19 Nisan 2015 Pazar

CICEK,FRAMBUAZ ,BISIKLET = ÜC AYRI MUTLULUK

BIRINCI MUTLULUK


Herkese mutlu pazarlar :)

 Erken uyaninca , pazar sabahi yürüyüsüne ciktim.Bir saat yürüdüm, hava tek kelime ile sahane ,nazarim degmesin :)

Bu ciceklerin fotosunu dün cektim... Sürekli böyle kalsalar ne güzel olurdu... Bahce kenarlarindaki calilar ,ilkbahar baslangicinda böyle renkli renkli cicek aciyor, mahalle aralarina güzellik ,renk katiyor...O kadar canli bir sari tonu ki... Positif bir enerjisi, sicakligi var...Görüntüsü mutluluk veriyor.

Dünden beri,üc ayri mutlulugu  birden yasadim.Ilk mutluluk ,bu cicekleri seyredip, fotosunu cekmekti. Ikinci mutluluk ,aksamüstü hem kisa bir hava alma, hem hareket olsun  hem de bir kac sey almak icin markete bisikletimle gitmistim.



 IKINCI MUTLULUK


Aman ne göreyim,frambuazlarin fiyatini indirmisler, taptaze,diri diriler...Süpermarketlerde 2.99 € ya kadar yükselen fiyat ,79 Cent'e inmis... "Yuppi Yuppie ye ye,hurra, yasasin !" tutmayin beni deyip ,saldiriya gectim...

125 gramlik paketlerden 10  tane aldim, Cogunlugunu dondurucuya koydum.Iki paketinide eve gidince yedik...

Ücüncü mutlulugu Türk haberlerini izlerken yasadim. Cumhurbaskani, bisiklete binmis, bisiklete binmeyi tesvik ediyor... Bisiklet fiyatlarinin düsürülmesini istiyor!

 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu” tanıtım etkinliğine katılan ve Kız Kulesi’nin karşısında kurulan başlangıç çizgisinden Harem Otogarı’na kadar pedal çeviren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bisikletin toplum sağlığı için çok önemli bir spor olduğunu vurgulayarak, “Temenni ediyorum ki bisiklet yollarına yönelik altyapıyı süratle geliştirir ve bisiklete olan sevgiyi artırırız” dedi. 



Bu ,bisiklet sporu adina, minicik bir ilk  adim olsun, gerisi insallah kosar adimlarla atilir..Cevre düzenlemeleri yapilirken Avrupa standarti göz önüne alinir, cocuklarin,genclerin,yaslilarin bile bisiklet sürebilecegi bisiklet yollari yapilir...

Bisiklet kavraminin gündeme gelmesi bile sevindirici... Bir bisikletsever, amatör sürücü olarak cok sevindim.Siz ne dersiniz?


 *  alintidir.









12 yorum:

  1. İstanbul'da dün resmen yazdı, bugün de kış. Bu da hastalıkların sebebi tabii. Çiçeklerin görüntüsü hakikaten pozitif enerji veriyor. Bisiklat yolları artık burada da var ama üzerinde piknik yapanlar bile var. Ayrıca diğer araç sürücülerinin de eğitilmesi gerek ki bu yollara saygı göstersinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavas yavas bilinclenecekler :)

      Bisiklet ile ilgili postlarda arladaslar bayagi sikayetciler, yeterli ve düzgün bisiklet yolu olmamasindan...Belki sehrine ya da muhitine göre degisiyordur bisiklet yollari...Elbette en önemliside Trafik kurallarinin uygulanmasi...
      Hamburg'ta da trafikte sayisi az olsada bisiklet kazalari oluyor.Sürücülerin cok dikkâtli ve trafigin cok düzenli olmasina ragmen....



      Sil
  2. Çİçekler gerçekten muhteşem görünüyorlar:)
    Sarıyı zaten çok severim, çiçeklerde ayrı bir güzel görünüyorlar.
    İstanbul için aynı havayı söyleyemeyecek olsam da, yine de güzel bir pazar günü;)
    Mutlu ve bol gülüşlü pazarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkürler :)

      Yakinda güzel günler gelecektir Istanbul 'a eminim,üstelik daha uzun süreli olacaktir.sevgilerle...

      Sil
  3. Burada da çiçekler her yerde mis gibi ama Lodostan bi oraya bi buraya savruluyoruz . İzmir işte havası bi ayrı :) Bizim burada kordonda upuzun bir bisiklet yolu var , bisiklet te kiralayabiliyoruz saati 2 lira ya da üyelik sistemi ile. Harika bişi. Göztepeye kadar git gel Alsancakta sonra otur deniz ve martılara nazır çay iç . Bundan güzel etkinlik mi olur di mi :) Bisiklet çok zevkli gerçekten ama Avrupa standartlarında biraz zor oluruz biz *-*
    Çiçekler harika canııım <3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper etkinlik :) Önceki sene tatilimizde Izmir'i ziyaret etmistik.Kordon harika ama yesillik cok az ...Öyle bir yerde bisiklet sürmek gibisi yok :)

      Sil
  4. Fotoğrafçılığa karşı hafif bir meyil hissettim. Başarılısın; diyorum. :) Bisiklet konusunda senin gibi düşünsem de bilemiyorum. Kreatif'e katılmamak elde değil. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu satten sonra zor diyorsun .o..En azindan yeni yerlesim yerlerinde yapilabilir veya tamir edilen yerler standartta uygun halle getirilebilir.Cevre bakanliginin görevi bunlâra ayarlamak...Yine de konusulmasi ,tartisilmasi bile iyi...Pesini birakmamak lazim..

      Sil
  5. ohh mis,frambuazlara en az senin kadar sevinirdim bende:))
    bisiklete binin demek yeterli olsa keşek,yürümeye bile kaldırım bulmak zor,yapıyorlar,söküyorlar,yapıyorlar....adamlar çalışıyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin Havva.Bizde kendi aramizda konustuk evde,dogu Düzgün kaldirim bile yokki yürünmesi icin,var elbette ama o kadar yüksekki,hele yola inis yerleri..

      Engelli arabalari icin büyük zorluk.Her izne gelsimizde ilk göze carpanlardan :(

      Umudumuzu kesmeyelim...Insallah ilerde düzelir.

      Sevgilerle..

      Sil
  6. Allah amaniin frambuaz şu hayatta en sevdiğim şeylerden yaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadi hafif ama cok seviyorum.Hele pastanin üzerinde olursa :))
      Güclü antioksidan ama pahali, fiyati düstükce aliveriyom bende.

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma