10 Ağustos 2015 Pazartesi

TATILDE SPOR VE SORGUN TITREYEN GÖL

SORGUN TITREYEN GÖL (SIDE- MANAVGAT ARASI)

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Herkesler iyidir umarim...Tatil boyunca Blog dünyasindan uzak kaldim, kisitli sürelerde bir kac Blog ziyareti yapabildim . Sicaklik, hastalik ve Internet kullanicilarinin yogun olmasindan dolayi baglantinin  yavas olmasi etkenlerden bazilariydi...

Tatil bittigine göre yavas yavs acigi kapatmaya baslayabilirim :)Biraz tatilden bahsedeyim...5 yildizli Nashira Resort & Spa otelinde gecirdik tatilimizi. Diger kaldigimiz otellerden fazlasi yok eksigi vardi...Illa gidin diye tavsiye edemiyecegim.Özellikle Aqua parki, cok sayida havuzu yüzünden cocuklu ailelerin ve cogunlukla yabanci turistlerin tercih ettigi bir oteldi...Yakininda Titreyen Göl olmasi , büyük  ve güzel bir Türk Hamami'na sahip olmasi iyiydi.

Tatilde ,iki günde bir gün dogumu ile uyanip, havanin serinliginden istifade ederek , kaldigimiz otelin yakinindaki SORGUN TITREYEN GÖL'ün etrafinda hem yürüdük hem kostuk...Ben daha cok yürümek zorunda kaldim, sicaktan sisen ayaklarim, ayakkabinin vurmasiyla topuklarda su toplamamisti :(


Günesin dogusunu izlemek, doganin uyanisina sahit olmak güzeldi.Etrafta dolasan sokak köpeklerinden biraz ürkmedim dersem yalan olur...



Gölün suyu henüz durgun, günes yükseldikce kipirdanmalar cogaliyor ...


Gölün ici balik kayniyor.Tabelalarda cevre temizligine dikkat edilmesi uyarisina ragmen , turistler özellikle cocuklar göle ekmek gibi yiyecekler atip, güya baliklari besliyorlar...Atilanlari baliklarin kapismasina tanik olmak güzel gözüksede gölün kirlenmesine sebep veriyor, suyun yüzeyinde gözüken siselerde dogaya, cevreye  saygisizligin göstergesi :( (Bunun fotosunu cekmemisim)




Gölün cevresine tasli yol dösenmis, yürümek, kosmak ,bisiklet sürmek icin imkan saglanmis...Dakikalar ilerledikce spor yapanlarin sayisida yükseliyordu.


Oteldeki spor imkanlarindan da yararlanmayi ihmal etmedim...Önce sahilde sabah jimnastigi-yoga(10:30) sonra su jimnastigi (11:30) , hepsi yarimsar saat süreli
 

Ögleden sonra (16:30) Step Aerobic ,yine yarim saat...Cok terletici ama bir o kadar da zevkliydi...



 Spor aktivitesine Manavgat ve Side 'ye yapilan kisa ziyaretlerde dahil...

 

Bu tatilde bir ilki gerceklestirdik ve Parasailing yaptik...Fikir esimden geldi, oglum ve ben biraz ödlegizdir..Yok ya! Ne gerek vardi falan derken kendimizi havada ucarken bulduk...Cok korkulacak bir sey yokmus  :) Havadan etrafi kus bakisi seyretmek zevkliydi...



Step Aerobic'ten sonra deniz kenarindaydik...Denizin suyu cok temizdi ama kumu biraz tasliydi ve kisa mesafeden sonra deniz  derinlesiyordu...Ben iyi yüzme bilmedigim icin ayagimin degdigi yerden ilerisine gitmedim ...Ayaklarimizin altinda baliklar yüzüyordu  :)


Tesis olarak güzel tasarlanmis,Selcuklu motiflerinin hakim oldugu   bir oteldi...Özellikle Aqua Park'i ve Türk Hamami icin  secilmisti Nashira Resort&Spa Oteli...Ikiside güzeldi . Acik büfe olmasina,Türk ve Dünya Mutfagi cesitleri olmasina ragmen  yemeklerden sinifta kaldi...

