6 Şubat 2015 Cuma

KIRMIZI PANCAR CORBASI

 
KIRMIZI PANCAR CORBASI - ROTE BEETESUPPE - BEETROOT SOUP
KIRMIZI PANCAR CORBASI - ROTE BEETESUPPE - BEETROOT SOUP 

 

KIRMIZI PANCAR CORBASI :


Bu corbanin tadini cok merak ediyordum.Pancarli bir seyler yapmak icin aldigim,haslanmis ,

pancarlari, havaninda soguk olmasindan dolayi corba olarak degerlendirerek meragimida gidermis

oldum..

Tarifini yazacagim,belki sizde tadini merak edip yapmak isteriniz,kim bilir ?

Icindekiler, kirmizi pancar,sogan,zeytinyagi,tuz,karabiber,üstündekiler mandalin (portakal

yoktu),maydanoz, Crème Fraîche Tadi nasil mi? Cook hos :))

Tarif Essen und Trinken dergisinden...

MALZEMELERI:


500 gr.               Haslanmis kirmizi pancar
500 ml.              Sebze suyu,su
3                        Portakal
2                        Sogan
2 yemek kasigi zeytinyagi
40 gr.Cashew   fistigi
1/2 demet         maydanoz
Tuz, Karabiber,Schmand - Crème  Fraîce ( eski krema )

Ben iki porsiyonluk yaptim.

2  haslanmis kirmizi pancar kökü.    
1 kasik zetinyagi
1 Sogan
250 ml. su
1 mandalina 
biraz maydanoz kullandim.

YAPILISI :


Kirmizi pancar yumrularini  ve mandalini (portakal )  kücük zar seklinde  ,sogani yemeklik

doguyoruz.

Sogani zeytinyagi ile sararincaya kadar kavuruyoruz.Pancarlari ekleyip suyunuda koyuyoruz.10 -15

dk. orta ateste pisiriyoruz.Tuzu ve biberi serpip, blendirla püre yapiyoruz.Rengi pistikce biraz

degisiyor, varsa pancar suyu biraz eklenebilir.

Corbayi tabaga koyduktan sonra üstüne zarlari temizlenerek minicik dogranmis mandalini ,kiyilmis

maydanozu ve Crème Fraîce koyup ,süslüyoruz.Varsa fistikta ekleyebilirsiniz.

Schmand ,Crème Fraîce yerine süzme yogurt veya yogurtta koyabilirsiniz.

Deneyeceklere afiyet olsun.

29 yorum:

  1. Pancar diyince ruslarin bors cormasi gelir aklima.. Tadi belki borsdan daha iyidir?

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. borc,borschtsch, bors corbasini ruslar cok seviyor biliyorum :)

      Bu sanki daha hafif ,tek sebze oldugundandir belki :)

      Sil
  2. Yedikce hiimmm güzelmis dedim,ilk önce biraz ön yargim vardi.Hafif tatlimsi,püre yapildigi icin yumusak bir dokusu var.Cook cesitleri vardi,patetesli fâlan ,en sadesini sectim ..

    Internet baglantisi su an kötü,gidip geliyor.Sonra yazacagim,cok kolay yapimi. Sevgilerle Megi.

    YanıtlayınSil
  3. Turşusu pek severim sarımsaklı ekşili falan. Ama tatlısı bir çorba nasıl olur bilemedim:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Ben Sade haslanmisini yedigimden tat yabanci gelmedi, meyveli olusu ilgincti :)

      Sil
  4. Pancarli salatalari genel olarak cok seviyorum, bu corbayi da cok merak ediyodum madem guzel diyosun bende bir deneyeyim :) Rengi de tam benlik :) Ellerine saglik ablacim...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi iki porsiyonluk pisirebilirsin,Begeni kisilerin zevkine göre degisebilir tabii.:)

      Denedigin zaman ,hosuna giderse yaz,hosuna gitmesede yaz bana canim,merak ederim :)

      Sil
  5. Ben de rengine ve sunumuna vuruldum.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Ayni benim gibi, tadi da güzel di :),tesekkürler...

      Sil
  6. Ben pancari cok severim . Turşusunu :)
    Guzel diyosun o halde guzeldir :)
    Pinterestte bulamadim ben seni amaaa :(

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Hosuma gitti benim.Bizimkiler,pancari agizlarina sürmezler :)

      Pinterestte ben seni gördüm,pimlemissin kurabiyelerimi.Tesekkür ederim canim,Aksam,bir terslik oldu kapattim hesabi.Sonra yine acarim,insaallah :)

      Sil
  7. Tarif ,simdi eklendi .Merak edenler icin yazdim.Sevgiler herkese......

    YanıtlayınSil
  8. pinterest pek önemli bişi diil. başka fotoları pinliyon ama bak insta güzel. kendi yemek fotolarını orda biriktirirsin. ne bileyim başka fotolar koyarsın. blog artı insta ideal yaaa valla bak :) insta zaman almaz :)

    YanıtlayınSil
  9. Rengi bile bir harika. Pancarı da çok severim. ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Bu renge asik olmamak elde degil :),tesekkürler Nahide Zereyak.

      Sil
  10. Ne değişik ne güzel görünüyor :) ellerinize sağlık..
    Bana da beklerim.. beautycoma.blogspot.com

    YanıtlayınSil
  11. Hos geldiniz.Tesekkürler.Bende sizi ziyarete geliyorum.Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  12. Şule Hanım elinize sağlık ama pek bana uygun görünmüyor! :) Yine de tadına bakarım! :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. :)

      Anlarim, cünkü bizde de pancar yemeyenler,sevmeyenler var, sorun degil.Hatirlatmami istemistiniz ,mimlenmistiniz :)))

      Yakalandiniz.Sobe!

      Sil
  13. pancarı hıc boyle denememıstım ellerınıze saglık denıycem bende beklerım

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Denemek icin bu ölcüyü kullanabilirsiniz,hosunuza gitmezse tadi, malzemeye yazik olmaz.Sonucu yâzarsaniz sevinirim.Tabii ki ,gelirim Ziyarete:)

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. Evet,kar yok bizde ama soguk var.Ic isitici hos bir corba canim :)

      Sil
    2. Ama soguk corba olarâkta cok hosuma gitti,yazin sicaklarinda harika olur,tabii kirmizi pancar bulunursa,konservesi ya da dondurmusuyla ( vârsa tâbii) cok güzel olur.

      Sil
  15. ayy bunu severim yemedim ama severim biliyom ayyyy du yapıp sona anneme hava atayım çağırıp :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Kirmizi pancâri seversen bunu da seversin.Tursusu gibi degil ama :)

      Soguk bile harika bir tadi vâr,tabii bu benim düsüncem :)

      Sil
  16. Blog keşif etkinliğinde gördüm sizi, bende beklerim..Sevgiler :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Hos geldiniz:) Ne iyi ettiniz..

      Ebette hemen geliyorum.Benden de sevgiler.

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma