15 Ocak 2015 Perşembe

KÄSEKUCHEN- CHEESECAKE,UNSUZ, TABANSIZ, OUARKLI (SÜZMEYOGURTLU) TARIF

KÄSEKUCHEN NASIL YAPILIR?
HAFIF ,LIMONLU KÄSEKUCHEN - CHEESECAKE

En cok sevdigim pastalar arasinda en üst siralardadir kendileri.20 yil önce,  bir alman bayandan almistim.Aile tarifi,kimbilir o  da  kac seneden beri kullaniyordur .O zamandan beri sadece bu tariften pastayi yaparim.

Daha sogumadi, sabirsizlikla bekliyorum .
Pastada Quark kullaniliyor.Bir nevi az yagli ,hafif mayhos,eksi  süzme yogurt,geceden süzme yogurdun suyunu süzdürürseniz ayni isi görür.Nitekim bu pastada krem peynir,yogurt kullanilan tarifler var...



QUARK

En hosuma giden de ,tabansiz  ve unsuz olusu.Cabucak cirp koy,firina .Tarif gelecek...dedim ve iste burda;

1 Kilo Quark magerstufer- Az yagli süzme yogurt
125 gr Margarin-( Ben tereyagi koydum)
375 gr . Seker
4 yumurta
1 Paket vanilya sekeri
1 Paket Vanilyali Pudding (tozu)
1 Paket kabartma tozu
1 yemek kasigi ince irmik
1 Limonun suyu ve kabugu

Ilk önce, kalibin altina  ,ölcüsünce pisirme kagidi kesip,yerlestirin.Kenarlarina bol yag sürüp,irmik

serpin,fazlasini sirkeleyin.


cheesecake yapimi,homemade cheesecake
MALZEMELER SIRAYA DIZILIN BAKALIM
 

Oda sicakligindaki tereyagini  seker ve vanilya sekeri (ben bu sefer koymadim) ile 5 dk. mikser ile

cirpin.

Yumurtalari ekleyip ,iyice  krema kivami olana kadar tekrar cirpin.

Vanilyali Puding tozunu,irmigi,kabartma tozunu ,limon suyunu ve rendelenmis kabugunu ekleyip,

karistirin.

En son Quark-Süzme yogurdunu koyun.Iyice karistirin.

175 derece önceden isinmis firinin ,(alt-üst isisi bir arada) en alt rafina koyun.60 dakika pisirin.

Firininin isisini kapatip,kapagini hafif  acip, bir saate yakin icinde bekletin,bu ,aniden pastanin cöküsünü

önlemek icin tavsiye edilsede yinede hafif bir asagiya inme oluyor.


YOGURT PASTASI
SÜZME YOGURT PASTASI


Firindan cikarin,dikkatlice kalibin kelepcesini acin ve iyice sogumasini bekleyin.Pastayi bir gece

bekletip ,ondan sonra kesip yiyenler var.Sart degil,zaten o kadar sabredemem,ilikken bile cok

lezzetli.

Soguduktan sonra buzdolabinda muhafaza edin.


*  Önceden pisirme kagidini koymadan  ve irmik serpeden  pisirirdim.Bu sefer kullandim ve memnun kaldim.

* Kalibim Teflon ve 26 cm. capinda.

* Isteyen baska bir kalipta da pisirebilir. Borcam,vs...

* Isteyen 2 kasim irmik kullanabilir...



YOGURT PASTASI,SULEMCAFE
FERAHLATICI ,HAFIF OUARK PASTASI
Denemek isteyenlere afiyet olsun.Hayirli ,saglikli,gececek bir Cuma günü diliyorum hepimize.
 


37 yorum:

  1. Unsuz, tabansiz cheesecake duymustum da, bu tarifi de ayrica merak ettim.
    Sabirsizlikla tarifi bekliyorum ablacim :) Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz gecikti ,umarim hosuna gider:)Sevgilerle canim.

      Sil
    2. Dilimlenmis hali daha bir hos geldi bana :) Mutlaka denicem ablacim, ellerin dert gormesin...

      Sil
  2. elinize sağlık...cheesecake ve tiramisu yu çok seviyorum..

    YanıtlaSil
  3. merak ettim şimdi amaa :)

    YanıtlaSil
  4. Yine kendine özgü bir tarif olmuş. Süzme yoğurtlu olması dikkatimi çekti. Ellerine sağlık. Mutlaka denemem gerek ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Quark bir nevi süzme yogurt,tadida biraz degisik.Bu Tarife kullanilan az yagli.Süzme yogurtta biraz ,bezde bekletilir suyu alinirsa ayni kivam olabilir.

      Denersen,sonucunu merak ederim.Önerim,irmigin 2 kasik kullanilmasi olabilir.

      Sil
  5. Şimdiden merak ettim tarifi :))

    YanıtlaSil
  6. Sufleye benzettim biraz, çok da merak ettim. Tarifini çabuk yayınla Şulecim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekeri azaltsam, puding'in de yarısını koysam tarif aynı tarif olmaz. En iyisi bu şahane tarifi aynı şekliyle misafirim gelince yapayım, böylelikle daha az yerim belki;))
      Ellerine sağlık Şulecim.

      Sil
    2. Aslinda,arastirdim bu Tarifin benzerlerinde 400 gr. Ve 2 Paket Pudding poseti kullananlarda var.

      Süzme yogurt dâha tâtlimsi Tatra, Quark,bïraz mayhos,o yüzden dengeliyor.Tadi normal.1,5 bardak seker koyârak deneyebilirsin.

      Ama en iyisi misafir gelince yaparsan,hem tadini ögrenmis olursun,hemde bir dilim yersin.Ve bir daha ki sefere sekerini azaltabilirsin.

      Bunun diyet olanlarida var.Ama hic denemedim.Ilerde denersem yayinlarim ;)

      Sil
  7. sana da hayırlı cumalar şule. çok merak ettim doğrusu. sanırım yapacağım. lezzetli görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim hosuna gider Öce.Biz yariya indirdik bile :)

      Sil
  8. Nasıl farklı bir görüntü, süzme yoğurtlu son tahminim olurdu herhalde.

    YanıtlaSil
  9. yoğurt tatlısı vardır ona mı benzer tadı acep ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sütlü irmik tatlisi gibi ...Koyu irmik Puddingi gibi diyebilirim..

      Sil
  10. benimde çok severek yaptığım bir pasta tabansız hali ile de bence tam diyet yapanlar için en güzel tatlı ellerine sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabanli oldugu zaman bu kisimlari kâliyor,tart hamurlu pastalarda da yiyemiyorum,bana agir geliyor.Esimde sevmedigi icin tabansiz yapiyorum.Sevenleri icin muhkkak güzeldir.

      Yinede meyveli,meyvesiz güzel bir Pasta,icinde unda olmayinca bizim icin daha iyi :) sevgilerle.

      Sil
  11. Denedim! Harika!!! Tam bir cheese cake! tabansız oluşu ise ayrıca kolay ;) Sütaş süzme yoğurt kullandım. Enfes.. Tavsiye ederim ;) Tarif için de teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün aldigim en güzel haber :)

      Geri dönüm icin tesekkür ederim..Benim de en cok sevdigim pastalar arasinda :) Sevgilerle

      Sil
    2. Tarifi bir çok kez uygulayacağım; en özel tariflerim arasına girdi ;) İznizle nefisyemektarifleri.com adresinde sizin referansınızla paylaşacağım ;)

      Sil
    3. Tabii paylasabilirsiniz, linkde verirseniz mutlu olurum :)

      Sil
  12. tadını bilmem amagoruntu çok kötü
    nasıl yayınladığımız anladım yanmış üstü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadi müthistir.Ogün fahla kabarip fazla kalmisti firinda,ve yayinlamak istedigim icinde yayinladim.Her mutfakta olabilecek seyler.Deneyip clk begendiklerini yazanlar var.Siz Tarife deneyin Prisma olmazsiniz ama benden daha dikkatli olun pisirirken.Ayrica ben cok beyaz sevmem Käsekuchen.Sevgilerle

      Sil
  13. Yaptım harika olduYorumunuzu girin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cook sevindim.Garantili ve lezzetli bir tariftir.Benimki biraz fazla kabarmis ve firinda kalmisti.Ama ben zaten cok acik renk sevmiyorum.kusura bakmayin uzun zamandir bloguma giris yapmamistim.sevgilerle.Geri dönüsümünüze tesekkür ederim.

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma