12 Temmuz 2015 Pazar

KINOALI YAZ TÜRLÜSÜ

 
kinoali yemekler, 
Kinoali Yaz Türlüsü


Zeytinyagli Kinoali Yaz Türlüsü nasil yapilir? Cook basit, evde kionoaniz varsa ,türlünün icine ativerirsiniz biraz olur biter :)

Kinoa yoksa bulgur da katilir ,niye olmasin ki? Kinoanin faydalarindan yararlanmak icin güzel bir firsat...

Iftar icin kendime sebze yemegi pisirmek istiyordum...Niyetim metabolizmayi canlandiran sebze corbasi yapmakti...Mutfaga girince,buzdolabindaki patlicani, kabagi ,kirmizi kapka biberini gördüm ,zeytinyagli yaz türlüsü pisirmek geldi aklima...

1 patlican
1 kabak
1 kuru sogan
1dis sarimsak
3 domates
1 kirmizi Paprika biberi
Zeytinyagi
Tuz,karabiber


Sogani ,sarimsagi yemeklik dogradim, patlican ve kabaginin kabuklarini acali soydum,dörde bölüp, bir parmak bogumu kestim..Kirmizi paprikayi minik kareler seklinde kestim.

Zeytinyagi,sarimsagi az zeytinyagi ile sararincaya kadar kavurdum ,zarlari temizlenmis ,minik yemeklik dogranmis domatesi ve  sebzeleri ileve edip, iyice yikanmis kinoayi koyup,tuzun,karabiberini serpip düsük isida su eklemeden, sebzeleri kendi  sulariyla pisirdim.  Piserken üzerine biraz daha zeytinyagi gezdirim...

Tadi nefisti, gec saatte fotosu güzel cikmasada , tabaktaki renkli görüntü sahaneydi...

Icinde et yok ama ,kionodan gelen Protein katkisi cok... Yapmasi, pisirmesi cok kolay bir yaz türlüsü Kinoali Yaz Türlüsü :)

Kalorisi cok düsük, lifli vitaminli saglikli bir sebze yemegi oldu... Yaninda izgara yapilmis tavuk kanadi vardi...

Güzel bir pazar günü olmasi dilegiyle...



6 yorum:

  1. Bugünler de motivasyonum ve tansiyonum düsük..Kadin doktorunda ki son ölcümde ortaya cikti..Tansiyonum her zaman normal cikardi halbuki...Bu motivasyonumu ve hareketliligimi biraz etkiledi :(

    Ne yapsak bilemedim?

    YanıtlaSil
  2. KİNOA İLK DEFA DUYUYORUM DOĞRUSU...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son senelerde tanindi..Türkiye'de bulmak mümkün..Kisiri,pilavi,tatlisi,sârmasi,dolmasi her seyde kullanilabiliyor :)

      Sil
  3. ay yaz türlüsü daha dün yaptım ya. hazırdan yapıyom ama. konserve. tukaş :) ona da kinoa koydun he. :) çok kreatif oldun sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kac sefer konserve bamya almistim ,orucken canim cekmisti..Bizimkiler sevmezde,bizde pek pismez...Tazesi gibi olmuyor :)

      Sil
  4. Kinoa ile geç tanışsamda müthiş bir protein kaynağı, kabak zaten faydaları saymakla bitmez özellikle ödem sökmesi mucize gibi böyle nimetlerin birleşimi de muhakkak enfes olur, elinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma