25 Mart 2015 Çarşamba

DIYET KEK : TARCINLI YULAF KEPEKLI KEK

 
DIYET KEK
SAGLIKLI YULF KEPEKLI KEK
DIYET KEK: TARCINLI YULAF KEPEKLI KEK
Zayiflamak icin, yagi,sekeri,unu azaltmak gerekir degil mi ? Hatta,kesin yasaklar icine girer kek,pasta,börek türevleri...

Acayip, canimiz ceker bir de... Tatli krizine gireriz, sinirleniriz..

DIYET KEK: TARCINLI YULAF KEPEKLI KEK, tam bu canimiz cektiginde, sucluluk duygusu yasamadan, kacamaga firsat vermeden yenebilecek keklerden.Tamam, esasinin yerini tutmayabilir..Glutensiz  (benim kullandigim, öyle ) oldugu icinde  cok kabarmaz, icinde 1  veya 2 bardak sekerde yok, yag hic yok, unsuz da...

Ama yenmesi keyifli ve saglikli. Gerilme yok,sinirlenme yok.Yaninda bir fincan kahve veya cayinizi yudumlarken, Oh ,ne iyi ettimde pisirdim diyeceginiz,kalorisi cok düsük bir kek..

Büroya, okula götürebilir,cocuklarinizin beslenme cantasina gönül rahatligi ile koyabilirsiniz.. Obez cocuklarin sayisinin gün be gün artigini haberlerden duyup, etrafinizda gözlemliyorsunuzdurda.

En azindan arada bir yapip, yedirin cocuklariniza, onlara bir iyilik yapin..Ilk seferlerinde yadirgayabilirler tabii...Yedikce alisacaklardir,en azindan yaptiginiz keklere yeni bir cesit daha katilmis olur....

Üstelik, hazirlamasi,pisirmesi cabuk...

YULAF KEPEKLI KEK
DIYET KEK
SAGLIKLI KEK


MALZEMELERI :

2 yumurta
8 yemek kasigi yulaf kepegi
1 cay bardagi süt
1 Paket kabartma tozu
1 cay kasigi tarcin
4 yemek kasigi (  bal,ageve surubu, ,stevia, pekmezseker,vs...)
1 yemek kasigi badem unu (sart degil, evde varsa koyabilirsiniz ya da dövülmüs cevizde olur)
Biraz cekilmis vanilya

Yumurtalar köpürünceye kadar 4 dk. cirpilir, süt eklenip,tekrar cirpilir.

Yulaf kepegi, kabartma tozu, tarcin, tatlandirmak icin neyi tercih ediyorsaniz onu koyup,tahta kasikla malzemeyi karistirip  5- 10  dakika kepegin sismesi icin bekletiyoruz ve silikon  bir kaliba koyuyoruz.

180 derece isinmis firinda 10-15 dakika pisiriyoruz...Size bir hafta yetecek kekiniz hazir.

* Kalibim 25 cm..Kücük bir kalipta daha kekiniz yüksek durur...

* Muffin olarakta pisirilir...

* Diger kaliplarda ,kalibi yaglamaniz ya da pisirme kagidi kullanmaniz gerekecektir...

* Ben Agave kullandim...

* Yulaf kepegi az da olsa Gluten iceriyor...Bazi cesitlerinde Gluten olmuyor, Paketen üstüne bakmakta yarar var.Her durumda fazla kabarmiyor..Gluten allerjisi olanlar dikkat etsin lütfen ...
Deneyeceklere afiyet olsun...

DIYET KEK: TARCINLI YULAF KEPEKLI KEK , yag yapmayacaktir ,Kilo aldirmayacaktir  zaten :)



30 yorum:

  1. ya kardeşin gelmiş hayırlı olsun :)
    tarif çok güzel canım.
    anketime katılsan ya blogumdaki son postumda.
    pıtır pıtır yine nerelere koşuyon sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum,isten gelinde,google+ dan hizli hizli ,yorum birakamadim..Valla bende anlamiyorum, eskiden Rabat rahat Blog geziyordum,son zamanlarda yetisemïyorum.

      Blogs yaziyazayim,yükleyim derken zamn ucup gidiyor.Dün aksam mac seretmeye gittik.Gec satte döndük.Üsümüs,yorulmusum.

      Bugün de oglumun Maci var,beste cikacgiz,gene gece döneriz.Simdi de makarna pisiriyrum,enerji olun diye ..Anketine katiliyoum.Yorum sonra yazarim..Sevgiler öpüyorum..

      Evet, geldi.Blogu degisik.Benimki gibi degil.Zaten kiloproblemi hic olmadi :)

      Sil
  2. badem unu derken ??? bademin ezilip un gibi olmus halimi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cook ince cekilmis badem ...Bir ara resmini korum...

      Sil
  3. bir kekçi olarak yaparım en kısa zamanda. diyetse o zaman tümünü bi anda yerim :)

    son yazıma baksanaaa bende de tarif vaaar amaa :)

    YanıtlaSil
  4. Tarcinin oldugu kurabiye ve keklere bayiliyorum :) Super bir tarif olmus ablacim, yuregine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarcin harika bir baharat :) sevgilerle canim...

      Sil
  5. Elinize sağlık ben de diyet modundayım bu günlerde tarifiniz çok güzel denemeliyim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu modda iken iyi gidecektir..Umarim tadini begenirsiniz...

      Sil
  6. bu tarifi mutlaka yapacağım Şule. Kilo vermeliyim ama maşallah herşeyden canım çekiyor bu ne ya :) bari bu sağlıklı tariflerle nefsimi körelteyim. müthiş bir paylaşım teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hic sorma , canimiz cektigi seyler neden hep zararli seylerdir acaba ? Durum ayni. Yulaf kepegine Dukan döneminde alistim.Umarim senin de hosuna gider:)

      Sil
    2. Şule sen glutensiz diyet mi yapıyorsun? yani hiç glutenli yemiyor musun?

      Sil
    3. Arada glutensiz yiyorum.Sindirim sistemim cok rahât ediyor ;)

      Sil
  7. tam da böyle bir şeye ihtiyacım vardı, ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık sağlık dolu bir tarif olmuş:) takipteyim sizi de beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmus Di Mi? Tesekkürler :) ziyaretinize gelecegim.

      Sil
  9. ama bu çok güzel olmuş ki :)) gece gece olsa da yesek dedim :)

    YanıtlaSil
  10. Deneyeceğim mutlaka

    YanıtlaSil
  11. Çok lezzetli görünüyor :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim..diyet zamanlari nefis oluyor:)

      Sil
  12. kek 30 dk pisti 180 derece henüz tadina bakmadim 😊

    YanıtlaSil
  13. bugun 2. denemem ilkinde hosuma gitmisti ;) disarda kaldigi icin çabuk bozuldu hava sicakti

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma