3 Ağustos 2014 Pazar

DIL BALIGI-SCHOLLE TAVADA IZGARA



Temizlenmis,paket icinde,taze dil baligini dün, yikayip,kurulayip,tuzladiktan sonra ,silikon firca ile

isiya dayanikli ,kizartmalik zeytinyagi ile yagladigim tavada izgara yaptim. Dil filetosu ince oldugu

icin kisa sürede kizardi.

Daha öncesinde kücük patetesleri kabugu ile haslamistim.Kabak ve patlicani temizleyip,ince

dildikten sonra yine yukardaki yöntem ile tavada izgara yaptim.

Havuclari yikayip,rendeledim.Zeytiyagi,limon suyu ve tuz ile tatlandirdim.

Balik  + sebze+ karbonhidratiyla hafif ve lezzetli bir aksam ögünü oldu. Kilciksiz olmasi nedeniyle

oglumda güzel yedi.

Gece yagmur yagmis.Ortalik serinlemis ,ohh miss gibi olmus.Simdi de biraz serpistiyor.Bu super yaz

 iki hafta daha sürecekmis ama. Böyle arada bir serinleyecekmis ki sahane olur.

Sahane bir pazar günü olmasi dilegiyle....




11 yorum:

  1. Goruntu beni ye beni ye diye sesleniyor sanki :) Cok akillica hazirlanmis bir aksam yemegi, icinde bir cok besin ogesini barindiriyor. Ellerine saglik Sule abla... Mutlu pazarlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyi aksamlar Sinem'cigim...Tesekkür ederim cânim..

      Sil
  2. Çok güzel ,eline sağlık, sağlık +lezzet:sulemcafe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy! Tesekkür ederim,ne güzel iltifat bu böyle :)

      Sil
  3. Mmm nefis!.. Tam da öğlen saati, karnım da henüz açken görmek iyi olmadı:)) Ellerine sağlık.

    Ben mutfağa gidiyorum..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta tekrâr almayi düsünüyorum,cok hafif ,lezzetli balikmis.Kolay gelsin :)

      Sil
  4. heeey ben balık düşkünüyüm yapıyom hep. bunu denerim ben hemen. ne de sade foto yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayagi Sade oldu degil Mi? Yesillikler yoktu ki,süsleyeyim :)

      Sil
  5. Ellerine sağlık ablam bende ızgara balık severim gerçi kızartma hariç geneli güzel oluyo balığın tadı kaçmıyo en azından :)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma