14 Mayıs 2015 Perşembe

SAGLIKLI BIR AKSAM YEMEGI: MANTARLI SOMON


mantarli somon,balik tarifleri
TAVADA MANTARLI SOMON
Cok kisa sürede ,cok az malzeme ile nefis bir aksam yemegi yapildi ve yendi...Yanina haslanmis pateteste cok yakissada bugün yok, Kaloriden tasarruf ve sadece somonun lezzetini hissetmek icin,haslamadim...

Yanina rokali yesil salata yetti, artti bile...

Somunu filet seklinde aldim , deriside vardi,derisini cikardim..Tuz,karabiber serpip ,birazda limon suyu damlatip,cekmesi icin birkac dakika beklettim.O sirada mantarlarin zarini soyup, incecik kestim.Tavaya biraz zeytinyagi damlatip, mantarlari soteledim.Üzerine 100 ml. Süt kremasi (Schlagsahne) ekledim,bir tiklatip ,kenara aldim.

Somonlari,pisirme kagidi serilmis tavada arkali önlü, kurutmadan kizartim.Servis yaparken somonun üstüne sos olarak koydum.

Omega 3 ve sebzelerle saglikli bir aksam  ögünü sipsak hazirlandi...(krema yerine sütte olabilir,ama o kadarcik ta olsun,zaten ekmek,patetes vs,...zararli karbonhidratlar yenmedi :) )

Saglikli yasam ve beslenme icin denge kurmayi ihmal etmiyoruz...


Ocakta, tavada, pisirme kagidinda kizartma, tavaya hafif sag sürüp, pisirme kagidini koyup,baliklari orta ateste ,kendi yaginda kizartiyoruz...Önce ,baliklarin üstünü kagit ile hafif kapatiyorum,cevirikten sonra aciyorum..Ici yumusacik, disi kizarmis oluyor...

13 yorum:

  1. hımm çok güzl gözüküyor ellerine sağlık. ya mantarın zarı mı var *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dis kabugu mu desem? :) iste onu bazen pecete ile siliyorum.Mantar buzdolabinda biraz beklemisse kabugunu soyuyorum :) sert bir kabuk olmadigi icin zari dedim:))

      Sil
  2. Tam eşime göre bir yemek olmuş, ellerinize sağlık. Blogunuzu takibe aldım
    benim bloguma da beklerim. Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler, Benim esim de cok sever.Hafta da bir piser bizim evde.Ziyaretinize sevindim.Tabii bende gelirim blogunuza .Sevgilerle

      Sil
  3. pisirme kagidi serilmis tavada derken? yani ocakta mı fırında mı? ocak gibi düşündüm ama ocakta kızartırken kağıt olur mu bilmiyorum dorusu. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. http://sulemcafe.blogspot.de/2014/05/somon-baligi-ve-karisik-salata-diyet.html burda fotosu vardi,yeni fotoyu silmediysem ekleyeyim.Ocagin üstünde tavanin icine az yag damlatip,pisirmekagidini koyup yâpiyoruz.Yumusacik,oluyor,kendi yagi ile pisiyor Öce'cigim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baligin kizartilmasi ile ilgili yeni ve eski resimlere bakabilirsiniz.Yeni ekledim..

      Sil
    2. çok teşekkür ederim. benim için yeni farklı bir bilgi oldu. sağ olasın canım.

      Sil
  5. hımmm bu benlikmiş baaak :)

    YanıtlaSil
  6. Offfff.... mantarli sos tam benlik :) Muthis lezzetli gorunuyor ablacim, ellerin dert gormesin :)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma