17 Haziran 2016 Cuma

BAT- BATIRIK :PROTEIN VE DEMIR KAYNAGI,DOYURUCU

salata
BAT - BATIRIK


salata,kinoa,yesil mercimek,diyet tariflar,saglikli beslenme
CEVIZLI NARLI BATIRIK ;PROTEIN,SAGLIKLIYAG,ANTIOKSIDAN,DEMIR,LIF,LEZZET

Gecenlerde Iftar icin yapmistim..Bat yesil mercimek ve bulgurla( Glutenli) yapilir .Sivas ve Tokat taraflarinda cok sevilir...Ben bu sefer Kinoa ile yaptim. (Glutensiz)

*Yesil mercimek dagilmayacak sekilde haslanir,suyu dökülmez....
*Bulgur konacaksa yesil mercimek piser pismez icine konur.Kapak kapatilir sismesi beklenir.

*Kinoa konacaksa ,kinoa önceden haslanir ya da sucak suda 1-2 Saat bekletilip,sisirilir öyle mercimege eklenir.

*Gerisi ayni kisir gibi istediginiz yesillikler,salca,nar eksisi,baharatlar ,sivi yag,limonsuyu eklenir..
*Aslinda yer fistigi cekilip konur ama ben  ceviz dövüp koydum..

*Asma yapragi ,haslanmis lahana ile yenir.Halihazirda ikiside olmayinca marulla beraber yedim...Cok doyurucu ve saglikli bir salata.
Kivami sulu ya da kuru zevke göre ayarlanir...
Baslibasina bir ögün

Yesil mercimek
Bulgur-Kinoa
Domates,salatalik, yesil Slogan,renkli biberler,maydanoz,dereotu
Salca,nar eksisi,limon suyu
baharatlar,kimýon,karabiber,acibiber
nar,ceviz,fistik
Marul,eisberg,asma yaprâgi,haslanmis lahana..



16 yorum:

  1. Harika görünüyor yahu. Saglikli ve lezzetliyim, ye beni diye bögürüyo adeta:)
    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bögürüyor degil mi? :)))))) ay,cok güldüm .tesekkür ederim canim .

      Sil
  2. Sivaslıyım, Mercimek Bad'ı ve Et Bad'ı olarak iki türü var bizde ve ikisine de bayılırııım pazar memlekete döndüğümde anneme ilk iş bad yaptırmak olacak :)
    Nar fıstık vs yok bizde. Ama güzel gözüküyor ellerinize sağlık çok canım çektiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem mi hic? Bende Sivasliyim.Et badini ve mercimek badini coook severim.Benimki biraz modifiye olmus sekli...Batirik Mersin taraflarinda yapiliyor.Ikisini arasi birsey oldu bu :)) tesekkür edrim.Iftarlikta yapilir ki :)

      Sil
  3. Sivaslıyım.mersinde büyüdüm.tokatta üniversiteyi okudum. 😊 seni çok iyi anlıyorum , batida batırığida severim.afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,ziyaretinize cok sevindim.Tesekkürler.cok gec cevap verebildigim icin kusuruma bakmayin.Sevgilerle

      Sil
  4. Şule yine çok güzel bir tarif bayılıyorum paylaşımlarına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler Yeliz...Begenmene cok sevindim...sevgiler

      Sil
  5. heeeey iyisin de mii. evde de herkes iyi de miiii :) bu çok yenilesi bişiymiş yerim yaniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyi diyelim. iyi olalim.cevap vermeye yüzüm yok.cok ihmalkar oldum,biliyorum.Ramazan sonrasi insallah toplarim kendimi. Evet,yenebilesi bir sey bu :)
      Sevgilele deeptone, bloguna ugrayamiyorum.yüzüm al al yaziyorum yorumu..

      Sil
  6. Oooooo... Sen ne yapmışsın ablacım anılar anacığım gözümün önünden geçti geçiyor. Bir tarafım Tokatlı olduğu için batı iyi bilirim :) anacığım da çok güzel yapardı. Evde ikimizden başkası yemez ana kız oturup yerdik :)
    Sende farklılık katıp harika hazırlamışsın ellerine sağlık ablacım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemcim bizim oralarin lezzeti harikadir.Hele Tokat asma yapragiyla yenirse sahane olur :) tesekkür ederim canim...

      Sil
  7. Ne kadar güzel bisey mis bu bayıldım.!!

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma