25 Haziran 2015 Perşembe

SAGLIKLI BESLENME : KARABUGDAYLI ZEYTINYAGLI KABAK YEMEGI

Evde Kinoa bitmis, Karabugday imdada yetismis :) Kabak,sogan,zeytinyagi,domates, karabugday, sarimsak,yesil biber birlesip, doyurucu,lifli,vitaminli ,saglikli bir ögün ve iftar yemegi oluvermis...

Genelde bulgur serpistigim yemege, kinoa ve karabugdayda cok yakisiyor...



SULEMCAFE, GRETCHKA, BUCHWEIZEN REZEPTE
  KARABUGDAYLI ZEYTINYAGLI KABAK


Yemek tek kisilik olup, yardimci bir yemekle iki kisiyede yetebilir...

1 uzun kabak
1 kurusogan
1 büyük domates
1 dis sarimsak
2 -3 kasik karabugday
3 tane yesil sivribiber
Zeytinyagi
tuz,kirmizi ve karabiber
dereotu




SULEMCAFE,GRETCHKA,BUCHWEIZEN,
 SAGLIKLI BESLENME :KARABUGDAYLI ZEYTINYAGLI KABAK

Tavaya yemeklik dogranmis kurusogan ve yesil sivribiber zeytinyagi ile konur ve sarrarincaya kadar sotelenir.Üzerine  küpler halinde dogranmis domatesler , minicik dogranmis sarimsak, bicak ile kabugu alacali traslanmis ve dörde kesilip, ince dogranmis kabaklar, az sicak suda bekletilip, birkac sefer yikanan  karabugday eklenir...Kaynayana kadar orta, sonra kisik ateste  sebzelerin kendi suyuyla pisirilir...Biraz sulu olsun derseniz,su ilavesi yapabilirsiniz...Üzerine dereotu serpilir...(Domatesleri kaynar suda bekletip, zarini cikartmayi unutmuyoruz )

Harika lezzetli,süper saglikli kabak yemegini denemenizi tavsiye ederim..Zeytinyagli oldugu icin sogukta tüketilebilir... Denemek isterseniz ölcüleri kisi sayisina göre ayarlayabilirsiniz...
Karabugdayin faydalari icin buraya tiklayabiliriniz...


Havalar kac gündür serin ama sikayetci olamiyorum...




14 yorum:

  1. Tam da karabuğdaylı tarifler içinde kaybolmuşken birde blogere bakayım dedim ve karşımdasın:)) Sanırım bugün canımız karabuğday çekti. Pirinç ya da bulgur yerine ben de çok zaman karabuğdayı tercih ediyorum, kabağa katmak da çok iyi fikir:) Eline sağlık Şulecim.
    Ben sebze olarak patlıcan (kazan kebabı diye yeni bir tarif) pişiriyorum, yanına da yeşil mercimekli karabuğday pilavı yapmaya karar verdim; bakalım nasıl olacak?.... Afiyet olsun şimdiden:))

    YanıtlaSil
  2. Size de afiyetler olsun.Eminim nefis olacaktir Sevgicim :) sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. eLİNİZE SAĞLIK HEM SAĞLIKLI HEM DE ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim Özgen..Sevgilerle

      Sil
  4. ben bu yemeği çok seviyorum ama sade yapıyorum, bulgur yada başka bir şey koymadan sadece sebze. seninki daha katıklı, denemeli. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulgurlu halinide seveceksindir eminim..Belki daha sonra karabugdaylisini denemekte nasip olur :) Sevgilerle

      Sil
  5. ellerinize sağlık.. Çok hafif güzel bir yemek olmuş. Afiyetle tüketin.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten hafif ve lezztliydi :) tesesekkür ederim.Sevgilerle

      Sil
  6. hımm en sevdiğim yemeklerden bunu da deneyim. bütün kış kabak yemeği yedim zaten yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkiler pek sevmiyor kabak,kizarmasini bile sevmiyorlar ya .:(..

      Sil
  7. karabuğdaya da alışalım bakalım. kabak yemeği çook seviyom bütün kış yedim zateeen :) içine yoğurt atıyom yerkeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,onu biliyorum.Kücükken yerdik...Bende yogurdu yaninda yiyorum...Karisikta güzel oluyor :)

      Sil
  8. Yazin en sevdigim sebzelerdendir, bu haliyle de nefis ve degisik olmus. Ellerine saglik ablacim...

    Biraz gec oldu ama hayirli ramazanlar olsun... Allah herkesin orucunu kabul etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizlerinde hayirli ramazanlariniz olsun Sinemcigim.Amin...

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma