30 Ocak 2015 Cuma

YESIL MERCIMEKLI TAVUKLU BULGUR PILAVI -TAVUKLU MÜCEDDERE

  
SAHANE BULGUR PILAVI
SAHANE TADIYLA TAVUKLU YESIL MERCIMEKLI BULGUR PILAVI
( TAVUKLU MÜCEDDERE )

Basli basina  doyurucu  bir yemek olan, icinde karbonhidrati,proteini bol barindiran ,tereyag ve

zeytinyagli  pilavimiz ögleden sonra pisti...

MALZEMESI :


1 su bardagi pilavlik bulgur

1/2 su bardagi haslanmis yesil mercimek (az diri olacak)

1/2 tavukgögsü

2 su bardagi kaynar su

1 yemek kasigi tereyagi

1 yemek kasigi zeytinyagi

Tuz,karabiber,kirmizibiber,kimyon,nane,reyhan

YAPILISI :


Tencereye  zeytinyagi ve tereyagi konur, tereyagi eriyince üzerine minik kusbasi dogranmis

tavukgögsü eti eklenip,rengi beyazlasincaya kadar pisirilir.Sonra ,etin üstüne bulgur eklenir ,2-3 dk.

karistirilir , az haslanip ,süzülmüs yesil mercimek eklenir, 2 su bardagi kaynamis su üzerine dökülür.

Baharatlari konup, tekrar karistirilip,tencerenin kapagi kapatilir.

1-2 dk. kaynayinca,isisi yariya indirilir.Ben  elektrikli ocakta ,8 de kavurup 4 e aliyorum isiyi.Suyunu

cekince , tencere ile kapak arasina kagit mutfak havlusu koyup, kenara aldiktan sonra,tencerenin

üstünü havlu ile örtüp, 10-15 dk. dinlendiriyorum.

Pilavin üzerine,kuru nane, reyhan serpilebilir.  Isteyen Soharic yapabilir. Oglum sevmedigi icin

ben yapamiyorum.Kavrulmus soganin aromasida güzel tat veriyor

pilava.

Tarife ,bilmeyen yoktur ama blogu ziyaret eden yabanci okurlar icin yazayim dedim...

*  Yesil mercimegi fazla haslayip, dondurucuya koaybilirsiniz,lazim oldukca eliniz altinda oluyor.
*  Haslarken fazla pismemeli,sonra pilavla  ya da corbayla pisecegi icin dagilir.
*  Suyunu dökmeyip, pilavda,corbada kullanabilirsiniz.
Ben bir bardak mercimek haslamistim,kalanini suyuyla beraber corbada kullanacagim.

SOHARIC : Yemegin , soganin kavrulup naneyle birlesmesinden olusan sosudur.

14 yorum:

  1. Elinize sağlık harika bir pilav arada ben de yapıyorum çok lezzetli oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayni fikirdeyim Özgen:) tesekkürler.Benden de sevgiler...

      Sil
  2. Reyhanli reyhanli olarak dusununce kokusu burnuma geldi :) Ellerine saglik ablacim, nefis bir pilav...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten Reyhan cok yakisiyor bu pilava,tesekkürler Sinemcigim..

      Sil
  3. elinize sağlık süper. Tam bi protein kaynağı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,tavuksuz bile lezzetli olan bir pilav ,Yesil mercimek .ete nerdeyse esit bitkisel Protein tasiyor.sevgilerle Nilgün...

      Sil
  4. Çocukluğumdan beri en sevdiğim pilav yeşil mercimekli bulgur pilavı..
    Anacım pek güzel yapar ama ben ondan daha güzel yapıyorum artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo ! Armut dibine düsermis ya da boynuz kulagi gecermis :)

      pirinc pilavina göre hem besin degeri yüksek hemde lezzetli.Sevgilerle..

      Sil
  5. Merhaba blogunuzu takibe aldım bana da beklerim :) http://kitapsandali.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hos geldiniz bloguma,ben de hemen iade-i ziyarete geliyorum... :)

      Sil
  6. bi çırpıda o anda gelişine yazıyom yaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) on line olunca.Kahve ictim simdi,gözüm acildi da.Bloga geldim...

      Sil
  7. bunu en kısa zamanda yapcam allah tam benlik buuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanina yogurt ya da cacik ta olursa,degme keyfine :)

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma