1 Temmuz 2015 Çarşamba

KÖZLENMIS DOMATES CORBASI - UNSUZ SALCASIZ

Likopen ve antioksidan kaynagi , Vitamin deposu ,lezzetli  süper saglikli, unsuz salcasiz tam da saglikli beslenenler,diyet yapanlar icin ideal bir corba, KÖZLENMIS DOMATES CORBASI...



unsuz domates corbasi,diyet corbasi,ramazan icin corba
KÖZLENMIS DOMATES CORBASI - UNSUZ SALCASIZ

Harika bir corbaydi...Közlenen sebzelerin eve yaydigi koku muhtesemdi...Canim sicak sicak güzel bir domates corbasi icmek istiyordu...Hazir kirmizi kokulu domatesler marketlerde yerini almisken tam zamanidir dedim...Bu arada, bu hafta Hamburg'ta hava coook sicak, haftasonu 36 dereceye kadar cikacak isi...Hava sicakta olsa iftara harika olur dedim ve ise koyuldum...Közlenmis domates corbasi Cafe Fernando usulü...Tarife birebir uymadigim halde harika bir corba oldu...Asil tarifi merak ederseniz linke tiklayalim lüften...



LIKOPEN VE ANTIOKSIDAN KAYNAGI


Bizimkiler domates corbasi sevmedigi icin ben kendim icin az ölcüde yaptim...Bu corba kasesiyle 3 tane cikti...

750 gr. domates
1 kirmizi kapya biberi
1 kirmizi sogan
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi zeytinyagi
2 su bardagi su (et suyu ya da tavuk suyu da olur)
Tuz,karabiber,kekik

Un yok! Salca yok!

UNSUZ VE SALCASIZ DIYET DOMATES CORBASI
UNSUZ VE SALCASIZ DIYET DOMATES CORBASI

KÖZLENMIS DOMATES CORBASI YAPILISI :

Domatesleri 2 cm .eninde dilimliyoruz.
Kabugu temizlenmis kirmizi sogani ince dilimliyoruz.
Kirmizi kapya biberinin cekirdeklerini temizleyip, dilimliyoruz.
Sarimsaklari kabugu ile koyuyoruz.(corbaya korken temizliyoruz)
Hepsini firin tepsisinin icine koyuyoruz, ben dikdörtgen borcama koydum.
Üzerine zeytinyagi,tuz,karabiber (taze cekilmis olursa daha iyi)  ve kekik serpip 220 derece isinmis firinda 30 dk. közlüyoruz.
Sebzeleri oldugu gibi corba pisirecegimiz tencereye koyup, blenderder geciriyoruz...
Üzerine 2 su bardagi sicak su koyup 10 dk. kisik isida pisiriyoruz.
Corbayi baska bir tencereye ince tel süzgecten gecirerek koyuyoruz.Kabuklar ve cekirdekten kurtariyoruz...

Tarifte kasar peyniri yerine keci peyniri tavsiye ediliyor..Üstelik kizarmis baget ekmeginin üzerine ertilmis halde sürülüyor...Ben biraz degisik yaptim...

Evde cavdar ekmekcigi vardi onu kullandim.

ERITILMIS KECI  PEYNIRLI ZEYTINYAGLI KIZARMIS EKMEK

Cavdar ekmekcigini  ikiye kesip, üzerine firca ile zeytinyagi sürüp, firinin üst izgarasinda kizarttim.

Isiyi kapatip ,ekmegin üzerine keci peyniri dilimi koyup,tekrar firinda beklettim. Firinin sicakligi ile eriyen peynirin üzerine cörek otu ve kekik serptim...Harikaydi,tavsiye ederim...Ekmegin üzerine sarimsakta ezip,sürebilirdim ama bu sefer böyle oldu :)

Iftarda corba ve keci peynirli cavdar ekmekcigi yedim.Yukardaki ekmekcigin diger yarisida afiyetle yendi...Aksam yemegi olarak yetti de arti bile...Iftar sonrasi 10 'ar tane findik ve badem yiyip, bir bardak cay ictim...

Sahurda ise artan corbayi ictim .Icine 2 tatli kasigi Chia Tohumu ekledim.Bir tanede elma yedim...


20 yorum:

  1. eline sağlık: )kozlenmis domatesten denememistim. .

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım Allah kabul etsin cümle oruçlarımızı...

    YanıtlaSil
  3. şu hayatta en sevdiğim çorba bu. senin usul de deneyim bi. :) bi de içine ekmek kırıntısı atarım hep var ya katır kutur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden cok yapardim...Kuru ekmekleri kizartip, sicagiyla corbaya kor, cooz diye ses ciktiktan sonra yemek cok zevkli oluyordu...Ama bu keci peyniliyi bir dene,tavsiye ederim :)

      Sil
  4. ımmm nefis. hele o yanındaki ekmek :)) mutlaka deneyeceğim. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,bu ekmek corbanin sovunu caldi :))

      Sil
  5. Kozlenmis sebzelerle yapilan corbalar gercekten daha bir leziz oluyor, yaninda keci peynirlik kizarmis ekmek ohhh.... ellerine saglik ablacim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Közlenenmis sebzelerle menemende harika olur diye aklima geldi simdi...Evet, bu ekmek bagimlilik yapacak cinsten:)

      Sil
  6. Domates çorbasını közleyerek yapmak hiç aklıma gelmezdi, tadının çok güzel olduğuna eminim. Yanında servis edilen keçi peynirli ekmek de çok iştah açıcı duruyor.
    Bizde domates çorbası çok sevilir; ilk fırsatta bu yöntemle yapacağım. Sayende "bir yaşıma daha girdim" :)) Eline sağlık Şule cim. Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda ,Cafe Fernndonun marifeti ,bana denemek düstü, pisman degilim :) Bu ekmek icin ekmek yenir :)

      Sil
  7. Çorba nefis görünüyor. Bu sene domatesler çok güzel. Ben de domatesleri kurutup kışa saklamak istiyorum. Hem çorba olur. Hem de bir kısmını mixerde parçalayıp toz haline getirerek soslarda kullanmak niyetim var. Kısmetse en kısa zamanda başlamalıyım bu işe..:) Ellerinize sağlık.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyi fikirmis, mis gibi corbalar kïsinda piser ,simdiden kolay gelsin :)

      Sil
  8. Hem basit hemde lezzetli olmasi dikkatimi cekti. Mutfakta cok sabirsizim nedense. Senin butun tariflerinde pratik aslinda..Ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalorisinin de düsük olmasi harika..Isteyen terereyagi ekleyebilir tabii...Lezzeti artar:) tesekkürler...

      Sil
  9. harikasin Sulecim, corbayi mutlaka deniyecegim, ben bu kadar az yiyince asla dayanamiyorum iftara kadar , bi de 9:42'de burda gerçi sizde de o siralar sanirsam. ramazan da bile dengeyi koruyabilmene hayranim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istesemde fazla yiyemez oldum...Bu sadece ramazana özel bir durum oluyor bende...Dengeyi bozarsam halim ne olur bilemiyorum inan :) Bünyem Kilo almaya cok yatkin :(

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma