7 Temmuz 2014 Pazartesi
FIRINDA TAVUK KANADI
Aslinda hic yazasim yoktu, cok keyifsizim.Dünkü iftar yemegini posta koyarak kendimi oyalayayim
dedim.Her zamanki yaptigimdan farkli olarak sosuna bal ve zerdecal koydum.Bizimkiler fark
etmediler tadini,severek yediler..
1 kilo kanadin icine yogurt,bal,zerdecal,kimyon,tavuk baharati (tarcin,köri,biberler,vs...) ,soya sosu
koyup,marine ettim.
Firin tepsisine pisirme kagidi koyup,kanatlari yerlestirdim.Kenarina elma dilimi kesilmis patetesleri
baharatlayip,zeytinyaglayip dizdim.
Beraber 250 derecede,firinin orta katinda pisirdim.Bal ve zerdacal önerisi yemek de yemek
blogundan....
Gerisini sizlerde bilirsinizde,biraz oyalanayim dedim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hem basit hem de doyurucu elinize sağlık
YanıtlaSilSoslu izgaralara bayilirim :) Her ikisi de harika gorunuyorlar. Emegine saglik :)
YanıtlaSilEllerine sağlık ;)
YanıtlaSilBalı duydum daha önce de ama denemeye hiç cesaret edemedim :)
Hissedilmiyor,görevi nar gibi kizartmak galiba.Gerci ben cok fazla kizartmadim.Ayrica lezzetliydi,deneyebilirsin.
SilZerdacal biraz keskin kokulu,o da cok az oldugu icin rahatsiz etmiyor.1 Kilo yendi,bitti.Dâhada olsa yenecekti gâliba ..
Elinize sağlık, çok güzel gürünüyor. İnsan oruçlu olunca post yazmaya da üşeniyor değil mi?
YanıtlaSilBal dediğiniz gibi nar gibi görünmesini sağlıyor, içinde bal olduğunu kimse anlamıyor zaten. Zerdeçal ve diğer tüm baharatları her yemeğe koymak gerek aslında.
Çok teşekkür ederim, saygılar.
Baharatlari zaten cok severim ve kullanirim.Zerdecalin ve zencefilin kullanimini artirmakta fayda var,özelikle kansere karsi korunma ve yayilmasini önlemek icin...
SilVerdiginiz tüyolar icin bende size tesekkür ederim...Hayirli âksamlar,güzel iftarlar.
Ellerine sağlık Şuleciğim. Çok nefis görünüyor, denemek kaçınılmaz:))
YanıtlaSilSimdiden afiyet olsun canim.
SilEllerine sağlık Şulecim,ben köfteyi de tavada kızartmak yerine fırında yapıyorum o da güzel oluyor,patatesleri de toz kırmızı biber ve kekikle karıştırıp yapıyorum ,güzel oluyor ama benim kızlar patatesi sade seviyor ben de yarısını biberli kekikli yarısını sade yapıyorum.
YanıtlaSilsevgiler ...
Bende genelde pul biber serperim,kekikli sahane olsada benim oglumda sevmiyor.Tepside yer kalirsa bir daha ki sefere kendim icinde kekik serpeyim, yada turnoda calistirirsam, iki ayri tepside piserler ...Pul Biber serpmemisim bu kez,unutulmus :)
SilBir daha ki sefere,tozkirmizi biber ve kekikli olacak,tesekkürler yorumun icin.Sevgilerle...