FRANSIZ MUTFAFINA AIT RATATOUILLENIN TAVADAKI HALI |
Fransızlar'ın dünyaya tanıttığı bir sebze türlüsüdür.Et ve baligin yaninda yenebilecegi gibi sadede
yenilir.
Cok saglikli, hafif bir sebze yemegi .Soguk olarakta harika bir lezzet meze,salata olarakda
yenir.Firinda ve tavada yapilabilinir.
Tavada ,cabucak pisirebilecegimiz bu yemegin yanina pilav cok yakissada ben iki dilim ekmekle
yedim.
RATATOUILLE :
1 tane iri patlican
1 kabak
1/2 kirmizi Biber
2 tane yesil sivri Biber
3 tane domates
1 dis sarimsak
1 tane kuru sogan
zeytinyagi
kekik,dag kekigi, pul biber ,karabiber
Tavaya yemeklik dogranmis soganlari ,ince dogranmis biberleri, sarimsagi koyup ,zeytinyagi ile soteleyelim.
Önceden küp küp kücük dogranmis ve tuzlanip ,aci suyu cikmis patlicanlari ve küp küp dogranmis kabaklari ekleyip sotelemeye devam edelim.
Üzerine kaynamis su döküp, zarlari cikarilan domatesleri kücücük dograyip ekleyelim.
Tuzunu ve baharatlarini koyup ,kisik ateste,su eklemeden,sebzelerin kendi sularinda pisirelim.Kekikleri ilave edip ,servis yapalim.
Afiyet olsun.
Mutmuslu,saglikli bir gün gecirmemizi dilerim.
YanıtlaSilHayirli Cumalar..
Tuttugumuz oruclar,ettigimiz dualar kabul olsun.
elleine sağlık canım, çok lezzetli görrünüyor :)
YanıtlaSilhayırlı cumalar
Tesekkürler,Emirin annesi.Iftarda sebze iyi gitti...
SilEkmek güzel banılır bu yemeğe
YanıtlaSilBende Cibatta ekmegini bandim :)
Silben sebze türlüsünü sevemedim gitti. ilk okul zamanında annem zorla yedirirdi :D Ama bu güzel görünüyor tabi. eline sağlık diyorum.
YanıtlaSilAma bu güzl görünüyor tabii:)))
SilBenin oglumda agzina sürmez.Israr etmiyorum ,O baska birsey yer her zaman.
Zaten sebzeyi hic sevmez,ama o da iyi degil.
Minik minik dograninca,sarimsaklida olunca güzel oluyor,benden söylemesi.
oğlumla izlediğim filmde(aşçı fare) ratatu yemeği vardı merak etmiştim :) bu gün yapardım ama evde kabak yok en kısa sürede yapacağım güzel bir gün geçirmen dileğiyle....
YanıtlaSilFilmdeki RATATOUILLE firinda yapilaniydi...Filmi bizde allecek izlemistik .Cok tâtli güzel bir filmdi.
SilTürk usulüne çevirip içine bir avuç bulgur ve kekik yerine bol nane ekleyip yapınca şaşırtıcı bir lezzet çıkıyor ortaya tavsiye ederim..
YanıtlaSilBir de hiç bir şeyi kavurmadan,hepsini çiğden koyup hiiiç su koymadan kısık ateşte 1 saat pişirilen usulü var ki o da ayrı bir lezzet...Fransızlarınki de fena sayılmaz..
Denenmeye deger öneriler, mutlaka deneyecegimTesekkürler.
SilFırında yapılanı denemiştim :)
YanıtlaSilSıra bunda o zaman :))
Ellerine sağlık ;)
Sevgiler canim..
SilHarika görünüyor;içeriği ile tam bize göre:)
YanıtlaSil(Şulecim bu arada oradan detaylı yazamadım ama tabiiki katılabilirsin mennun olurum,maksat aksiyon olsun ) sevgiler..
Sevindim.En kisa zamanda katiliyorum.Sevgilerle...
SilBence Fransizlarin yaptigindan cok daha guzel :) Ellerine saglik Sule abla.
YanıtlaSilFransiz yemeklerini sen dâha iyi tanirsin Sinemcigim...iltifatina tesekkürler.
YanıtlaSilSagol Sule abla, senin yaptiginin cok cok daha guzel olduguna emin olabilirsin :)
YanıtlaSil