SASIRTICI DERECEDE LEZZETLI PORTAKALLI KEREVIZ |
Bu kadarini beklememistim dogrusu.Ilk kez pisirdigim bu yemek cok hosuma gitti.Soguk olarak biraz önce yedim,dayanamayip hemen resmini yayinladim :)
Kerevizi daha önce corba yapiminda kullanmistim ama bizimkilerden veto yemistim.Verdigi aromayi sevmediler.
Esime biraz ayirdim,tadina baksin diye. Bugün, is yerinin Noel yemeginde kendisi.Restoranda-yemek atolyesinde ,asci esliginde kendileri pisirip kendileri yiyecekler.Gecen sene ,portakalli ördek
pisirmislerdi . Oglumun yemiyeceginden de adim gibi eminim.Simdi antremanda zaten.
MALZEMESI :
1/2 yumru kereviz
2 portakalin suyu
1/2 limonun suyu
1/2 cay bardagi zetinyagi (göz karari )
1 havuc,dilimlenmis
tuz
dereotu
YAPILISI :
Kerevizlerin kabugunu soyup 1 cm. kalinliginda dilimledim ki, insan biraz zorlaniyor bu asamada.Sonra kücük parcalara kestim.
Kararmasin diye,hemen limonlu suyun icine koydum .
Düdüklü tencerenin icine zetinyagi ,süzülmüs kerevizleri,havucu,portakal suyunu,tuzunu sirasiyla koydum.
Kapagini kapatip,sebze pisirme ayarina getirdim.
Elektikli ocagin ayarini 8 e getirip, sibobu cikinca isiyi 4 ' indirip 7 dk. pisirdim.
Ocaktan alip, soguyunca ,süzgec kasigi ile dikkatlice , servis tabagina koydum.Pencere önünde soguttum.
Tabagin üstüne pistigi portakalli sudan döktüm.Kiyilmis derotu serpip ,kendime servis ettim.
Deneyecek olanlara ,soguk zetinyagli olarak tavsiye ederim.Süper saglikli ,veganlar ve diyettekiler icinde sahane bir alternatif yemek.
Ön yargili olanlarin, benim gibi az malzemele ile denemesini öneririm.Benim, Allah izin verirse ,tekrar yapacagim kesin.
* Düdüklü yerine normal tencerede de pisirilir,sadece süre biraz uzayacaktir...
Sule hanim bir de ayvalisini deneyin. Cok begeneceksiniz. Afiyet olsun..
YanıtlaSilKereviz yerine ayva mi?
SilTarifini verseniz onuda denerdim :)
Tazesini yemeyi cok severim.Yemeginide sevebilirim belki...Öneriniz icin tesekkürler Meri...
Yok , bu tarife bir de ayva ekleyin. Bir orta boy ayvaekliyorsunuz kerevize, o kadar. Hic kereviz yemem diyenler bile bayiliyor.
SilMeri,
SilKerevizi ayva ile yapmak çok güzel fikir. Ben de genellikle portakallı yaparım Şule gibi, ilşk fırsatta ayvalısını deneyeceğim.
bayılırım bu yemeğe.
YanıtlaSilMerahaba!
SilBlogunuza giris yapamiyorum.Google + da da yazdim.Sayfa acilmïyor.Ziyaretinize ve yorumunuza tesekkür ederim.
Şuleciğim ellerine sağlık! Ben de portakallı severim, bir de salatasını.
YanıtlaSilDaha bugün kereviz aldım. Salata mı yemek mi yapsam diye düşünüyordum; sanırım Meri'nin önerisine uyarak ayvalı denemek şart oldu :))
Kerevizin yarisiyla salatasini yâpacagim.Az olacak ama olsun :)
SilAyvalisini bende merak ediyorum :)
Simdiden afiyet olsun Sevgi'cigim.
Ellerine sağlık...Leziz görünüyor :)
YanıtlaSilTesekkür ederim,benim cok hosuma gitti.
Silheeey denerim tarifi. işte bak en sevdiğim yemek benim bu. ikinci de enginarlı bakla zaten :)
YanıtlaSilEnginarli baklayi hic yemedim.Tadi cok güzeldi :)
Silaaaa ama yeseneeee :)
SilEnginarin tanesi burda, kücükcük bir sey 1 € idi.almadim bu sene.Birde esim ve oglum yemezler.
SilŞu portakallı zeytinyağlıları çok seviyorum :) Çok da leziz görünüyor, ellerine sağlık ablacım :)
YanıtlaSilBende sevdim Sinemcigim :)
SilSpor bir kac gündür zorunlu olarak yapilamiyor.1-2 güne tekrar basliyacagim.
YanıtlaSilHarika gözüküyor ellerine Sağlık<3
YanıtlaSilTesekkür ederim :))
Sil