IZGARA SEBZELER ILE KARIDES |
Dün Almanya -Amerika maci öncesi acelele hazirlanan ve yenilen nefis izgaralar.Yaninda firinda
brokololili,havuclu, patetesli graten vardi.Tabagima bol brokoli ve az patetes aldim.Tabii mantar,
karides,domates ve biber onlara eslik etti.Yukardaki tabagi üc kisi paylastik.
IZGARA KARIDES VE MANTAR:
Donmus karidesleri cözdürmeden ,isitilmis ve hafif yaglanmis tavada üc dakika bir yüzünü
kizarttiktan sonra cevirip, diger yüzünüde üc dakika pisiriyoruz.Benimkisi kendinden baharatli ve
sarimsakliydi. Baharatli olmayanlari aldigimda kara-kirmizi biber,köri,tuz,serpip, bazen soya sosuda
serpip,tavaya tüm sarimsak koyup kizartiyorum.Baska bir tavanin icinde es zamanli kabuklari
soyulmus mantarlari ,az zeytinyagi ilavesiyle kizartiyoruz,yüksek ateste ki sulanmasin,tuzlayip
karideslerle beraber tabaga aliyoruz.Karidelerin tavasinda ikiye kesilmis domateslerle biberleri
kizartip digerleriyle beraber süsleyip afiyetle yiyoruz.Kirmizi kapya biberide olsaydi tabak daha
renkli olurdu. Ister pilav ile ister patetes ile kolay,lezzetli bir aksam yemegi olur.Kullandigim yag
miktari cok azdi ve kizartmalar icin özel zeytinyagi (Bertolli ,220 dereceye dayanikli)
Karidesi pek seveedim ben :)
YanıtlaSilMantarı severim ama ;)
Ellerine sağlık :)
Diger et cesitlerine göre degisik tabii :)
SilSon on senedir yiyorum.Arada yemek,özellikle bol körili hosuma gidiyor.Mantar ise himmmm!
Sevgiler Seymacigim.
Ben karidesi çok severim, özellikle güveçte :)) Ama ızgara yöntemini hiç denemedim, bir dahaki sefere deneyeceğim, teşekkürler :)
YanıtlaSilGüvectede güzeldir :)
SilBloguma hos geldiniz.
eline sağlık nefis :)
YanıtlaSilTesekkür ederim.Hos geldiniz bloguma.
SilKarides ve mantar... Super ikili :) Ikisini de cok severim. Ellerine Saglik. Cok da hafif olmuslar :)
YanıtlaSilSossuzlar idare edin:)
SilEllerine sağlık, çok cazip geldi şu anda bana:)))
YanıtlaSilTesekkür ederim.Denenmeli,yemeli :)
SilSevgiler...
çok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilÖyleydiler :)
Sil