23 Şubat 2016 Salı

MAS FASÜLYESI SALATASI

mas fasülyesi salatasi ve faydalari,antikanser,antiaging,alkali beslenme
MAS FASÜLYESI SALATASI
Mas fasülyesi salatasi yaptim ...Harika bir Lezzet. Cokta saglikli...Mas fasülyesini ilk kez yedim ve tadini seklinde cok begendim...

Aslinda Mas masülyesini cimlendirmek icin aldiydim...Su an mutfakta cimleniyor da...bir kisminida haslayip salatasini yapayim dedim...Cünkü dün Lahmacun pisirmistim.
Oglumun cani cekmis, cocugun  caninin cektigi tek yemek,yapmasamiydim?

Üstelikte evde 2 kisiyiz...tam 10 yumaklik hamur yogurdum ve 250 gr ,kiymadan icini hazirladim..Tamda geldi hersey,kisa sürede de yapip bitirdim...Valla 2 kisi icinde yapmaya degiyor.oglum afiyetler ,istahla yiyince bende seviniyorum tabii..Dün yapildi yeni ,bitti hepsi!

Bugün ögle icin  salata yaptim..iyiki de yapmisim...sizde denemediyseniz simdiye kadar ,Mutlaka tavsiye ederim..

MAS FASÜLYESI SALATASI

Mas fasülyelerini aksamdan suya koydum ..12 Saat suda bekletip, sisen Mas fasülyelerini süzüp,yikadim..Rengi hafif yesilimsiydi suyun..
Sonra dagilmayacak kadar haslayip, süzdüm..
Kirmizi sivribiber Biber, yesil sivribiber Biber,Domates,salatalik, maydanoz,dereotu incecik Keramik bicakla dograndi.
Zeytinyagi,limon suyu, nar eksisi,Sumak,tuz,karabiber,aci kirmizi biber ve azicik zerdecalle karistirildi.
Icine biraz nar taneleride koydum..
Yanlardaki yapraklar Mor havuc..
Üzerinde renk versin diye Mandalina dilimleri koydum ki ,yerken müthis  Lezzet Verdi  Salataya...
Evde olsaydi yesil sogan ,misir ya da sari biberde yakisirdi.Hatta ceviz niye koymadim diye sonradan hayiflandim...

Ögle yemegi olarak bütün salatayi yedim.Aksama kadar da cok tok tuttu.


Mas fasüyesi cok saglikli bir fasülyesi cesidi..

Mas Fasülyesinin Faydalari:

Glisemik indeks degeri düsük
Lif Orani yüksek
Kalp dostu
Protein ve cinko kaynagi
Tok tutucu
Antikanser
Antiaging
Kalorisi Az


20 yorum:

  1. Senin tarifler çok farklı oluyor. Yeni şeyler öğreniyoruz. Maşallah fasulyeni ben de denemedim

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Yeni ve saglikli lezzetleri kendimce deniyorum, tesekkür ederim :) Mutlaka denemelisin, minicikler :) cabukta pisiyor..

      Sil
  2. Elinize sağlık ben maş fasülyenin tadını çok beğendim. Salatası da kesinlikle çok güzel olmuştur. Bende geçenlerde çorbasını yaptım bloğuma koymuştum ona da bi göz atmak isterseniz bana buyurun ;)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Bu iyi oldu, hazir evde varken aklimdaydi birde corba yapmak,Tesekkür ederim...bakip not alacagim ...Sevgilerle

      Sil
  3. Muhteşem olmuş salata canım ellerine sağlık...bende bunu aynı bu şekilde soya fasulyesi ile yapıyorum...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Siyah fasülyesini hic yemedim..Ilerde bulursam alayim, Onunda da denerim ...Tesekkür ederim, renkler muhtesemdi ,fotoya tam yansimadi isik acisindan ...

      Sil
  4. Merak edip almıştım marketten . Ama yapmadım daha. Tarifini deneyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Icine Mor soganda yakisirdi...bir su bardagi Mas fasülyesiyle yapmistim.Denemek icin uygun olur :)
      Simdiden Afiyet olsun :)

      Sil
  5. Değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık harika görünüyor :)

    YanıtlayınSil
  6. merhabaaaa! nasilsin sule!
    bir kac once alip hala kullanmadigim mas fasulyelerini hatirlattigin icin tesekkur ederim. ben bu fasulye turlerini hep haslayip buzluga atiyorum, salatalara kullanmasi cok kolay oluyor. bu mas fasulyesi boyle minik filan ya acaba o da oyle kullanilir mi? bilene danisayim dedim :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Dudu , tesekkürler iyiyim:) Umarim sende iyisindir..

      Bu benim Mas fasülyesi ile ilk deneyimim oldu..Güzel bir soru sordun..tam emin degildim cevap icin biraz Alman sayfalarinda arastirdim.Vegan bir sayfada bakliyatlardan haslayip, dondurucuda sakladigi anlatiliyordu..Mungobohnen- Mas fasülyesi de bunlarin icindeydi...
      Yani dondurabiliriz,, islama suyunu döküp fasülyelerini hasladiktan sonra süzüp , buzluk torbalarina koyup saklayabiliriz...Ilk deneyim icin bir porsiyonluk yapabilirsin..Fiizlendirilmis Mas fasülyesinin filizleri bile donduruluyormus, buzu cözülmeden direk kullanmak gerekiyormus...

      Sil
    2. tesekkur ederim sule. aslinda ben senin cevabini beklemeden heyecanlanip hemen yaptim :) sonuc guzel! hazir olmasi cok iyi oluyor salatalarda kullanmak icin.

      Sil
    3. Iyi yapmissin,Dudu :) büyük kolaylik ,Afiyet olsun simdiden :)

      Sil
  7. buluşçusun sen :) bunu da arayıp bulayım bi önce marketlerde :)

    YanıtlayınSil
  8. Nasil da leziz gorunuyor aksam aksam yiyesim geldi :) Ellerine saglik ablacim.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim,misafirlerine deneyebilirsin :)

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma