SANDVIC EKMEGI TARIFI (KARABUGDAYUNLU,GLUTENSIZ,MAYASIZ) |
Evde ekmek yoksa, karabugday unu da dolapta duruyorsa, mideden gelen aclik sinyalini durdurmanin en saglikli ve hizli yöntemlerinden biri tavada bazlama yapmaktir...Mayasiz tabii, kim bekliyecek mayalanmasini...Kabartma tozu imdadimiza yetisir hemen...
SAGLIKLI SANDVIC |
Karabugday unu yoksa cavdar unu, tambugday unu, yulaf unu gibi unlarda kullanilir,niye kullanilmasin...Amac glutensiz ekmek yemek oldugu icin karabugday unu kullandim yoksa beyaz un da kullanilir ama ....Amasi var iste.
KARABUGDAY UNLU,GLUTENSIZ,MAYASIZ SANDVIC - BAZLAMA TARIFI |
Bu ölcüden 6 tane bazlama cikti...Bazlamalari sandvic yaptigim icin 3 Sandvic cikiyor ki, iki tanesi müthis doyurdu beni...Yaninda da bir bardak zayiflatici,ödem atici ,metabolizma hizlandirici ev yapmi Elma Cayi ictim.Dün aksam pisirip,süzdüm...Uzun zamandir icmemistim... Etkisini görmek icin günde 1,5-2 litre icmek gerekiyor...
MALZEMESI :
1 su bardagi karabugday unu
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 cimdik tuz
1/2 su bardagi süt ya da su
1 yemek kasigi zeytinyagi
YAPILISI :
Bütün malzeme kasikla karistirilir,yumusak bir hamur yapilir.
Hamur, hafif unlanmis pisirme kagidinin üstüne konur ve elle yarim 0,5cm kalinliginda acilir.
Una batirilmis su bardagi ile kesilir.
Orta isida isinmis yagsiz tavaya konur,arkali önlü pisirilir...
Istediginiz gibi tüketebilirsiniz...Ben kahvalti icin somonlu,peynirli,eisberg,domates ve nane ile sandvic yaptim...
Glutensiz beslenenler,beyaz un yemeyenler,diyette olanlar ,Karabugday tüketmek isteyenler icin hizli , basit ve saglikli bir Sandvic ekmegi alternatifi...
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Karabugdayin faydalarini ögrenmek icin buraya bir göz atabilirsiniz :)
Çok mantıklı akşamdan hazırlayıp bir sonraki gün işyerinede taşınabilir ;) teşekkürler
YanıtlaSilElbette ,cocuklar icinde super saglikli bir ekmek alternatifi..Minicik eller icinde harika ...Umarim begenirsiniz :)
SilSuper bir sandvic ekmegi tarifi olmus ablacim, elllerine kollarina saglik... Senin bu farkli ve saglikli tariflerine bayiliyorum :)
YanıtlaSilTesekkürler canim :))
SilSen doğal ürünlerle lezzet yakalamakta usta oldun. Eline sağlık. Öpüyorummm. ;))
YanıtlaSilBiraz merak,cokta istah olunca kacinilmaz oluyor..Tesekkür ederim..Sevgilerle
SilÇok güzel... Arasına hiç birşey koymadan bile tüketilebilir..:) Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilEvet,corbaya,sebze yemeklerine güzel eslik eder...Özellikle hasta olanlar,ekmk yiyemiyenler icin ideal..Sevgilerle Nahide
SilEvet bende deneyeceğim. Sağlıklı olması ayrı bir durum.
YanıtlaSilDokusu ve tadi normal undan biraz farkli..Glutensiz oldugu icin kabarmor fazla..Daha sonra düsüncenizi yazarsaniz sevinirim..Sevgilerle
SilBir gün ben de böyle akıllı ve mantıklı besleneceğim
YanıtlaSilAma şimdilik sadece hayran hayran izleyip alkışlıyorum seni
Sevgiler :)
Kadriye erteme istersen,ara ara dene..Kahvaltida ,ara ögünde vs..Kücük kücük basla..Edindigimiz aliknliklar cok zor birakiliyor...Tesekkür ederim ,ayrica baten mantiksiz, cilgin,bilincsiz beslendigimde oluyor...Bu Ansari âzaltmaya calisiyorum :)
SilBenden de kucâk dolu sevgiler
çok tebrik ediyorum greçkadan bazlama yaptın yaa tamam oldun sen artık sen global bir yemek uzmanısın ^-^
YanıtlaSilYamak diyelim Baskancigim, ustalari kizdirmaylim...Ögrenciyim hala :)
SilValla,niye olmasin dedim, oldu da :)
Denedim gerçekten çok güzel oldu
YanıtlaSilGeri bildirim icin Tesekkürler...Hosunuza gittigine sevindim:) sevgilerle
SilDenedim. Çok güzel oldu. Çölyak hastası kızım çok sevdi. Teşekkürler. Ebru.
YanıtlaSilInanin cok sevindim..Afiyetler olsun kiziniza.
YanıtlaSil.Arada Bloga bakiniz , baska glutensiz tarifler yayinlayabilirim :) sevgilerle
Merhabalar
YanıtlaSilBenim tarifim maalesef tutmadi. Cok civik oldu. Metrik olculeri de vermeniz mumkun mu?
Geciktigim icin kusura bakmayin.Bugün sizin icin yeniden pisirdim..Inanin cok güzeldi.
SilDetaylca yazdim postta...Karabugday hamurlari malesef ele yapisir...Postu okumaniz dileyigle..Umarim bu Sever basarili olur :)
elma çayının tarifini alabilir miyim :)
YanıtlaSilhttp://sulemcafe.blogspot.de/2014/05/diyet-kahvaltisi-okuduklarim-cuma.html
SilMetabolizma hizlandirici,ödem atici cayin tarifi burada :)
Afiyet olsun...
merhaba denemek istedim ama başarılı olmadı tavaya yapıştı ve dağıldı. fırına attım içi pişmedi pişme süresi uzadı nasıl yapmam gerek teşekkürler
YanıtlaSilDogrusu hic basima gelmedi...tavanin iyice isinmis olmasina dikkat edin ve hemen cevirmeyin...Isi cok Yüksek olursa yanar ...Cok kalinca olmasin bezeniz...14 Mart 2016 postunda en son yapip,paylasmistim...Orayada bakabilirsiniz..detayli Foto koymustum..üzüldüm,insallah ikinci sefere iyi olur.sevgilerimle
SilTesekkurler tarihinizi birde karakılçık buğday ı ile denedim çok güzel oldu. Karabuğdaylı tekrar deneyeceğim sevgilerimle
SilCook sevindim...Afiyet olsun :)
SilKabartma tozu yerine karbonat kullansak.Çünkü kabartma tozunda da glüten var.
YanıtlaSilKARBONAT elbette kullanilabilir.Dozunu iyi ayarlamak lazim aci olmamasi icin.Glutensiz kabartma tozuda kullaniyorum , cölyak hastasi olmadigim icin cok dikkat etmiyorum buna..Ama bu kullandigimda sanirim glutensiz olandi...
YanıtlaSilSizin kullanığınız hangi marka karabuğday unu acaba,çünkü aynı ölçüleri Yar marka ile yaptım ama hamur olmadı dağıldı helva gibi ve rengi de kara oldu,güçlükle bir araya getirsem de tavada darma duman oldu.Budarada ki fotoğraflarda rengi epey beyaz hamurun,zaten unun rengi de koyu.
YanıtlaSilBen Almanya'da yasiyorum...Organik ürünler satan yerden almistim...Markasina göre degisiklik olmustur sanirim.Üst yorumlarda okumussaniz denemelerde hamurun civik oldugunuda yazan oldu cok güzel oldugunuda ...Üzüldüm olmamasina...Hamurun kivamini fotoda yansitmaya calismistim..Hamuru kagit üzerinde ellerimle yaymistim.Karabugday unuyla calismak zor...Belki sizinki tam bugday karabugday unu olabilir.rengi ondan cok koyu olmustur.benimki nasildi hatirlamiyorum.Bu ürünü bir ara kaldirdilar simdi yeniden satmaya basladilar..bir bakayim,unutmazsam ...Hamurunuza biraz daha su ekleyebilirsiniz ,cekinmeyin..?kivami daha yumusak olursa yapmaniz kolaylasacaktir...
SilEklemeyi unuttum, kabartma tozu yerine 1 çay kaşığı karbonat kattım.
YanıtlaSilBir sorum olacak 1 su bardağı una 1/2 su çok az değilmi?Ben epey su katmak zorunda kaldım ,çünkü un 1/2 bardak su ile bırakın hamur olmayı ıslanmadı bile...
YanıtlaSilBen böyle bir sorun yasamadim hic..sanirim unun markasi ile ilgili.dedigim gibi su miktarini hamur biraz toplanana kadar artiri..karabugday hamurunun ele yapisan bir oluyor,diger unlara benzemiyor malesef...
SilBu senenin 14 mart postunda yeniden paylasmistim daha detayli bir de lütfen oraya bakiniz.Karabugdayli tarifler etuketinde kolaylikla ulasabilirsiniz...oldukca basarili ve lezzetliydi...
SilSimdi dikkatimi cekti unun markasi da var,sanirim benim ki tam buyday yani esmer karabugday unu degilmis..Sizinki esmer olani olabilir.Sevgilerle
SilBence sizinki %100 karabuğday unu değil,mutlaka içinde başka karışımlar da var.
YanıtlaSil10o% karabugday unu ,sadece karabugday unu...SIKI Kontrollerde gecen bir ürün...Taninmis bir markanin unu..
SilÜzgünüm,nasil yardimci olabilecegimi bilmiyorum..Bahsettigim diger posta baktiniz Mi?