BUGDAY NISASTALI MUHALLEBI |
Yapmasi kolay,yemesi nefis muhallebilerimiz hazir.Hic aklimda yoktu, yapip yemeyeli yillaaaaaar oldu.Sanki muhallebi sadece Türkiye'de yenirmis gibi.Halbuki cocuklugumda,gencligimde ne cok yapardik.Peki, nerden mi esti aklima? Sevgili deeptone ( Sade ve Derin) ,benden bir muhallebi yapmami istemisti.Kendisine burdan tesekkür ediyorum.Yaptim ve bir kasesini daha ilikken yedim ,özlemis :)
Aslinda pirinc unu ile yapacaktim ,evde yokmus,bende bugday nisastasi ile pisirdim.Ölcüsü ayni...Isteyen tarcinli, isteyen cevizli ,isteyende ikisi bir arada yesin.Hicbirini sevmeyende sadesini alsin ( oglum ) :)
TARCINLI VE CEVIZLI MUHALLEBI |
SADE MUHALLEBI |
1 Litre süt
3 yemek kasigi bugday nisastasi
1/2 cay bardagi su ya da süt,(nisastayi acmak icin)
1 su bardagi toz seker
1 paket vanilya sekeri (istenirse )
Cekilmis gercek vanilya (istenirse )
Su ile islatilmis tencereye, sütü ve sekeri koyup kayanatiyoruz. Nisastayi soguk süt ile acip, kaynayan
sütün icine sicim gibi akitirken ,tel cirpici ile cirpiyoruz.Sürekli karistirarak ,göz göz olup,puf puf kabarciklar cikincaya kadar pisiriyoruz.Yaklasik 15 dk.
Kaselere paylastirip,soguyuncaya kadar bekletiyoruz.Oda sicakligina erisince süsleyip,buzdolabina koyup,servis yapana kadar bekletiyoruz.
Vanilya sekeri veya cekilen vanilyayi süt kaynarken ekliyoruz,tabii seviyorsaniz.
* Tarcin, kan sekerinin birden yükselmesini önlüyor :)
* Bugday nisastasi yerine pirinc unu da olur.Ayni ölcü...
Sizde benim gibi uzun zamandir yapmadiysaniz ,en kisa zamanda pisirip,tadabilirsiniz.
Deneyecek,yiyecek olanlara afiyet olsun.( Kilo olmasin,Amin...)
Ellerine sağlık canım acayip derecede tatlı çekiyor bir kase yollar mısın :)
YanıtlaSilLafimi olur,buyur :)
SilEllerine sağlık gerçekten yemiş kadar oldum ♥
SilAfiyet olsun :) iyi aksamlar...
SilIste bu, benim gibi en cok sutlu tatli seviliyor ise muthis bir tarif :) Ellerine saglik ablacim, yazinin sonundaki kilo olmasin duanda gulumsetti :)
YanıtlaSil:)
SilDiger tatlilara göre kalorisi düsükte olsa ,yine de olsun,degdi yedigime :) Tesekkürler canim.
Ben de sütlü tatlıları severim.Fındıklı ve tarçınlı olanı tercih ederim eline sağlık..
YanıtlaSilFindiklisi da olur,burda findik cok pahali ,Türkiye'de de aynimidir bilemiyorum.Bir poseti 9 euroydu gecen,inanamadim :(
YanıtlaSilnefis olmuş ben de muhallebiye bayılırım bol tarçınlı tercihim ellerinize sağlık selamlar...:))
YanıtlaSilTesekkürler,..Tarcin,kan sekerinin birden yükselmesinide önlüyor,bak bunu postta ekleyeyim :)
SilDiyet yapanlar elmanin üstünede döküp yiyorlar :))
oleeeey oleeey oleeeey yapcam tabiiiiii ve bak bu artık benim geleneksel tatlım olur yaaaa heeeey :) teşekkür ederim kiiiiii ah ahhhaaaa hayat çok güzel valla kalbim bak küt küt atıyooooo offfff bayılırııım :)
YanıtlaSilGelisin gec oldu ama yorumuna degdi :)
Silözür dilerim ki bak işte bazen çok yazı yazmaktan oluyo işte yazı yorum filan işte geri kalıyom ama sen benim demirbaşımsın ki yan komşum gibi görüyom ben seniiii :)
YanıtlaSilRica ederim deeptone,takildim.Ne kadâr yogun oldugunu biliyorum.Cooook tesekkür ederim.Her güm tikladiklarimdansin.Bazen yorum birâkacak zaman olmuyor :))
SilSeni burda görmek her zaman mutluluk vericidir..
ayyyy seni deee seni deeee. senden bişi isticem bugün bi tarif. yazınca görcen sona onu yapcan ama taam mıııı :)
SilOooo!
SilMerak ettim,becerebilecegim bir sey olur insaalah.Bakalim tatli Mi tuzlu mu?
tatlı tebisi. yazcam şimdi. hem de ağlaya ağlaya yaa. bak şimdi az sona okursun nedenini :) kötü bişi diil duygulu bişiii :)
SilAglaya aglaya,tabii yedirecen bize,alivericegiz kilolari,kolay da yanmiyor Kaloriler :)
SilOlsun hem yerim hem aglarim :)