HARIKA LEZZETIYLE YUMUSACIK TAVUK GÖGSÜ KIZARTMASI |
Tavuk gögsü yagsiz oldugu icin genelde ,kuru ve tatsiz olur.Ama bu yöntemle yumusacik tavuk gögsü kizartabilirsiniz.
Istenildigi kadar tabuk gögüsleri keskin bicakla enlemesine ikiye kesilir.Köri, soya sosu ve zeytinyagi
ile en az üc saat marine edilir.Marine etmeden önce ister catal ile ister özel aleti ile tavuk etini cok kere arkali önlü delelim.Bu sosu icine daha iyi cekmesini sagliyacaktir.
ET DELICI ALET |
Soya sosunda tuz oldugu icin,tuz serpmiyorum.Isteyen sofrada serpebilir...Gerekte kalmiyor aslinda.Yemeklerimizde tuzu azaltmanin ,böbreklerimize,kalbimize büyük yarari var...Ayrica tuz ,vücutta ödem yapiyor,sis göbege sebep oluyor.
Teflon yada seramik tavada sosundan cikarip ,iki tarafini kizartalim.Yumusacik tavuk gögüslerinin tadi damaginizda kalacak...
Deneyeceklere afiyet olsun.
* Geceden marine yapip,aksam eve gelince,pilav piserken kisa sürede kizartabilirsiniz.
* Yagi göz karari koyuyorum.Etlerin iyice marine ile kaplanmasi lazim.
Oyle lezzetli gorunuyor ki, su anda olsa da yesem dedim :) Ellerine saglik ablacim...
YanıtlaSilEn kisa zamanda alip,yapiverrsin canim.Simdiden afiyet olsun.
Silay zaten açım şu an ne güzel görünüyor: ))
YanıtlaSilHay Allah!
YanıtlaSilUmarim,kisa zamanda yersin Sevdicann.
hımmm bak çatalla delmek akıllıca içine geçmeli ben bunu düşünmemişim heç : ) süpersin canım yaa <3<3
YanıtlaSilayy bak tavuk göğsü deyince geçende bi akraba kazandipli tavukgöğsü yaptı da yeminle tepsinin yarısını tek başıma yedim. gözüm döndü. acaip bişiydi yaaa :)
YanıtlaSilGercek tavukgögsü tâtlisini hic yemedim.Icinde tavuk etli olanini.Tariflerini okumustum ama denemedim.Yalanci tavukgögsünü cok severim,yaptigimida cok begenirlerdi.
YanıtlaSilDur ,iyi aklima geldi,yarim ölcü yapayim...
pekiki :)
SilTarifini blogta yayinlasan?
Silkazandipli tavuk göğsü mü. ay ben de bilmiyom hiç yapmadım ki ama o yediğim yerden isterim yaparım sona yazarım oleeey :)
SilBende onu ima etmistim :)
YanıtlaSil