Havalar burda su siralar serin geciyor. Pazartesi ,simdiye kadar görmedigim siddette bir firtina yasadik...Bir kac gündür de yagmurlu...
Söyle sicak bir corba ne güzel olur dedim...Etin ,sebzenin, karbonhidratin bulustugu nefis bir TAVUKLU VE MANTARLI TERBIYELI PIRINC CORBASI pisirdim.Corbamiz ayni zamanda glutensiz ...Pirincte glutensiz yiyecekler arasinda...
SICAK SICAK VITAMINLI PROTEINLI SAGLIKLI CORBA |
Icinde pirinc oldugu icin una gerek yok,kaloriden tasarruf ;)
ICINDEKILER :
125 gr Mantar, kabugu soyulmus,minicik karelere dogranmis
1 tavukgögsü,haslanmis,ufak dogranmis
1 su bardagi pirinc,baldo
1 yumurta sarisi
1/2 limonun suyu
1 dis sarimsak,bütün
1 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi zeytinyagi
YAPILISI :
Öncelikle tavuk gögüsünü üstünü gececek kadar su ile hasliyoruz, ben düdüklü tencerede pisirdim.
Tavuk gögsünü cikarip,dogruyoruz,haslama suyunu (2- 3 su bardagi) corbada kullanacagiz.
Yagi tencerede eritip, dogranmis mantari 1-2 dakika soteliyoruz...
Tavuk suyunu ve pirinci koyup,icine tüm sarimsagi atip,agir ateste ,pirincler yumusayana kadar pisiriyoruz...
Agir ateste pistigi icin suyun kivami koyulasiyor,unada gerek kalmiyor böylece.
Pisince icine 1 bardak sütü ilave ediyoruz.
Tekrar kaynayinca tavuk etini ilave ediyoruz...
Biraz kaynadiktan sonra ,atesten indirmeden hemen önce yumurta sarisini limon suyu ile iyice cirpip,corbaya ilave ediyoruz.
Bir defa kaynatip, tencereyi kenara aliyoruz.
Üstüne, az zeytinyagini isitip, kuru kekik ve naneyi icine atip, cevirip hemen kenara aliyoruz ve corbanin üzerine döküyoruz.
Isteyen üstüne karabiber ve kirmizi pul biber serpebilir...Aksam yemegi yerine,hafif, ic isitan corbamizdan ben iki tabak ictim...Ekmekte yemedim...
* Sarimsagi corba pisince cikardim,sadece tat versin istedim.Bizimkiler pek sevmiyorlar. Isteyen
corbaya ,sarimsagi ezip koyabilir.
* Corba,piricten dolayi durdukca koyulasiyor...Kaynamis su veya sät ile kivamini ayarlayabilirsiz...
* Mantar daha fazla konabilir, oglum yüzünden ben az koydum.
ah bu akşam burada da nasıl fırtına ve şimşek , yağmur vardı Şule. çocuklar çok korktu. tavuk ve mantarı bir arada kullanıp hiç yapmadım çorbayı. denemeli çok güzel görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilHani bu yasta ben bile ürktüm ki, cocuklari anlayabiliyorum...Hosunuza gidecektir Öce eminim,tabii cocuklar mantar seviyorsa :)
YanıtlaSilSevgilerle
Hımmm mis gibi çorbanın kokusu taaaa buralara kadar geldi ellerine sağlık afiyet olsun...
YanıtlaSilTesekkürler Tülincigim,Türk corbalari bir baska :)
SilNefis görünüyor.. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilTesekkür ederim Nahide :)
SilBugun bizim burda da hava serinledi, harika bir corba iyi gider :) Ellerine saglik ablacim...
YanıtlaSilBöyle havâlarda sicak corba gibisi yok :)
SilBurada da bugun firtina koptu. Hava serinledi akşamüstü *-*
YanıtlaSilNe gzl bir tarif ileride ozellikle kendi mutfagim olunca yemek blogu acicam. Maksat yemek yapmayi sevmek :) yoksa zor benim mutfakla ugrasmam boyle hevesleniyor insan ve de ozeniyor. Ileride hep seni anicam kulaklarini cinlaticam bi de havvanin bi de gulizin bi de tum yemekle ilgili bloggerlarin :) ♥♥♥♥♥
Biz de senin Bloguna geliriz,ne güzel yapmissin,ellerine saglik deriz,tariflerini deneriz.Tariflerini paylasiriz :)
SilNe güzel olur ki :) Insallah ,o günlerde gelir...Senin mutfak eglenceli ve cok kreatif bir mutak olur,simdiden hissediyorum :)
Harika bir çorba görğntü harika bayıldım sevgiler...
YanıtlaSilTesekkürler Özgen,sevgilerle:)
Sil