SELCUKLU YILDIZI



En sevdigimiz tas firin odun atesinde pisen etli ekmeklerdi...Nerdeyse her gün ögle yemegi yerine salatali ya da salatasiz,  illa ayran ile dakikalarca bekleme pahasina yendi :))


 ISI BIRAKIP KACMASINDAN KORKTUGUMUZ USTA VE TAS FIRIN
Ustanin iki is arkadasi isi birakip kacmis yardimcilari yoktu... Bu da kacmasin diye dua etttik :)


 TAS FIRIN OCAKTA ODUN ATESINDE PISMIS ETLI PIDELER


 Iki seferde gözleme kuyrugunda bekledim...Bir kasarli birde ispanaklisini  yedim...

Gözleme kuyrugu
 
Herkes 3 -4 tane alinca, gözlemeyi yapanda tek olunca ,sirada bekleyenler icin büyük sabir gerekiyordu.Siz hele bir de Waffel'cinin önündeki kuyrugu görecektiniz.Bir kere oglum icin bekledim,durduguma durcagima pisman oldum...Bu tatil bol bol balik ,sebze ve meyve yedim...
 
Sporumuda hasta olmama ragmen yaptim, Tatilden kilo almadan dönmeyi basardim....Tatil deyip yan gelip yatmadim :)
 
Bu sicaklarda soguk alginligina yakalananlardanim...Klimalarin etkisiyle sinizütlerim acaip iltihaplandi,ardindan bogazim...Kendime daha yeni yeni geliyorum...En büyük korkum soguk alginligi ile ucaga binmekti, bu durumda cok siddetli kulak agrisi yasiyorum..Önceki tatillerin birinde kulagim iltihaplanmisti ve dönüs ucusunda ,ucakta agridan ökür ökür aglamis,koltugun kollarina yapismistim, nihayetinde kulak zarim patlamisti :( 3 ay kulak tedavisi yapilmisti. Bu yüzden ucaga  binince burnumun acik olmasi icin mutlaka burun spreyi kullanirim.....Yine öyle yaptim, Allah'a sükür korktugum gibi olmadi, rahat geldim :)
 
Simdi,  tatil sonrasi hayatimiza adepte olmaya calisiyoruz :) En cok günlük yaptigim sporlari özledim geldigimden beri tembellik ediyorum cünkü...Neyse , bunun pek uzun sürmeyecegini tahmin ediyorum :) 

22 yorum:

  1. hosgeldin tatlim. tatilin cok güzel gecmis. ozlettin kendini♥
    opuyorum kocamannnn

    YanıtlaSil
  2. Oh harika olmuş...denizin aniden derinleşmesi çok kişiyi ürkütür.Orada sahil genelde öyle yada akşamdan sabaha derin bölgeler yer değiştiriyor :)
    Hoşgelmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hos bulduk :) Cocuklugumda bogulma tehlikesi gecirdigim icin biraz ürküyorum...

      Sil
  3. Parasailing yapmak isterim ama korkarim bende :) cok guzel bir tatil gecirmise benziyorsunuz takipteyim sizi blogumada beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedigim gibi korkulacak bir sey yokmus, denemenizi tavsiye ederim...Koruma önlemini iyi aliyorlar,cân kurtarma yelegide giyiliyor.

      Hastalik disinda iyi gecti :) tabii bende ziyarete gelirim :)

      Sil
  4. oleeeey parasailing bravoooooo yaaa ben bir kere marco polo tatil köyünde balona bindim suda allam öyle korktum kiiiii :)

    iyimiş tatil oh. iyileşmişsin de oleeey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sükür :)

      46 yasinda anca cesaret ettim :) Balona bende binmedim ,binmem de sanirim...Arada havada hava direncinden sallaninca iplere SIKICA yapisma disinda korkmadim :)

      Bir de bu Tür aktiviteler cok pahâli oluyor, türk turist olunca biraz indirim yâpiyorlar, Almanci bonusu da oluyor :(

      Sil
  5. daha güzel tatiller geçirmen dileğiyle hoşgeldin Şuleciğim. selamlar...

