27 Şubat 2015 Cuma

ETLI MANTI , KARABUGDAY UNLU - ( BILDIRCIN BUDU ) :)

BIBERLI TEREYAGI ESLIGINDE BILDIRCIN BUDU MANTISI

 Mantiyi biraz daha  saglikli hale getirdim ve icine karabugday unu ekledim.Yaptigim bohca mantinin yanina bildircin budu yaptim.Daha önce duydunuz mu bu ismi bilemiyecegim ,bizim evdeki ismi buydu :) Formu ,bildircin budunu andiriyor degil mi?



manti
BILDIRCIN BUDUNUN YAPIMI COK KOLAY VE CABUK  OLUYOR

Bildircin budu icin hamuru büyük kareler halinde kesiyorum, cay bardagi ile yuvarlakta kesilebiliyor...Bohca manti icinse kareler kücük olacak.
Merdane ile sorunsuz ,kolayca hamuru acabilirsiniz, tecrübenizin olmamasi gözünüzü korkutmasin...



manti
RENDELENMIS SOGAN,KIYMA,MAYDANOZ,KARABIBER,KIRMIZI TOZ BIBER,TUZ
 
 Daha öncede yapmistim karabugday unlu manti, bu sefer biraz degisik yaptim.1/2 su bardagi beyaz un ,1/2 su bardagi  karabugday unu ,1 yumurta ,su ve tuz kullandim ,(diger islemler ayni)  .

Pisirirkende, tuzlu suda haslayip,süzme kepcesi ile süzdüm.  Sarimsakli süzme yogurt ve kirmizi pul biberli tereyagi ile servis yaptim.

 Bu ölcüden, 1 yumak hamur ve 3 yemek tabagi dolusu manti cikiyor.Tek basina doyurucu, besin degeri yüksek bir yemek.

Karabugday ununu ,hamur islerinize azar azar katarak ,hem ailenizi alistirabilir hem de saglikli özelliklerinden yararlanmis olursunuz:)

Karabugdayin faydalari icin buraya diger karabugdayli tarifler icinde buraya tiklayabilirsiniz.

Deneyeceklere afiyet olsun.



proteinli manti
 ODA ISIGINDA BILDIRCIN BUDU

14 yorum:

  1. Harika bir lezzet ellerine sağlık canım,hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayirli Cumalar ,Tülincigim.
      Gecekten öyle :)

      Sil
  2. Deneyebilir miyim bilmiyorum ama bakıp bakıp hem takdir edip hem yutkunduğum bir gerçek
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Denemeni tavsiye ederim.Sagli sollu,kivirip,ucunu birlestiriyorsun,bohcasi gibi uzun sürmüyor da yapmasi.
    Tesekkür ederim Kadriye...

    YanıtlaSil
  4. şimdi girip yorum onayladım. akşam gelirim yine :) ben mantı hastasıyım yaaa. her hafta yerim. bu baş döndürücü bişiye benziyooo :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bu. Ama o sarma sarmalama işi uğraştırır. =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda, digeri daha cok ugrastiyor ve zevklide yapmasi.Sadece denemek gerek :)

      Yaptikca el ,parmaklar alisiyor,kareler cabucak bitiyor...:)

      Sil
  6. Pin it butonunu resimlere ekledim arkadaslar ,hosunuza giden resimleri pinterestte paylasabilirsiniz kolayca artik :)
    Yapimi icin http://scldrn.blogspot.de/2014/11/blogdaki-resimlere-pin-itpinterest.html' e baktim :)

    YanıtlaSil
  7. Ayyyyy... sen ne yaptin ablacim :) Nefis nefis nefis nefis... Nasil da guzel gorunuyor, ellerin dert gormesin eminim tadi da harika olmustur :) Seklini de detayli gostermen super olmus ablacim, bu sekilde bildigim ve bibimden ogrendigim kadari ile hingel yapiliyor. Sivas yoresine ait oldugundan dolayi bildigini dusunuyorum.
    Gecen haftalarda bende Hingel yapmistim ama seklini cok begenmedigim icin blogta yayinlamadim artik dedim bir daha ki sefere :) Sende de gormem gercekten harika oldu, cok sansliyim :))
    Tesekkurler ablacim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklimda hingelde var :)
      uzun zaman oldu yapmayali, patetesli hingeli...Bizde Bibi yerine Eme deriz :)Yani halaya ...Ama Bibi diyende var tabii :)

      Amca yerine Emmi :)

      Ayy! Özledim memleketi,akrabalari,tabii en cokta ailemi ....

      Bir sey degil canim,sevindim ise yarayacagina...Sevgilerle Sinemcigim,ayrica teseklürler güzel sözlerin icin...

      Sil
  8. ahahah cidden but gibiler nasıl yaptın yaa. ben o şekli hayatta veremem mümkün değil:) karabuğday yani greçka , greçka adı çok hoşuma gidiyor, annem yapmıştı karabuğday kısırı güzel olmuştu.
    güzeldir kesin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. bu nası yemek yaaa aman allahım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldi ,artik uzun zaman yiyemem gibi;)

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma