Umarim kalici bir sorun degildir....Esim gelince bir baksin bakalim...Fotolari cep telefonum ile cektigimden elim kolum bagli kaldi simdi...
Neyse bende fotosuz anlatirim artik... Son günlerde iki harika saglikli corba pisirmistim...
Eee! Havalar sogudu, zaman CORBA ZAMANI :)
Kinoali Mercimek Corbasi ve Sütlü (Kremali ) Karnabahar Corbasi....Amanda aman ,bir efsane oldular...
tarifi ilerki postlarda |
PISEN KINOALI MERCIMEK CORBASI SOSU YAPILIP SERVISE HAZIRLANACAK |
Bizimkiler, gecenlerde pisirdigim Kirmizi Mercimek corbasinda ki Kinoa'nin farkina varmadilar...Kinoa sanki un kavurmussun gibi bir tat vermisti...Icinde kemik suyu olmadigi halde, icindeki baharatlarin da katkisiyla sahane olmustu...
Ve dünün yildiz Sütlü Kremali Karnabahar Corbasi oldu, masada ki mutfak robotunda hazirlanan etsiz cig köfteyi bile solladi bence :)) Oglum bile icti...Önce " Corba sicak ama güzel olmus" dedi..Ne oldugunu sormustu , söylememistim...Corbayi bitirince ,Karnabahar Corbasi oldugunu söyledim...Öööght! Nee! Gülerek,Karnabaharmi? Annee! (beni oyuna getirdin )
Hiihi hii hi! Adama böyle karnabahar yedirirler iste! :))
Isin SIRRI karnabaharin iyice püre yapilmasi, dile hic gelmiyor...
Esimde hic sevmez Karnabahar...Sofraya oturunca ona isaret ettim..Sakin bir sey söyleme ,oglan corbayi icmez sonra diye ,gözlerimle uyardim..Corbadan bir kasik aldi, gözlerini yarim devirip bana bakti...
Siiihttt! "Güzel olmus di mi corba ? :))) Hadi, sogutmayin ,icin, icin ,diye gaz veriyorum. Gözümlede ,oglumu isaret ediyorum ...(tehdit unsuru!)
Neyse ,esim de bir kaseyi icti bitirdi...Bense ,ohhh! Iyiki yapmisim,valla ne güzeldi, icim bayram etti diyerek,keyiften dört köseyim :)...
Hakkaten söylüyorum, nefis bir corbaydi...Corbaya ,bir kasik dinkelunu ve sivi krema da ekledim ve en güzeli icine bolca köri ve taze cekilmis karabiber eklememdi...
Köri sahane bir tat veriyor Karnabahara ve sasi tadi hissedilmiyor...
Tarifleri gelecek su cep telefonu sorunu halledilirse.Mercimekte Kinoa cok sart degilde, bu Karnabahar Corbasi muhakkak denenmeli, özellikle karnabahar sevmeyenler ,yiyemiyenler icin
güzel saglikli bir alternatif...
Bugün iki aydan sonra ilk kez bisikletime bindim..Biraz cekiniyordum, ameliyatttan beri elimi sürememistim...
Mutfak alis verisine bisikletimle gittim, özlemisim...Bir saate yakin , temiz ve hafif soguk havada bisikletimi sürdüm ve gayet rahattim,rahatsiz olmadim..
Artik yagmur,kar yagmadikca sürerim...Bisiklet sürmek, bacaklara cok iyi geliyor, biriken yaglari eritip, inceltiyor ...
Yavas yavas spor yapmaya baslamali, tembellige iyice alistim:( derken, bugün seytanin bacagini kirmis oldum :)
Ne iyi oldu...Yeniden baslamak icin yeni yili beklememeli, simdiden bir seyler yapmali ,degil mi?
Bu arada EQ, Carpe Diem adli Blogger arkadasimizin "Nostaljik Pazartesi " adli bir etkinligi var... Bu etkinligi hala duymamis olanlar var ise linki tiklayarak konu üzerine bilgi alabilirler...
Ben insallah gelecek hafta etkinlige katilmayi düsünüyorum, bu pazartesi kacirdim...Ama "Nostaljik Pazartesi " paylasimlarini okumaya basladim...Zaman buldukca etkinlige katilan arkadaslari ziyarete gidecegim...
bayılıyorum ben de yemeklerin içine gizli tatlar katıp yedikten sonra oh nasıl da beğendiniz demeye:)) çok iyi yapmışsın öyle yada böyle yiyecekler biz anneyiz çünkü. iyi olmana çok sevindim. sağlıklar güzellikler dilerim. sevgiler arkadaşım.
YanıtlaSilBöyle kücük sihirli dokunuslar lazim Özellikle sebze yemeyen cocuklara tesekkür ederim canim :)
SilElinize sağlık ben karnıbahar çorbasını kışın yaparım ve çocuklara tavuk çorbası diye yuttururum harika oluyor sevgiler
YanıtlaSilSende harikasin Özgen...Ne yapalim öyle böyle yiyecekler.Hep hamur,et olmaz :)
SilIvit ifindim, o sonda ismi gecen EQ ben olüyürüm , hepinizi beklerim bu etkinlige:) Tesekkürler Sule. (Simdi hava durumu...diye devam edecekmisim gibi oldu sanki):)
YanıtlaSilKinoa bir, Chia tohumu iki. Bunlar da aldi yürüdü son zamanlarda, pek bi popüler oldular. Demek corbalara da el atti kinoa he? iyimis valla.
Sen karnabaharla ilgili bu durumu anlatinca benim de yillar evvel asla agzina pirasa koymayan bir misafirimize, neredeyse parmaklarini yiyerek sevdirdigim pirasa aklima geldi.
Yedikten sonra dedi ki "su tabaktaki neydi? süpermis yaa bayildim"
dedim "pirasa" , adamin rengi atti bi an, meger nefret edermis pirasadan.
Nasil mi yapmistim pirasayi? Kisa kisa kesip suda hasladim, una bulayip tavada kizarttim, üzerine sarimsakli yogurt, cogunuz bilir eminim. Ama bilmeyen varsa mutlaka yapsin, müthis lezzetli birsey.
Bir de Almanya'da yasamayan arkadaslar yaziyi okurken "dinkelunu" ne la? diyebilirler.
Kizilbugday efendim. Almanlar pek sever.
Cok keyifli bir yaziydi Sule, ellerine saglik:)
Kinoa, Chia Tohumu, ve Karabugdayli yemek denemelerim var...etiketlerden bakabilirsin...Süperfood'lar ya ilgimi cikiyor :)
SilAslinda blogumda daha Önce (Temmuz ayinda) kizilbugday unumwunden tanitimini yapmistim...Blogumu takip edenlerin haberi vardir diye tahmin ediyorum,Türkiye'de cok yeni ,gecenlerde online satis sitesinin birinde dinkelunu satisi gördüm,sasirdim ismide dinkelunu diye geciyordu...Kizil bugday ,Kizil un diyede adlandiriliyor, Hatta kavlica unu diyede okudum bir kac yerde,Bak Kizil bugday unu Yani Dinkelunu ile manti yapmisligimda var,Hatta karabugdaylisini da yaptim :))
Evet, cok seviliyor ve cok yararli...Umarim Ilerde beyaz unun yerini Türkiye' de alir...cünkü bizler hamur islerinden vazgecemeyiz:))
Pirasa tarifi ilgimi cekti..Oglum kesinlikle yemez pirasayi ama biz esimle severiz..Deneyecegim ,sevgilerle...
Ay,araya yine sacma bir kelimeyle girivermis,I pad'den yaziyorum,kelime düzeltip duruyor,"ununun" olacakti :)
SilDene kesinlikle ve ogluna ne oldugunu söyleme bence ya da baska birsey uydur, yedigi birsey:) Benim oglum da normalde pirasanin tadina bile bakmaz, nefret eder ama bunu özellikle yaptiriyor bana arada, inanilir gibi degil ama gercekten cok lezzeti oluyor. Kalin kalin kizartmamaya dikkat edilmeli yanlis, ince parcalar olsun ki kitir kitir olsun pisince.
SilGüzel Pirasa bulunca deneyecegim,Tesekkürler :)
SilNe iyi yapmışsın işte böyle karnabahar yedirir anneler.
YanıtlaSilAllem ettim kalem ettim,yedirdim valla :)
Silhehe karnabahar oyunun süpermiş :)kadın zekası işte... ay evet spora başlamak lazım yaaa. bu "nostaljik pazartesi" "tbt" gibi bişey mi?
YanıtlaSilEvet Dilek.. Aynisinin Blogger usulü :)
SilKarnıbahar çorbasını merak ettim. Sevdiğim ama bir türlü iyi yapamadığım yemeklerden.
YanıtlaSilTelefonumda Virus varmis ,,Fotolar üstündeydi halledersem beraber yayinlarim.Ama kisaca anlatayim..karnaharini yarisini süt ile hasladim...( üstünü iki parmak gececek)
SilTerayginda 1 kasik unu kavurdum...Püre yaptigim karnahari ,Sütü ( 2 bardak ) ,ekledim,kaynattim, kivami istege Göre ayarlanir, baharatlari ekledim; bolca köri, karabiber,Tuz ...inmesine yakin 125 ml.sivi krema koydum,iki tiklattim..cok basit...iyice püre yapinca un Corbasi gibi yumusacik oluyor...Kivami koyu olursa sicak su ile acilir..
ne güzel,biz çorbayı çok seven bir millet olduğumuzdan canımızın istediğini çorba haline getiriveriyoruz,eline sağlık,sıhhatli günler
YanıtlaSilçok sevgiler
Gercektende öyle, unu bile corbaya dönüstürüp ,iceriz :)
SilSevgilerle Havva
karnabahar severim de seni seni oyuncuuu :)
YanıtlaSilHer zaman ise yaramiyor ama :)
Silson yazıma bi baksanaaa (pazar) noluur :)
YanıtlaSilSiyah pirinc denenecekler listesine alindi :)
SilÇok güzel olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTesekkürler,fotosunuda ekleyecegim müsait zamanda :) sevgilerle
Sil