    YanıtlaSil
  6. Şuleciğim hoş geldin! Hastalık dışında hareketli ve güzel bir tatil olmuş. Hastalık ta gelmiş geçmiş zaten:)
    Tatil boyunca hiç oturmamışsın maşallah; gün boyu spor etkinlikleri, parasailing derken epey efor sarfetmişsin, biraz dinlenmeyi haketmişsin bence:))
    Göl ile ilgili gözlemlerin beni üzmekle birlikte hiç şaşırtmadı ne yazık ki.
    Benzer manzaralara Türkiye'nin her yerinde rastlamak mümkün; deniz kenarları, piknik alanları, parklar v.b. Bu tür yerleri kendi malımız gibi kullanıp, sonra da sanki oradaki çöp ve pislik bize ait değilmiş gibi öylece bırakıp (ki başkasına ait olsa bile toplamak gerekirken) gitmek gibi "örf ve geleneklerimiz"(!) var:(((
    Toplum olarak öğrenir miyiz bir gün dersen; az da olsa umut etmek istiyorum. Çok sevgiler, selamlar Şuleciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler, hos buldum :)Sevgicigim, tatilin özellikle son günü cok yorucuydu..Gece 2:30 da kalktik.3:15 de Minibus gelip bizi hava alanina götürdü..6:00 da ucagimiz hareket edecekti...Bavullari verme,bekleme ,3,5 Saat ucus ,uykusuzluk bizi perisan etti..Neyseki ise baslamadan 3 gün evde kaldikta, biraz dinlenmis olduk :)

      Evet, malesef cevre bilincimiz cok az! Ilerde degismesini umut edebiliriz...Selamlar canim.

      Sil
  7. hoşgeldiniz :)
    güzel bir tatil olmuş, tatil yapamayan birisi olarak özenmedim desem yalan olur doğrusu. darısı başıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecen sene bizde yapamamstik..Umarim sizde gelecek sene tatil yapabilirsiniz...Bu mevsimde pek tavsiye etmiyorum ama...Asiri sicak...Biz oglumun okul ve futbol hayati yüzünden mecbur kaldik...

      Sil
  8. Güzelmiş... :) Güzel fotoğraflar... :) Ama göl niye titriyor, tam okuyamadım belki de ondan anlamadım.. :)

    Tatillerde bloglar sessiz ama neyse ki hareketlilik başlar yakında... :)

    sevgileeer! :) bana da uğramayı unutmayın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde merak ettik...Gölün icindeki asiri sekilde olan baliklarin yaptigi titresimlerden kaynaklanabilecegini düsündük :)

      Elbette :)

      Sil
  9. Hosgeldin, sefalar getirdin ablacim :) Yerin cok belli oldu, saglikla sihhatle seni yeniden burda gormek cok guzel :)

    Tatil fotograflari harika, bahsettigin golu de hic duymamistim cok enteresanmis.Gezilip gorulecek o kadar cok yer var ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim canim ,ne güzel karsilama bu böyle :)))

      Benim de ilk gelisimdi ...Zaman,saglik ve para olsa ,gezsek görsek :)

      Sil
  10. Aslında pansiyon bulup kalmak daha iyi gibi geliyor. Gidilen çevreyi bilmek gerekiyor. Ev yemeği yapan yerlerde takılacaksın. Geçmiş olsun.
    Tatil candır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum pansiyonda kalmayi...Cocuksuzken kaliyorduk... Artik oda büyüdü ,bu tarz tatiller yapmali...
      Tatil candir, yemek,ütü,temizlik derdi kisa olsada yok :)

      Sil
  11. Sabah göl manzarasına bayıldım:-)

    Geçmiş olsun,klimalar çok kötü çarpıyor.

    Parasailing bir kere ben de yapmıştım, çok keyifli bir şey, tehlikesiz ve rahat üstelik :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klimalârla aram hic iyi degil.Kisin bile böyle hasta olmamistim :( Neyse gecti....

      Bazen cesaretli olmali :)

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma