KARNABAHAR KISIRI |
1/2 karnabaharin cicekleri
1 yemek kasigi Biber-domates salcasi
zeytinyagi,kimyon,karabiber,kirmizibiber,tuz,kimyon
Nar eksisi,limon suyu,
Maydanoz,yesil sogan ,salatalik
Uzun zaman oldu yapmayali.Karnabaharla ne yapsam diyordum, pek sevilen sebzede degildir bizde.Corbasi,haslamasi, kiymali yemegi? Onu hic yemezler...Graten?
Dukan diyeti siralarinda cok yaptigim,kisiri,pilavi derken ,kisirinda karar kildim.Karnabaharin tümüyle yapmadigim icin cok pisman oldum.Harika lezzetini unutmus olmaliyim.
CICEKLERINE AYRILAN KARNABAHARLAR |
RONDODAN GECEN KARNAHAR BULGURU |
KAVRULAN KARNABAHAR BULGURU |
Karnabahari ciceklerine ayirdiktan sonra mutfak robotunda ince bulgur boyutu kadar cekiyoruz.Robotu olmayanlar,rendeleyebilir.
Tavaya biraz zeytinyagi damlatip,tahta kasikla karistirarak,yumusagincaya kadar pisiriyoruz.
Icine salcasini,baharatlarini,zeytinyagini,nar eksisini, katip, karistiriyoruz.Sicakken malzemeyi icine daha kolay cekiyor.
Ince kesilmis,maydanozu,yesil sogani ekliyoruz.
Kücük küpler halinde kesilmis salataligi ve limon suyunu katip,servis yapiyoruz.Gercek kisirdan ayirt etmekte zorlanacakiniz .Simdiye kadar yapmadiysaniz ,mukakkak denemenizi tavsiye ederim.
BUGDAY ALLERJISI OLANLAR ICIN ALTERNATIF KISIR |
DENEMEYEN PISMAN OLUR :) |
HARIKA LEZZETIYLE KARNABAHAR KISIRI YENMEYE HAZIR, AFIYET OLSUN |
Dr.Yasemin Bradley,bu kisira sismanlatmayan sebze kisiri diyor :) Hemen hemen bütün dukanci sitelerde ,diyet sitelerde ve saglikli beslenme sitelerinde tarifleri var...
"Harika lezzeti" dedin ya sana güveniyorum geçen gün ne yapsam diye düşündüm tospiğe klasik karnabahar dışında. Güzel görünüyor.
YanıtlaSilBenim hosuma gidiyor,sebze agirlikli beslenelerde begenecekir.Karnbahâr kokusuda yok,bahârâtlarla lezzeti artiyor.Umarim sizlerde begênirsiniz.Marulla ,Eisberg Salat ile güzel gider.Sonucu yazarsan sevinirim.Tesekkürler.
SilGercek kisir gibi gorunuyor, tadi da ayni mi gercekten? Ben bunu denerim. tesekkurler..
YanıtlaSilCook yakin,bulgurun yerini tutmasada ,güzel oluyor.Sonucu yazasan sevinirim.
Silbende cok gordum ama hic denemedim. Robotum yok, rendelemek de zor geldi sanirim. Ellerine saglik
YanıtlaSilMerhaba Skinny, denemeni tavsiye ederim.
SilIlk defa senden bu tarifi ogreniyorum, karnabaharla cok degisik geldi. Sanki gercek kisirdan bir farki yok. Tadini da cok merak ettim :) Ellerine saglik ablacim...
YanıtlaSilYarim ölcüyle ,denemek icin ,iki kisiye yeterli olur.Denersen,youmunu beklerim canim :)
SilHarika bir fikirmiş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKim icat ettiyse,sag olsun :) ,tesekkürler.
SilNasıl yapıldığını hep merak ederdim, görüntüyü klasik kısırdan ayırmak imkansız:) Ellerine sağlık Şuleciğim, iyi ki paylaştın sayende yeni ve çok sağlıklı bir tarif daha öğrendim:))
YanıtlaSilTat dogal olarak biraz degisik ama yinede güzel.
