14 Temmuz 2016 Perşembe

EVDE LOR (COTTAGE CHEESE) YAPIMI

 Bu hafta evde lor yaptim.Mis gibi oldu...Taptaze,saglikli ve yapimi cok kolay...


hüttenkäse,homemade,gesundessen,saglikli tarifler,peynir yapimi
EVDE LOR YAPIMI

Önce 2 Litre sütümü kaynattim.

cottagecheese

Süt kaynayinca icine 1/2 cay bardagi limonsuyu ve 1tatli kasigi tuz attim.Biraz kaynayinca cökmeye basladi.

protein.spornahrung,

Cöken sütü süzdüm.Cikan su  suyu cok kiymetli ,Saglikli Protein iceren WHEY  oluyor.Hani sporcularin kullandigi Protein tozunun ana maddesi...
Bunu dökmeyip,dondurabiliriz..Hamur islerinde,corbolarda,smoothie 'ler de kullanabiliriz...


cottagecheese,käse

Soldaki sütün cökmesiyle olusuyor..Sagdaki kasedeki de cikan peyniralti suyuna yogurt eklenerek olusan daha ince yapili peynir...Kalan peyniralti suyunu buzluga koydum...

Ve bu hafta kahvaltilarimda haliyle lor vardi..Oldukca lezzetli ve saglikli kahvaltilar yaptim. Görüntüleri gelecek :)

Siz en son ne zaman Lor yaptiniz? Yoksa hic denemediniz mi? Cook kolay,tertemiz,güvenilir ,icinde ne oldugunu bildiginiz loru yapmayi ihmal etmeyin olur mu?

9 yorum:

  1. hic denemedim. denesem mi acaba? marketten aliyorum surekli ama bizim bildigimiz lor gibi kuru degil de daha sutlu, sulu bir sey benim aldigim ve evet cottage cheese diye geciyor. aaa hatta hutte kaas. sizde de oyle deniyor sanirim :)

    YanıtlaSil
  2. Almanca "Hüttenkäse" evet,onlar sulu oluyor. Severek yerim.Bunu mutlaka denemelisin.1 litreden yap ama 2litreden fazla cikti.
    Nefis,yumusacik kullandigim süt %3,5 yagliydi.Bu taze yapilan satilanlar gibi degil,kadifemsi yumusacik:)

    YanıtlaSil
  3. Bir onceki yorumda belirtmistim ablacim, loru cok severek yapiyorum yalniz suyuna yogurtla denememistim bir de onu yapayim :) Cok guzelmis, supersin ablacim ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suyuna yapilanda güzel oluyor.Hatta eksimik var .Yogurdu az sulandirip ,kaynatiyor,cöktürüyorlar ayni lor gibi peynir oluyor...Ama onu icin evde yogurt olmasi lazim :)
      Tesekkür ederim canim:)

      Sil
  4. Aslında ne kadar kolaymış tarifi. Hazır yaşama alıştık, hiç iyi olmadı. Tadı da mis gibidir şimdi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten öyle cok kisa sürede temiz ürün...Özellikle taze günlük süt ile mis...

      Sil
  5. suyuna yoğurt ekleyerek nasıl yaptığınızı anlamadım :) onu da mı kaynattınız?
    acemilik işte affedin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yogudu katip cöküntü olana kadar pisiriyoruz.

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma