FIRINDA IZMIR KÖFTE |
Merhabalar ,umarim herkesler iyidir,yaramaz bir seyler yoktur.Dün iftara ne yapsam diye
düsünürken,buzluktaki kiyma imdadima yetisti .Köfte ,sonra söyle sebzeli bir seyler olsa iyi
olur,kabak,patlicanda var ama oglum ikisinide sevmiyor.Izmir köfte iyi gider,patetesinide yer
dedim ve buzu cözüldükten sonra köfteyi yogurdum.O dinlenirken sebzeleri hazirladim.Salcali
suyunu döküp firina verdim.Mis gibi olmustu..( o kadar ac kaldiktan sonra ,sasilacak bir durumda
degil :) )
Aslinda herkes bilir ama icine degisik ne konmus bir bakalim :
YULAF KEPEKLI IZMIR KÖFTE :
500 gr. Dana-kuzu karisik kiyma
2 yemek kasigi yulaf kepegi
1 orta boy kuru sogan ,rendelenmis
1 yumurta
köfte baharati, tuz, kirmizi-kara biber, kimyon
1,5 yemek kasigi salca
patetes, yesil sivri biber, kirmizi kapya biberi (istenilen miktarda)
sivi yag
2 dis sarimsak
Patetesleri temizleyip,elma dilimi gibi kesiyoruz.
Köfteyi yogurup, ince ,,uzun parmak sekli veriyoruz.
Salcayi 2 bardak su ile sulandirip,icine tuz,kimyon ve biberlerden koyup,tatlandiriyoruz.
Sivi yagda pateteleri hafif sararincaya kadar kizartip,kagit havlu üzerine aliyoruz ki,fazla yagini
ceksin.
Ardindan köfteleride, rengi hafif degisene kadar kizartip, fazla yagini cektiriyoruz.
Tepsiye ya da borcama patetesleri ve köfteleri yerlestiriyoruz.
Üzerlerine temizleyip,ince dildigimiz biberleride koyuyoruz.
2 dis sarimsagi temizleyip,ince dilerek,sebzelerin arasina yerlestiriyoruz.
Salcali suyu üzerlerine döküp,önceden isinmis firinda,(ben Turbo 200) derecede pisiriyoruz.
Tek degisik yani,ekmek ici ya da pane unu yerine YULAF KEPEGI koymam.
Deneyecek olanlara afiyet olsun,kilo olmasin....
Ben önce bir yulaf kepeği alayım hele:) Sonra bunu deneyerek başlarım sağlıklı beslenmeye:)
YanıtlaSilEline sağlık.
:))))
SilIlk alis veris listesine yazilsin ama,sonra unutuluyor :)
Tadinda hicbir degisiklik hissedilmiyor.
Sevgiler...
Eline sağlık Şulem. Patates ve köfteyi kızartmadan yapsak aynı lezzette olmuyor değilmi?
YanıtlaSilCogunlukla kizartmadan yaparim.Ama hafif kizartipta yapinca daha lezzetli oluyor
Silgibi.Özelikle köfteler.
Ramazanin hatirina bu sefer böyle.Zaten fazla yaglarini cektirirsek sorun olmaz sanirim.
Saglikli beslenme onerilerin harika Sule abla, kofte icinde galeta unu veya ekmek yerine cok daha guzel bir fikir... Kesinlikle daha hafif olucaktir :) Ellerine saglik.
YanıtlaSilYemekte pateteste olunca böylesi daha iyi olur dedim.Köftenin tadi gayet güzeldi Sinem.
SilEline sağlık efendim. Ama acıktım yahu :D Ne olcak şimdi :D
YanıtlaSilBiraz daha sabir:)
SilEllerine sağlık :)
YanıtlaSilGayet guzel çözümler var aslında sağlıklı beslenmemek için bi neden yok :)
Yemek yenmeli ya!
SilYurdumuzun mutfagi cok genis,güzel.Azicik kaloriside fazla.Sebzesi,hamur isi,eti (sen et sevmiyorsun degil Mi ? Ha bu arada Brokkoli dedigini duyarsa cok küser :) )
Ama haksizda sayilmazsin,haslayinca bizimkilerde; Bu pis kokuda ne?,deyip duruyorlar..
Aslında haşlanmadan gayet güzel anlaşıyoruz kendisiyle :)
SilEti bi türlü sevemedim gitti :))
Ellerine sağlık Şulecim,
YanıtlaSilben yağda kızartmadan patatesleri köfteleri 15 dakika kadar fırına sürüyorum ,sonra çıkarıp üzerine sosunu döküp tekrar fırına veriyorum ,kızartılmıştan farklı olmuyor tadı hatta daha hafif oluyor....
Bir daha ki sefere deneyecegim.Güzel fikir ,Ömürcügüm.
SilKizartma kokusuda olmaz :)