SilAyy çok ilginç resmen bulgurla yapılmış gibi görünüyor :)) Eminim tadı da görüntüsü gibi süperdir bayılırım karnıbahara,haftasonu deneyeceğim inşallah.Ellerine sağlık Şule ablacım:) Sevgiler...
YanıtlaSilEvergreen
Umarim seninde hosuna gider Evergreen,tesekkür ederim canim.
SilBayıldığım bir tat! Ben de normo-protein yaparken çok sık yapardım. Çok yumuşatmadan, hafif diri halini daha çok seviyorum. İyi ki hatırlattın Şule'cim, yarın yapayım hemen :)
YanıtlaSilSende yapmistin ,hatirladim.Afiyet olsun Ipek'cigim.
SilElinize sağlık bayıldım muhakkak yapacağım çok güzel bir fikir bu gerçek kısır gibi görünüyor aynı sevgiler
YanıtlaSilGörüntüsü gêrckten ayni.Afiyet olsun simdiden.
Silaa hayret yaa ilk defa böyle bişi görüyorum. ben bunu kesin denerim . fotolar da harika , makinen yenilendi mi sanki daha canlı parlak mı oldu fotolar ?
YanıtlaSilÖglen cektigim icindir, biraz aydinlikti hava.Samsung Galaksy S3 mini ,cep Telefonu kullaniyoum.
SilGüzel cikmayanlar aksam oda isiginda olanlar maalesef.
Dene, bakalim hosuna gidecekmi? Insaallah gider. :)))
CANIMMM HARİKA GÖRÜNÜYORRR ELLERİNE SAĞLIK:)
YanıtlaSilMeehaba Gülüs, tesekkür ederim.
YanıtlaSilBir post bekliyoruz artik,Cafem Blog'ta neler yaptin bunca zamandir :)
Şule hanım bu tarif muhteşem. Hatta izniniz olursa kendi sayfamda hastalarımla paylaşmak isterim. Yarım kilo karnabahar ile yapılan kısırın toplam kalorisi anca 200kkal civarı oluyor. Yani son derece diyete uygun bir içerik. Paylaşımınız için teşekkürler.
YanıtlaSilElbette paylasabilirsiniz,sevinirim bile .Bilgi icinde tesekkürler Basak Hanim...
Silbeni mimleyen part of the book'un fotosu oooo :) gelcam yine toptan :)
YanıtlaSilOkeeeey!
SilMerhaba,
YanıtlaSilBlogumda kitap çekilişim var katılımınızı beklerim
http://ilknur--akpinar.blogspot.com.tr/2014/12/dolu-dolu-cekilis.html
Katilmayi cok isterdim,tek sorun yurt disinda yasamam.Ama google +da cekilisi paylasirim ...
SilBenin de düsündügünüz icin tesekkür ederim.Sevgilerle.
Merhaba; bu tarif çok ilginç geldi. Hemen denemek istiyorum. Karnabaharı da çok severim. Sizi blog keşif etkinliği sayesinde buldum. Ben de bloguma beklerim. Sevgiler :)
YanıtlaSilGittim,üye oldum bile :)
Silolley ben de yapacagım:D
YanıtlaSilEllerine saglık hayatım
Tavsiye ederim :)
YanıtlaSilTesekkürler canim.
ayyyy karnabahar çok ama çok severim. bunu da yapcam oleey. sen beni nüfusuna alsanaaa :)
YanıtlaSilTeyzeme göster,cay günlerinde belki yapar :)
SilMerhaba,bende sizi takibe aldim,yine beklerim.
YanıtlaSilBen yaptım. .. Harika oldu bence... Tarifinize saglik :)
YanıtlaSilBegendiginize ve yorumunuza sevindim..Afiyet olsun...Tam zamani yeniden yapip, yemeli :) sevgilerle
SilBugün bu tarifinizi denedim ve hiç beklemediğim bir tatdı.Harika bir tat... Tarif için teşekkürler ayrıca sadece sağlık için için yediğim bu sebze artık favori sebzem oldu...
YanıtlaSilHosunuza gittigine sevindim, afiyet olsun...Karnabahar yemenin degisik bir yolu :)
Sil