27 Şubat 2014 Perşembe

FIRINDA SEBZELI SOMON YEMEGI

 
 




Kolaylikla hazirlayabileceginiz   saglikli bir yemek tarifimiz var mönüde bugün.Haftada iki kere

balik yemege gayret ediyoruz .Kilciksiz olmasi sebebiyle dondurulmus somonu tercih ediyorum.

Birde beyaz etli Alaska deniz  somonuda var fileto halinde  , oda lezzetli oluyor.

Patetes haric bütün sebzeleri dondurulmus olarak aliyorum.Iglo yada baska marka.



2   Paket dondurulmus Somon ( her pakette 2 tane balik var )

2   Paket dondurulmus karisik sebze

Istenildigi kadar Patetes , zar gibi küp,küp dogranmis

Biraz zeytinyagi

Alufolye

Ben dondurulmus sebzelerin buzunu cözdürerek yaptim.Sebzeleri ve mini küp dogranmis patetesleri

karistirip , tuzladim.Bu sebzelerin icinde tereygagli bitkiler var , benim pakete  tereyaglari

 ayiriyorum .

Aceleniz varsa sebzeleri dondurulmus , direkte kullanabilirsiniz, sadece pisme süresi uzuyor

 ( 1 Saatte pisiyor ) ,  cözdürürseniz 45 dk.da pisiyor.


 Firinda sebzeli somon

 




Bütün malzemeyi karistrdiktan sonra Alufolyenin üstüne önce sebzeleri sonra bunlarin üstüne baligi

yerlestiriyoruz 1-2 tane.

Baligin üstüne tereyag parcalarindan koyuyoruz ( diyette olmayanlar icin ) ve folyenin karsilikli

uclarindan iyice kapatip tepsiye  yerlestiriyoruz paketleri.







200 derece önceden isitilmis firinda  45 dk. pisiriyoruz , firini kapatmadan catali batirip pisip

pismedigini kontrol ediyoruz.

Bu islem firin torbasinda da oluyor , bizimkiler folyoda pismisi tercih ediyorlar. Afiyet olsun.

Paketler firinda piserken sizde 2-3 Mile Leslie Sansone ile yürüyebilirsiniz :))


 



 



 ( Aksam yemegi oldugu icin ben havucu ve patetesi ayirdim , ertesi gün öglen Hindi filetonun yaninda yedim.)


Cuma gününüz huzurlu ve saglikli gecsin.


                             

8 yorum:

  1. Merhaba Şulecim ben bunu tavada alta sadece soğan maydanoz ve zeytinyağ ile 15-20 dk pişiriyorum senin yaptığında çok renkli görünüyor tadıda mutlaka güzeldir deniycem ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Gecen evde yanlizken kendime acilen sein ki gibi yapmistim.Gercekten Praktik bir yöntem.

      Bayagi doyurucu oluyor,tek basina bile yetiyor :)

      Sil
  2. Bu gün her cuma olduğu gibi bizim evde "balık günü" :)) Oğlum pek mutlu olmasa da vazgeçilmezimiz. Senin bu güzel tarifin akşam bizim sofrada yerini alacak. Belki Ali m bu şekliyle sever kimbilir. Ellerine sağlık Şuleciğim:))
    Sayen de spor da tamam. Akşam balığı yaparken tekrar ederim belki:))
    Sana da huzurlu mutlu günler canım...

    YanıtlayınSil
  3. Afiyet olsun simdiden , umarim begenir.

    YanıtlayınSil
  4. Ellerine saglik Sulecim, harika görünüyor!! cok pratik bir tarf, tabiki yarin hemen deneyecegim:)
    coook tesekkürler canim!!

    YanıtlayınSil
  5. Somonu bende dondurulmuş kullanıyorum ama bu kadar sebze eklemiyorum. Bizim oğlanlar yanında salata yiyorlar. Pişmiş sebze yediremiyorum

    YanıtlayınSil
  6. Benimki de tabagina oydugumun ancak yarisini yiyor, ha oglum,diye diye.

    Pismis sebzeyi yemiyor.Yesilfasülyeyi pilavla biraz karistirirsak, yine ispanagi da öyle.
    Biber ve kabak dolmasinin sadece ici yenir,disi kalir.
    Yesil Salata , domates hoc yemez , sadece saatalik ve havuc Sever.

    Maydanoz hic bir seyin icinde olmayacak; köfte, mercimekli köfte ,yesilliksiz olacak..

    Vs, vs.. Bu konuda cok sorunluyuz .

    Kücüklügünden beri alisamadi.

    YanıtlayınSil
  7. Bu malzemeden 4 paket cikti. 4.cüyü paylastik.

    YanıtlayınSil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma