4 Temmuz 2014 Cuma

RATATOUILLE ,TAVADA



FRANSIZ MUTFAFINA AIT RATATOUILLENIN TAVADAKI HALI

Fransızlar'ın dünyaya tanıttığı bir sebze türlüsüdür.Et ve baligin yaninda yenebilecegi gibi sadede

yenilir.

Cok saglikli, hafif bir sebze yemegi .Soguk olarakta harika bir lezzet meze,salata olarakda

yenir.Firinda  ve tavada yapilabilinir.

Tavada ,cabucak pisirebilecegimiz bu yemegin yanina pilav cok yakissada ben iki dilim ekmekle

yedim.


RATATOUILLE :


1     tane iri patlican
1     kabak
1/2  kirmizi Biber
2     tane yesil sivri Biber
3     tane domates
1     dis sarimsak
1     tane kuru sogan
       zeytinyagi
       kekik,dag kekigi, pul biber ,karabiber


Tavaya yemeklik dogranmis soganlari ,ince dogranmis biberleri, sarimsagi koyup ,zeytinyagi ile soteleyelim.
Önceden küp küp kücük dogranmis ve tuzlanip ,aci suyu cikmis patlicanlari  ve küp küp dogranmis kabaklari ekleyip sotelemeye devam edelim.
Üzerine kaynamis su döküp, zarlari cikarilan domatesleri kücücük dograyip ekleyelim.
Tuzunu ve baharatlarini koyup ,kisik ateste,su eklemeden,sebzelerin kendi sularinda pisirelim.Kekikleri ilave edip ,servis yapalim.

Afiyet olsun.

18 yorum:

  1. Mutmuslu,saglikli bir gün gecirmemizi dilerim.

    Hayirli Cumalar..

    Tuttugumuz oruclar,ettigimiz dualar kabul olsun.

    YanıtlaSil
  2. elleine sağlık canım, çok lezzetli görrünüyor :)
    hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler,Emirin annesi.Iftarda sebze iyi gitti...

      Sil
  3. Ekmek güzel banılır bu yemeğe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Cibatta ekmegini bandim :)

      Sil
  4. ben sebze türlüsünü sevemedim gitti. ilk okul zamanında annem zorla yedirirdi :D Ama bu güzel görünüyor tabi. eline sağlık diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bu güzl görünüyor tabii:)))
      Benin oglumda agzina sürmez.Israr etmiyorum ,O baska birsey yer her zaman.
      Zaten sebzeyi hic sevmez,ama o da iyi degil.

      Minik minik dograninca,sarimsaklida olunca güzel oluyor,benden söylemesi.

      Sil
  5. oğlumla izlediğim filmde(aşçı fare) ratatu yemeği vardı merak etmiştim :) bu gün yapardım ama evde kabak yok en kısa sürede yapacağım güzel bir gün geçirmen dileğiyle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmdeki RATATOUILLE firinda yapilaniydi...Filmi bizde allecek izlemistik .Cok tâtli güzel bir filmdi.

      Sil
  6. Türk usulüne çevirip içine bir avuç bulgur ve kekik yerine bol nane ekleyip yapınca şaşırtıcı bir lezzet çıkıyor ortaya tavsiye ederim..
    Bir de hiç bir şeyi kavurmadan,hepsini çiğden koyup hiiiç su koymadan kısık ateşte 1 saat pişirilen usulü var ki o da ayrı bir lezzet...Fransızlarınki de fena sayılmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenmeye deger öneriler, mutlaka deneyecegimTesekkürler.

      Sil
  7. Fırında yapılanı denemiştim :)
    Sıra bunda o zaman :))
    Ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor;içeriği ile tam bize göre:)
    (Şulecim bu arada oradan detaylı yazamadım ama tabiiki katılabilirsin mennun olurum,maksat aksiyon olsun ) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim.En kisa zamanda katiliyorum.Sevgilerle...

      Sil
  9. Bence Fransizlarin yaptigindan cok daha guzel :) Ellerine saglik Sule abla.

    YanıtlaSil
  10. Fransiz yemeklerini sen dâha iyi tanirsin Sinemcigim...iltifatina tesekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Sagol Sule abla, senin yaptiginin cok cok daha guzel olduguna emin olabilirsin :)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma