1 Temmuz 2014 Salı

IZMIR KÖFTE ; YULAF KEPEKLI

FIRINDA IZMIR KÖFTE

Merhabalar ,umarim herkesler iyidir,yaramaz bir seyler yoktur.Dün iftara ne yapsam diye

düsünürken,buzluktaki kiyma imdadima yetisti .Köfte ,sonra söyle sebzeli bir seyler olsa iyi

olur,kabak,patlicanda var ama oglum ikisinide sevmiyor.Izmir köfte iyi gider,patetesinide yer

dedim ve buzu cözüldükten sonra köfteyi yogurdum.O dinlenirken sebzeleri hazirladim.Salcali

suyunu döküp firina verdim.Mis gibi olmustu..( o kadar ac kaldiktan sonra ,sasilacak bir durumda

degil :) )

Aslinda herkes bilir ama icine degisik ne konmus bir bakalim :

YULAF KEPEKLI IZMIR KÖFTE :


500 gr. Dana-kuzu karisik kiyma

2           yemek kasigi yulaf kepegi

1           orta boy kuru sogan ,rendelenmis

1           yumurta

             köfte baharati, tuz, kirmizi-kara biber, kimyon

1,5        yemek kasigi salca

             patetes, yesil sivri biber, kirmizi kapya biberi (istenilen miktarda)

             sivi yag

2           dis sarimsak


Patetesleri temizleyip,elma dilimi gibi kesiyoruz.

Köfteyi yogurup, ince ,,uzun parmak sekli veriyoruz.

Salcayi 2 bardak su ile sulandirip,icine tuz,kimyon ve biberlerden koyup,tatlandiriyoruz.

Sivi yagda pateteleri hafif sararincaya kadar kizartip,kagit havlu üzerine aliyoruz ki,fazla yagini

ceksin.

Ardindan köfteleride, rengi hafif degisene kadar kizartip, fazla yagini cektiriyoruz.

Tepsiye ya da borcama patetesleri ve köfteleri yerlestiriyoruz.

Üzerlerine temizleyip,ince dildigimiz biberleride koyuyoruz.

2 dis sarimsagi temizleyip,ince dilerek,sebzelerin arasina yerlestiriyoruz.

Salcali suyu üzerlerine döküp,önceden isinmis firinda,(ben Turbo 200) derecede pisiriyoruz.

Tek degisik yani,ekmek ici ya da pane unu yerine YULAF KEPEGI koymam.

Deneyecek olanlara afiyet olsun,kilo olmasin....














13 yorum:

  1. Ben önce bir yulaf kepeği alayım hele:) Sonra bunu deneyerek başlarım sağlıklı beslenmeye:)
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))
      Ilk alis veris listesine yazilsin ama,sonra unutuluyor :)

      Tadinda hicbir degisiklik hissedilmiyor.

      Sevgiler...

      Sil
  2. Eline sağlık Şulem. Patates ve köfteyi kızartmadan yapsak aynı lezzette olmuyor değilmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cogunlukla kizartmadan yaparim.Ama hafif kizartipta yapinca daha lezzetli oluyor

      gibi.Özelikle köfteler.

      Ramazanin hatirina bu sefer böyle.Zaten fazla yaglarini cektirirsek sorun olmaz sanirim.

      Sil
  3. Saglikli beslenme onerilerin harika Sule abla, kofte icinde galeta unu veya ekmek yerine cok daha guzel bir fikir... Kesinlikle daha hafif olucaktir :) Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemekte pateteste olunca böylesi daha iyi olur dedim.Köftenin tadi gayet güzeldi Sinem.

      Sil
  4. Eline sağlık efendim. Ama acıktım yahu :D Ne olcak şimdi :D

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık :)
    Gayet guzel çözümler var aslında sağlıklı beslenmemek için bi neden yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek yenmeli ya!
      Yurdumuzun mutfagi cok genis,güzel.Azicik kaloriside fazla.Sebzesi,hamur isi,eti (sen et sevmiyorsun degil Mi ? Ha bu arada Brokkoli dedigini duyarsa cok küser :) )

      Ama haksizda sayilmazsin,haslayinca bizimkilerde; Bu pis kokuda ne?,deyip duruyorlar..

      Sil
    2. Aslında haşlanmadan gayet güzel anlaşıyoruz kendisiyle :)
      Eti bi türlü sevemedim gitti :))

      Sil
  6. Ellerine sağlık Şulecim,
    ben yağda kızartmadan patatesleri köfteleri 15 dakika kadar fırına sürüyorum ,sonra çıkarıp üzerine sosunu döküp tekrar fırına veriyorum ,kızartılmıştan farklı olmuyor tadı hatta daha hafif oluyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir daha ki sefere deneyecegim.Güzel fikir ,Ömürcügüm.

      Kizartma kokusuda olmaz :)

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma