1. Çorbalar Kış mevsiminin olmazsa olmazlarındandır, bende hiç eksik etmem. Bana değişik geldi mutlaka denicem :) Ellerine sağlık Ablacım.
    Ayrıca bugünden senin ve seni takip eden herkesin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar, nice mutlu sağlık dolu bayramlar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana ve ailene mutlu bayramlâr dilerim...

      Sil
  2. yaparım bunuuu güzelmiş belli. ben de dün körili mantarlı tavuk yaptım ya nefistiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Himm !körili,mantarli agzima layik :)

      Sil
  3. Etsizini deneyebilirim, hangi yöre Gaziantep gibi koktu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Sivasliyim,bizde cok pisirilirdi,turplusuda ayni sekilde.Ama Sivas yöresine ait Mi tam bilmiyorum.

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma