KIYMALI ISPANAK KAVURMASI (HASLAMADAN) |
TAVADA KENDI SUYU ILE PISEN ISPANAKLAR |
MALZEMESI :
500 gr. Ispanak
250 gr. Karisik kiyma (Dana-kuzu)
1 orta boy kuru Sogan
2 yemek kasigi tereyag-zeytinyag karisimi
1 yemek kasigi salca (Biber-domates)
kekik,karabiber,kirmizibiber,tuz
1. dis sarimsak,ince dogranmis (bu sefer koyamadim)
YAPILISI :
Ispanaklar temizlenir,2-3 kere suda beklettikten sonra iyice yikanir,suyu süzürüldükten sonra ince kiyilir.
Genis bir tavaya yag konur ve yemeklik dogranan sogan eklenir,biraz sotelendikten sonra kiyma eklenir ve beraber kavrulur.Tuz,biberler ve kekik konur.
Hemen salca eklenir,karistirilir.
Dogranmis ispanaklarin 2/3 Salata kurutucusunda döndürülerek,fazla suyu alinir. Diger ispanaklarla beraber ,kiymanin üstüne eklenir. (Salata kurutucusu yoksa ispanaklarin suyu iyice süzdürüldükten sonra konur) .Tavanin kapagi kapatilir.
Ispanaklar pismeye baslayip,asasagiya cökünce karistirilir ve kapak hafif acik sekilde suyunu tamamen cekene kadar kisik ateste pisirilir.
Ispanaklar haslanmadan,kendi suyunda pistigi icin Vitamin kaybi aza indirilerek,lezzetli bir ispanak yemegi hazirlanmis olur.
* Sarimsak konacaksa ,sogan ile beraber sotelenir...
* 3 kisilik porsiyon cikiyor,tek yemek olarak.
* Kansizlik sorunu olanlar ispanagi yogurtla beraber yemesin diyor uzmanlar.Yumurtayla yenmesini öneriliyor.
Merhabalar çok güzel tarifleriniz var sizi www.canimanne.com da görmek isteriz
YanıtlaSilMerhabalar tarifleriniz çok başarılı www.canimanne.com adresinde editörlük yapabilirmisiniz
YanıtlaSilÖncelikle tariflerimi begendiginiz icin tesekkür ederim.Önerinizi düsünecegim...
Silaaa ıspanak bulabiliyormusunuz yaa ben kaç zamandır bulamıyorum çünkü ama yapınca severek yediğim hatta tabak tabak yediğim bir yemektir kendisi eline sağlık :)
YanıtlaSil:))
SilHamburg'ta her zaman bulmak mümkün.Dünya 'nin heryerinden sebze getiriyorlar.Ayrica türk bakkallarinda da bulmak mümkün.
Tesekkür ederim...
5 MILES walk bugün yapildi.Dün zamanim olmamisti.Sizlerde sporunuzu ihmal etmeyin :))
YanıtlaSilŞuleciğim, ellerine sağlık.Gene lezzetli bir yemek yapmışsın. Benim büyük oğlum da kaç gündür ıspanak yap anne diye başımın etini yedi. Bu tariften faydalanayım bari:))
YanıtlaSilMerhaba Esra'cigim.Nasilsin? Uzun zaman oldu.
SilIspanak güzeldir, birazda temizlik sorunu olmasa :)Haftada bir yenir...Artik is basa düsmüs,pisirilecek annesi..Afiyetler olsun...
boyle hem basit hemde saglikli tariflerine bayiliyorum. Ellerine saglik
YanıtlaSilBendeki tarifler genelde kolay yapilabilen cinsten :)
SilEllerine sağlık ablacım, her zamanki gibi çok leziz görünüyor :)
YanıtlaSilSagol canim,anne,ev yemeklerinden :)
YanıtlaSil5 MILES walk yüründü...Sizde günlük sporunuzu azda olsa yapin :)
YanıtlaSilay valla sen egelisin işte. bak senin yemek tarzın ege akdeniz işte. sen bizim ege yemekleri yapıyon hep yaaa :)
YanıtlaSilBen Sivas'liyim ama.Bizim orda pazi,pezik,ispanak ,madimak cok pisirilir :)
SilHele bulgurlu,unlu seyler.
Sen Egelimisin,neresinden?
madımak galiba orta anadolu. bizde hep ot işte. şevketi bostan arapsaçı deniz börülcesi cipez daha bissürü ot. ama bak senin pişirme tarzın bizim ege tarzı. bak bizde sadece zeytinyağı kullanılır. blogumda bak bi enginar tarifi var ege tarifi. bizim ailede yemek çok önemlidir. ege ve girit var bizde. orjinal izmirliyiz. 400 yıllık izmirli. bi de söke kuşadası. akrabaların bi kısmı orlarda işte. ben tipik bir egeliyim. tüm özelliklkerimle. sakin yumuşak hoşgörülü filan yanee :))
SilO dediklerini hep bloglarda gördüm ama hic yemedim..Enginar tarifine bakarim.
SilEn saglikli mutfak Akdeniz ,Ege mutfagidir bence.
Yanee :) Bir arkadas var, cay kativercez der..Hos siveniz var.
Blog ziyaretine ciktin dönmezsin diye ,blogunada cevabimi yazmistim :)
aa senin o söylediğin denizli şivesi. bizde izmirde yok öyle şive. sadece geliyoz, gidiyoz diyoz :)
YanıtlaSilben senin yorumlarını okuyom blogunda. tümünü. diğer arkadaşlara yorumlarını da okuyom. ya ben çok dikkatliyim. üzme canını. görüyom ki ben :)
Gencsin,dikkatlisin,hizlisin,hizir gibisin her yere yetisiyorsun. Timamss ,anladim :)))
YanıtlaSil