SAHANE TADIYLA TAVUKLU YESIL MERCIMEKLI BULGUR PILAVI ( TAVUKLU MÜCEDDERE ) |
Basli basina doyurucu bir yemek olan, icinde karbonhidrati,proteini bol barindiran ,tereyag ve
zeytinyagli pilavimiz ögleden sonra pisti...
MALZEMESI :
1 su bardagi pilavlik bulgur
1/2 su bardagi haslanmis yesil mercimek (az diri olacak)
1/2 tavukgögsü
2 su bardagi kaynar su
1 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi zeytinyagi
Tuz,karabiber,kirmizibiber,kimyon,nane,reyhan
YAPILISI :
Tencereye zeytinyagi ve tereyagi konur, tereyagi eriyince üzerine minik kusbasi dogranmis
tavukgögsü eti eklenip,rengi beyazlasincaya kadar pisirilir.Sonra ,etin üstüne bulgur eklenir ,2-3 dk.
karistirilir , az haslanip ,süzülmüs yesil mercimek eklenir, 2 su bardagi kaynamis su üzerine dökülür.
Baharatlari konup, tekrar karistirilip,tencerenin kapagi kapatilir.
1-2 dk. kaynayinca,isisi yariya indirilir.Ben elektrikli ocakta ,8 de kavurup 4 e aliyorum isiyi.Suyunu
cekince , tencere ile kapak arasina kagit mutfak havlusu koyup, kenara aldiktan sonra,tencerenin
üstünü havlu ile örtüp, 10-15 dk. dinlendiriyorum.
Pilavin üzerine,kuru nane, reyhan serpilebilir. Isteyen Soharic yapabilir. Oglum sevmedigi icin
ben yapamiyorum.Kavrulmus soganin aromasida güzel tat veriyor
pilava.
Tarife ,bilmeyen yoktur ama blogu ziyaret eden yabanci okurlar icin yazayim dedim...
* Yesil mercimegi fazla haslayip, dondurucuya koaybilirsiniz,lazim oldukca eliniz altinda oluyor.
* Haslarken fazla pismemeli,sonra pilavla ya da corbayla pisecegi icin dagilir.
* Suyunu dökmeyip, pilavda,corbada kullanabilirsiniz.
* Ben bir bardak mercimek haslamistim,kalanini suyuyla beraber corbada kullanacagim.
SOHARIC : Yemegin , soganin kavrulup naneyle birlesmesinden olusan sosudur.
Elinize sağlık harika bir pilav arada ben de yapıyorum çok lezzetli oluyor sevgiler
YanıtlaSilayni fikirdeyim Özgen:) tesekkürler.Benden de sevgiler...
SilReyhanli reyhanli olarak dusununce kokusu burnuma geldi :) Ellerine saglik ablacim, nefis bir pilav...
YanıtlaSilGercekten Reyhan cok yakisiyor bu pilava,tesekkürler Sinemcigim..
Silelinize sağlık süper. Tam bi protein kaynağı..
YanıtlaSilevet,tavuksuz bile lezzetli olan bir pilav ,Yesil mercimek .ete nerdeyse esit bitkisel Protein tasiyor.sevgilerle Nilgün...
SilÇocukluğumdan beri en sevdiğim pilav yeşil mercimekli bulgur pilavı..
YanıtlaSilAnacım pek güzel yapar ama ben ondan daha güzel yapıyorum artık :)
Ooo ! Armut dibine düsermis ya da boynuz kulagi gecermis :)
Silpirinc pilavina göre hem besin degeri yüksek hemde lezzetli.Sevgilerle..
Merhaba blogunuzu takibe aldım bana da beklerim :) http://kitapsandali.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilHos geldiniz bloguma,ben de hemen iade-i ziyarete geliyorum... :)
Silbi çırpıda o anda gelişine yazıyom yaaaa :)
YanıtlaSil:)))) on line olunca.Kahve ictim simdi,gözüm acildi da.Bloga geldim...
Silbunu en kısa zamanda yapcam allah tam benlik buuuu :)
YanıtlaSilYanina yogurt ya da cacik ta olursa,degme keyfine :)
Sil