12 Aralık 2014 Cuma

ESMER BULGURLU KIYMALI KABAK YEMEGI

AKSAMA KOLAY YEMEK : KIYMALI KABAK

Cook cabuk pisen ,yumusak, besin degeri yüksek, lifli aksam yemegimizdi kabak yemegi.Cok

seviliyormu ? Hayir :)) Olsun arada pisirip, yemeli.

Los isikta, oglum ne oldugunu anlamadi...Sebze yemegi oldugu icin krizlere giriyordu zaten, birde kabak deseydim catalini sürmeyecekti.Nefret ettigi sebzeler basinda Patlican bir numarada, kabak ikinci :)

Catalin ucuyla aldi, agzina koydu , öghöght!
-Anne bu yumusak sey ne ?
-Ye ,sonra söylerim.
-Anne ,sen beni biliyorsun,böyle seyleri yiyemem.
- O yumusak sey KABAK ...
- Biliyordum.Benim sevmedigimi bilip,yine pisiriyorsun.
- Oglum sebzede yemen lazim,bagirsaklarin kuruyacak.
- Bir sey olmaz bana...

Neyse,yogurtla,icececekle derken 4-5 catal yedi :))
Kabak dolmasi yapincada sadece icini yer.Bilmem ilerde bu huyu degisecekmi?

 MALZEMESI:

Iki  büyük yesil  kabak
1 kuru sogan,
1 yemek kasigi karisik salca
1 dis sarimsak
1 avuc esmer bulgur
250 gr. karisik kiyma
Tuz, kara ve kirmizi Biber
Zeytinyagi

YAPILISI:

Kabaklar bicagin tersiyle tiraslanir,uzunlamasina dörde bölünüp,1-2 cm seklinde kesilir.
Tencerede zeytinyagi ve yemeklik dogranan sogan  ve sarimsak sotelenir.Salcasi eklenip,1-2 dk. beraber kavrulur.

Kabaklar ilave edilir,üstünü gececek kadar su eklenir. 1 avuc esmer bulgur serpilir,baharatlari eklenir,Kabaklar yumusayana kadar pisirilir.

Sarimsakli ,naneli yogurt ile servis edilir.

Hazirlanmasi,pisirmesi cok cabuk olan bu yemek ,umarim sizinde hosunuza gider.En azindan degisiklik icin arada yapilabilir :)

Sebzesi,eti,zeytinyagi,esmer bulguru ile tam bir diyet ve saglikli beslenme yemegi...







6 yorum:

  1. Benim oglum, ne et ne de sebze sevmezdi. Simdi onune ne koyarsam yer. Kucukken ac gezen cocuk nasil bu hale geldi anlamiyorum. Ama inatla onune koymaya devam ettim, disaridaki rus yemeklerinden sonra benim yemekler lezzetli geldi sanirim. Vazgecmeyin , gunun birinde "anne coktandir kabak pisirmedin" diyebilir.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Megi,insaallah .Allahtan et seviyor,kilciksiz balik yiyor.Salata bile yemez ..Umarim, o günleride görürüm :)
      Sevgilerle...

      Sil
  2. Sebzeyi sofradan hic eksik etmemek gerek hele de boyle esmer bulgurlu olursa... :)
    Ellerine saglik ablacim

    YanıtlaSil
  3. ay kabak hep yiyom hiç kıyma koymadım bi deneyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel oluyor,hele bulgurlu daha iyi,kabagin sasi tadi hissedilmiyor.

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma