29 Temmuz 2014 Salı

KENDINLE YÜZLES MIMI



  Sevgili  Viva  Makyaj  arkadasimiz  mim göndermis ,kendisine cok  tesekkür edip ,cevaplara

geciyorum.

1. Gecmisin  olmasaydi bugün ortaya koymakta oldugun sey ne olurdu?

Universite yerlestirme sinavlarinda ilk tercihimi fen puanlarindan degilde,türkce -sosyal puanlarindan

 secmis olmamam yüzünden istemedigim bir bölümde okudum ve diplomayi aldiktan sonra iki sene

is bulamam sonucunda evlenip Almanya 'ya geldim.

Baska bölümde okumus olsam,büyük ihtimalle Türkiye'de yasiyor olacaktim.Pismanmiyim ?

Hayir.Sadece ,hep derdim; calisacagim,ev hanimi olmayacagim,görücü usulü evlenmeyecegim

(zoraki bir sey olmadi,bir bakista ask diyelim ) :)) Sadece büyük lokma ye,büyük laf konusma .

2. Annen , baban senin icin ne ifade ediyor?

Annem ,cocuklugumda calisan bir bayandi , baskici,disiplinli ,sinirli bir anneydi.Kendi

deyisiyle sevgisini cocuklarina yansitamiyordu.Hicbir zaman annemin prensesi olmadim.Aramizda

hep bir mesafe olmustur.

Babam ,ikizler burcundan.Degisken karekterli, cabuk cosan ve cabukta yelkenleri indiren

biri.Sanirim ailede en iyi anlastigi cocugu benim.Cocuklugumda,gencligimde cok demokratik

konusmalarimiz olurdu.Her konuda ona fikrimi söyleyebilirdim ama bir konuda erkek kardesimin

tarafini tutunca bana küsmüs,bir zaman konusmamisti:)

Beni telefonla cok arar,önemsiz konularda bile konusuruz.Maksât muhabbet olsun.Aramiz iyidir.

3. Imkansiz oldugunu düsündügün her seyin kapilarini acmak icin ne kadar gönüllü olurdun?

 Olmasi icin caba gösteririm ama olmazsada hayirlisi olsun derim,zorlamam.Cok ileri gitmem.

4. Su an sen kimsin ve ne kadar büyük,parlak ve faydali bir macera ortaya koyacaksin?

Su an daha cok sükreden biriyim.Yaslandigimda emeklilik parasi almayacagim diye,üzülürken,tasa

ederken , planlar yaparken birden ortaya cikan saglik problemi ile bunun sacmaliginin farkina

vardim. Bu yastan sonra parlak projelere imza atacak bir durumum yok,planimda yok.

5. Kalbin daha önce hic kirilmamis olsaydi ne kadar neseli,inanilmaz,olaganüstü,degerli ve tümüyle doyurucu bir iliski icinde olurdun?

Her seye ragmen neseliyimdir ama sanirim cekingen olmaz,  ilk adimi  hep karsidan beklemezdim.











 




22 yorum:

  1. Icten cevaplarini zevkle okudum Sule abla, hersey gonlunce olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel olmus MIM tatlim :) Almanyanin neresinde yasiyorsun? Ben frankfurta yakin oturuyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Cevaplarinin ictenligi her satirda anlasiliyor...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevaplamakta zorlanmadin desem yalan olur.Sevgilerle..

      Sil
  4. ama ilkine çok güldüüüm. :))))))) eğitimli ev hanımııı. entelektüel ev hanımııı. şimdi çalışamıyon mu yaaa bi işte olmuyo mu ki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Calisiyorum,ev hanimlarina yönelik Job :)

      Sil
    2. Deeptone erkek misin bayan mı?profilinde erkek yazıyor yazılarında öyle değil?

      Sil
    3. adsız.

      ne farkeder ki. yazıların cinsiyeti olmaz ki. bak yazılarıma bi de öyküler var ya. öyküler kurgu bi de o var bak. öykü demiyosa kurgu değil ki. :)

      Sil
  5. Ama insanları yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz...oraya erkek yazip,yazilarda ben annemin kizi diye yazinca aptal yerine koymus oluyosunuz.belki farkinda bile degiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adsız.

      blogum kişisel blog değil ki. öykü deneme makale tarzı yazıyorum. yani benim kimliğim önemli değil yazılarım önemli. yazılarımla okur arkadaşlarım arasına girmek istemediğim için öyle. öykülerimde sekiz karakter var. yedisi kız biri erkek. onların ağzından yazıyorum. yazılarımı okuyanlar bunu biliyor. bloguma yeni gelenler ise önce öykü olduğunu anlamıyorlar. ama yazıların altında söylüyor. öykü diyor. veya deneme. okur arkadaşlarım cinsiyetimle ilgilenmiyor ki. ama bakın şimdi siz madem öyle diyorsunuz. şimdi sizin için değiştircem profilimi. yanlış yönlendirme yok aptal yerine koyma da yok. ben sadece "yazan" bir insanım. bir yazan insanın kimliği önemli değildir. bakın yeni kitabım çıktı. orda da öyle. deep işte. yazmakla cinsiyetin bir ilişkisi yoktur. kadın yazar erkek yazar diye bir şey yok. böyle ayrımlar iyi değil ki :)

      Sil
  6. Elbette yazarin cinsiyeti onemli degil konuyu bu degil ki......siz sadece ogku yazip okuyanla iletisim kurmasaniz o zaman baklisiniz ama madem yorumlarla bir sekilde iletisim kuruluyor o zaman neyseniz oyle gostermelisiniz kendinizi ki karsinizdaki de bunu bilerek hareket edebilsin.aksi takdirde seffaflik olmaz aldatmaca olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. profili değiştirdim. ama ben dediğinizi inanın anlayamıyorum ki. yorumlarda kişilere özel konuşmuyoruz ki. ne bileyim işte yemekler, kitaplar, filmler, insanlar, tatiller. yani yorumlarda da kadın erkek olarak değil insan olarak karşılıklı yorumlaşıyoruz. tatlı tatlı yorumlaşıyoruz. hiç kimse birbirini rahatsız edecek şekilde konuşmuyor. bizim blog çevremiz çok tatlıdır ki. herkes iyi. blogçular klas arkadaşlardır hepsi. hiç kimse de birbirini blog dışı tanımaz bilmez ki. bakın ben 3.5 yıldır blog yazıyorum. blog dışı hiç konuşmadım kimseyle. burda tatlı dünyamız var. birbirimize faydalı oluruz. kimse zarar da vermez. bakın belki gündelik yaşamda vardır belki öle dediğiniz. kadıın erkek farkedebilir. ama burda biz blog ailesiyiz. farketmiyor kadın veya erkek olduğumuz. ama bakın iyi niyetli olmak önemlidir bizim aramızda. böle bi çevremiz var herkes iyiniyetli. yani sizin dediğiniz gibi durumlar oluşmuyor aramızda. :) kimse kimseyi aldatmaz. aldatıcı olan kötü niyetliler olsa da onlar aramızda barınamaz ki. :) bizler öncelikle yazı yazarız. yazılarımıza yorum gelir. önemli olan yazmaktır. yorum yanıtlarız. yazı ve yorumdan sonra üçüncü derecede de blog okumak gelir. böle işte :) bence siz de blog açın. keyifli arkadaşlıklarımız var burda. :)

      Sil
  7. Anliyosun da konuyu kendi kafana gore saptiriyosun...o yorumlarda kadin erkek fark etmez demek sizin sahsi dusunceniz.aslinda konu bu da degil..madem kadin erkek onemli degil profilini de gizledin tamam simdi kendinle celismiyosun ama bu uyariyi alana kadar celisiyodun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adsız.

      bakın. siz yazılarımı okuyun bir süre. bir hafta. o zaman bir çelişme bir saptırma olmadığını anlarsınız ki. yazıda da yorumda da erkek kadın diye bir şey yok. profil değişikliğini sadece siz mutlu olun diye yaptım ben. sizin içiniz rahat olsun diye.

      Sil
  8. Bu edebiyat ,yazim dünyasinda cok var.Yazarlar baska isim altinda Roman ve siir kitabi yayinliyorlar.

    Deep'in bloguna asina olanlar durumu biliyorda ilk gelenler zorluk cekiyor olayi kavramada,bende de olmustu :)

    Sanal alemde ,nickname ile muhabbetler oldugu gibi kandirmacâlarin olduguda bir gercek ama blogun özelligini bilince sorun degil.

    Saibeli bloglardan uzak durulur..Aslinda Profilin degismeseydi daha iyiydi ..O zâman erkek bir yâzârin,degisik karekterler üzerindende öyküler yâzdigi bilinirdi.Belki sadece bu konunun altininin cizilmesi ,bloga yeni gelenler acisindan kolaylik saglardi.

    Öykülerin o kadar gercêkci,hayâttan karekterler ki inandiriciligi yüksek :)

    Sade ve Derin 'nin Elli Tonu :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanal alemde vardır herhalde kandırmacalar. ama blog ayrı bir durum. blog elit insanların olduğu bir yer. yazmayı sevenler işte veya. blogçular kültürlü ve zeki. hiç kimse kandırıkçı birini okumaz di mi :) profilimi değiştircem zaten yine. adsız arkadaşımız mutlu olsun diye yaptım. :) yazılarımı düzenli okuyanlar için bir sorun olmuyor. adsız arkadaşımız yazılarımı düzenli okuyan bir arkadaşımız değil sanırım. :) senin ilk yanılman ise normal. sekiz karakter üzerinden öykü yazıyorum. :) yorumlaşmada da bence erkek kadın ayrımı yok. ama bence iyi insan ayrımı var :) bak senin blog grubunu da ben çok seviyorum. bütün arkadaş çevreni. bu da senden kaynaklanıyor işte. :)

      Sil
  9. Aslinda deeptone ne demek istedigimi anladi hak da verdi.yoksa bu kadar uzun cevap vermeye ugrasmazdi.Ben onun cinsiyetini ilk cevabinda anladim.Sule hanima da bu yazilara izin verdigi icin tesekkur ediyorum anlayisina..Ama o da art niyetsiz olanlardan size hak veriyor neyse sonuc olarak herkes bildigi yoldan devam edecek.en iyisi bu konuyu kapatmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim..Saygi sinirlari icinde kaldikca ,görüs paylasiminda yarar vardir.

      Sil
    2. adsız.

      hak vermedim. ancak cevap verdim işte. vermemezlik edemem ki. cinsiyetim de gizli değil. ama, diyorum işte, cinsiyetin hiç bir önemi yok. yıllardır okuyor arkadaşları yazılarımı. herhangi bir cinsiyet problemi olmadı. arkadaşlarım yazılarımı da bilir cinsiyetimi de. yeni gelen arkadaşlarım da zaten zaman içinde öğrenir. cinsiyet değil yazılarımı veya anlayışımı. bakın, siz de blog açın gelin benimle şuleyle arkadaş olun işte. ne güzel. burda cinsiyetin hiçbir önemi yok. gelin yazılarımı okuyun. şule de tabii ki art niyetsiz ve çok iyi arkadaşlarımızdan. bakın bir de "duyuru" başlığımı okuyun. belki daha iyi anlayabilirsiniz ki beni. 3.5 yıldır yazıyorum. ve dediniz ya işte, cevap verdiniz. her arkadaşıma tek tek yanıt veririm ki. sizin de düşünceleriniz benim için çok yeniydi. şimdiye dek böle bir düşünce de gelmemişti. iyi de oldu ki. teşekkür ederim. tabii ki kapatalım. ama blog açıp gelin işte ben de size yardımcı olurum ki :)

      Sil
  10. Büyük konuşmamak gerek gerçekten :)
    Ben bu kadar konuşuyorum susmam şart oldu ablam :))

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma