22 Haziran 2015 Pazartesi

TOST MAKINASINDA PIRZOLA TAVUK IZGARASI VE SAGLIKLI BESLENME IFTAR AKSAM YEMEGI

Saglikli beslenerek Ramazan ayini kilo almadan gecirme gayretim devam ediyor...Umarim sizlerde tatlilardan,böreklerden bir nebzede olsa uzak durabiliyorsunuzdur :)



KABAK DOLMASI,DIYET YEMEGI
BULGURLU PIRINCLI KABAK DOLMASI,CACIK,HURMA
Kabak ve biber dolmasi ,bulgur , az princ,kiyma,zeytinyagi,maydanoz,dereotu,sogan, biber-domates karisik salca ,baharatlar,nane ve kekikten  yapildi...Cacik ise oglumda yesin diye sarimsaksizdi...


 Iftar menüsünde;

Kabak ve biber dolmasi
Sarimsaksiz cacik
Hurma
El ici kadar pide

Iftar sonrasi biraz cekirdek citlattim, yaninda da bir bardak cay ictim... Tatli,pasta, yoktu! Saat 10:00 da Iftar yapilinca, bu saaten sonra yenmeside dogu olmazdi :)

Sahur menüsünde;

Payima düsen biber dolmasini sahura ayirmistim ama yiyemedim... Dünden kalan kücük bir kase ayran corbasi, 1 tane tavuk pirzolasini ve bir dilim karpuzu zoraki yedim...Gece kalkip yemeye daha alisamadim...


Tost Makinasinda Tavuk  Pirzolasi Kizartma

hafif tavuk izgarasi,diyet ve saglikli tavuk kizartmasi,saglikli beslenme
TOST MAKINASINDA PIRZOLA  TAVUK IZGARASI


Soslanmis tavuk  pirzolasini tost makinasinda kisa sürede pisirebilirsiniz...Islemi hizlandirmak icin ben kapagini kapatarak yaptim...Istenirse sirayla alt üst ederek,kapatmadan da yapilir... Kizartma islemi  sirasinda yandan akan yaglari icin   bu kismin altina tabak koymak gerekiyor...Yumusacik tavuk pirzolasi,nefis oluyor...

Havalar pek serin gidiyor buralarda...Yagmurlu ve kapali...Hastayken kaloriferleri tekrar actim...Su arada bir gelen kuru öksürük de gecerse cok mutlu olacagim...

Pazar günü Babalar Günü hemde 1. Dünya Yoga Günü'ydü...Herkescikler yoga yapmis ya, bir ben eksiktim....Halbuki oglum ile plank yapmaya baslamistim ne güzel.Hastalaninca kaldi....Ilerki günlerde tekrar yoga pozlarina baslariz insallah :)

15 yorum:

  1. tost makinasında tavuk pirzola. hımmmm uyar bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yanliz yasanlar ,kücük aileler icin bitirim :)

      Sil
  2. Şuleciğim diğer yemeklerin gibi bugünkü yemeklerin de çok güzel ve sağlıklı tarifler. Tost makinasında tavuk ızgara yapma fikri de harikaymış:)) Ellerine sağlık, afiyet olsun!..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alisildik ,dolu dolu bir Menü olmasada, :) tesekkürler canim..

      Sil
  3. ellerine sağlık canım. tavuk tarifin güzel görünüyor. hayırlı iftarlar.

    YanıtlaSil
  4. Ne yazıkki tatlılardan uzak kalamıyorum keşke bir formülü olsada tamamen bırakabilsek kabak dolmasınada bayılırım yanında cacıkla süper olur:) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Meltem cok uzak durmayalim da fazlada sarmas dolasmiyalim :) diyorkeeeeen,esimin bana iftarlik frambuazli bir dilim Pasta getirmesiyle,iradem yikildi :) Neyse ki ,iftarim cok hafifti...Brokoli corbasi ve kücük bir dilim somon...

      Sil
  5. Tavuğun her türlüsüne bayılırım ve bende tost makinasinda tercih ederim özellikle sadece kendim için yapıyorsam :) Aile boyu biraz uzun sürüyor ve oruçluyken iş çıkışı takatim kalmıyor ama yinede aklımda kaldı , bu gece menümde tavuk varr :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisiniz, kalabalik aileler icin firinda ya da tavada kizartmak daha uygun...Simdiden afiyet olsun :) Allah kabul etsin,dayanma gücü versin..Hayirli iftarlar.

      Sil
  6. menü süper, kabak dolmasını severim ama evdeki kuzular yemiyor o yüzden nadiren yapıyorum..
    tost makinesinde ızgarayı bende çok yaparım! tavuk kanatı da tavsiye ederim,,
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kuzu da sadece icini yiyor...Tavuk kanadina da bayilir ,deneyecegim..Sevgilerle

      Sil
  7. Ilginize tesekkür ederim, bir düsüneyim:)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık :D Ama bişi dicem :D Ben tost makinasına böyle bir şey yapmaya kalkasam annem beni oklavayla kovalar :)

    YanıtlaSil
  9. Aman aman... Ilerde denersiniz belki :)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma