14 Mart 2016 Pazartesi

GLUTENSIZ ,VEGAN,MAYASIZ KARABUGDAY UNLU BAZLAMA

Ekmekcik,bazlama vegan ama kahvaltida vegan beslenmedigim icin yumurta ve keci peyniri var



Karabugday unu ile hazirlanabilen ,glutensiz ve vegan olmasiyla daha da ilgi cekici olan bu tarifi bir okuyucumun yorumu üzerine bugün yeniden yaptim...


Kendisinin hazirladigi hamur tutmamis,civik olmus...Ayni Tarifle yeniden pisirdim...Yine basarili ve lezzetli oldu..

Sorunun  bardak ölcüsünden kaynaklanabilecegini düsünmüs...Bende acaba undan mi  ,diye düsündüm.Ilk tarifteki tam bugdayli esmer karabugdayunuydu...
Bu sever  ,bu unu bulamadigim icin karabugday alip, un seklinde cektirmistim...Eleyerek kullanmak zorunda kaldim cünkü cok ince cekilmemisti ve rengide acikti...

KARABUGDAYUNLU HAMUR

KASIK ILE TAVAYA YAYILAN KARABUGDAYUNLU HAMUR

EL ILE ACILAN KARABUGDAY BAZLAMASI

ISTEDIGINIZ BÜÜKLÜKTE YAPABILIRSINIZ

Ayni bardak   ile (250ml) suyunu ve unu ölctüm...

ORTA ATESTE PISEN KARABUGDAY BAZLAMASI


PISTIKTEN HEMEN SONRA HAMURUN YAPISI


KARABUGDAY UNLU GLUTENSIZ,VEGAN ,MAYASIZ BAZLAMALAR

Karabugday unu ,zevkle calisilabilecek bir un degil...Gluten icermedigi icin yapis yapis oluyor...Toparlanmasi zor,eger sadece bu un ile calisiyorsaniz tabi ki.

1    su bardagi (250 ml.) karabugday unu
1/2 su bardagi su
1    yemek kasigi zeytinyagi (sivi yag)
1    tatli kasigi kabartma tozu

Hepsini karistip, orta ateste tavada pisiriyoruz...

Hamuru yaptiktan sonra 5 dakika kadar bekletin..Hamur nispeten katilasiyor...Ister önceki yaptigim gibi pisirme kagidinda acip, bardakla kesin... Isterseniz daha kolaylik sagliyacak yöntem ile kasikla hamurdan alip tavada sekil verin, ayni mücver yapar gibi... arkasini biraz zeytin yagina batirirsaniz, hamur daha kolay yayilir ve kasiga yapismaz.

Cook kolay,lezzetli ,doyurucu ve glutensiz ,su ile yaptigim icinde vegan ekmekciklerimiz oluyor..
Sandwich seklinde ,cok yönlü kullanabilirsiniz...

Ilk tarifte  ,uygulayanlar ve cok memnun kalanlar geri dönüsüm yaptilar bana ve beni sevindirdiler...

Dedigim gibi ,eger sadece karabugday unu kullaniyorsaniz ,kek disinda el ile sekil vermesi güc bir kivami oluyor..Daha fazla un koyorsaniz,tas gibi olur...

Ilk yayinladigim, Karabugday unlu sandvicleri görmek icin buraya tiklayabilirsiniz

Umarim okuyucuma yardimci olabilmisimdir...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uzun zamandir paylasim yapamadim..üzgündüm,moralim bozuktu...Blogla ve Blog arkadaslarimla ilgilenemedim..

Bugün de yayin yapmiyacaktim .Dünkü patlama olayindan sonra daha bir moralim bozuldu... 

Allah bütün ailelere sonsuz sabir versin. Ölenlerin mekani cennet olsun...Ama baktim ki yorumlar birikmis...Hem soruna cevap vereyim ,hemde sizlere bir merhaba diyeyim istedim.

Tasa ettigim,üzüldügüm,hayal kiriklarina sahit oldugum seyler bir sekilde halledilebilirler de bu patlamada ölenler, yaralananlar ,bu travma  yok edilemez..Tekrar yasatmasin Allah demekten baska bir sey gelmiyor elimizden...

11 yorum:

  1. ne kadar değişik bir tarif. karabuğday ununu görüyordum ama denemedim. bir deneyeyim. Eline sağlık Şulecim çok ta güzel görünüyor ve de sağlıklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapimi cok kolay ve tok tutucu...Umarim hosuna gider :)

      Sil
  2. ya bu arada sormayı unuttum. Oğlun nasıl daha iyicedir inşallah

    YanıtlaSil
  3. Bazlamalarına bayıldım. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim.Sicak sicakken cok nefisti :)

      Sil
  4. muskatlı kabak tatlısı o foto "kübo 22" yazımdaki tatlııı :) sen de bu yazıdaki besinlerde iyice meister oldun he :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Himmm :)
      Kendimce takiliyorum ya, öyle deme simaririm :)

      Sil
  5. Karabugday unu denemedigim ne kadar cok sey var :) Yapilisi zor belki ama cok guzel gorunuyorlar. Ellerine saglik ablacim.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar, Turkiye'de genelde kavrulmus karabugday (grecka) satiliyor. Ben de bu haldeki karabugdayi blenderimda ogutup eledim, unum ince olmasina ve bahsettiginiz olculeri uygulamama ragmen karisim parca parca oldu. Irmik helvasi gibi ayriliyordu ve boyle yuvarlak yapmak imkansiz gibi bir seydi. Suyunu arttirip yine denedim ama tavada yine ayrildi vs...O yuzden Turkiye'den denemek isteyen arkadaslara tavsiyem once kucuk olcekte bu tarifi denemeleri :) Bu arada yanlis anlamayin sakin, size karsi kotu bir hissim yok kesinlikle. Malzemenin yapisi sonucu degistirebiliyor diye diger okuyan insanlara kendi deneyimimi aktarmak istedim. Karabugday cok ucuz bir sey degil ve zaman/para israfi olmasin :) Iyi gunler dilerim, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle malzemenin heba olmasina cok üzüldüm.Uyariniz ve öneriniz icin cok tesekkür ederim.Elbette ki,haklisiniz.Alman marketlerinde Bio olarak satilanlar kavrulmamis acik renk.tabi unuda cok ince.Ben kisa zaman önce fark ettim ki,Türk marketinde satilanlar koyu oluyor, niye derken onlarin kavrulmus oldugunu instagramdaki bir arkadastan ögrendim.En kisa zamanda buraya bir not yazayim,.

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma