Bu pogacalar bir okuyucumun istegi üzerine bugün yapildi...Önceki yaptigim karabugday pogacasi tarifini aramis, bulamamis , cünkü yayinlamamisim. Evde karabugday unum kalmamis...Cevrede ki marketlerde de bulamadim karabugday ununu. Ara ara bir Bio marketten tane karabugday alip, degirmenlerinde cektirdim...
Eve gelince hemen hamurunu yogurdum...Önceki pogacama misir unu da eklemistim...Bu kez koymadim...O postta bir daha ki sefere zeytinyagini 1 bardak koyacagimi söylemisim ki hic gerek yokmus!
Hamur, karabugdayin özelliginden dolayi zor toplanan ve yapis yapis bir hamur...Elle sekil vermesi güc, parcalanabiliyor..
Elle sekil verdiklerim düzgün sekilli olmayinca careyi pisirme kagidinin üzerinde yapmakta buldum.. üzerinde acip, icine peyniri koyup, kagidin ucunu cekip hamuru üst üste.getirdim,..Uclarini catal yardimiyla kapattim...
Pogacalarin üstüne yumurta sarisi sürüp ,susam serptim.
Firinin Alt-Üst konumunda 180 derecede pisirdim...Benimkiler Firinda biraz fazla kaldi...Deneyecekler biraz kizardiktan sonra cikarabilirler.(bu kadar koyu degildi renkleri aslinda )
Sicakken daha yumusak olan bu pogaca ayni ekmegindeki gibi bekledikce yogunlasiyor, Alman ekmekleri gibi oluyor...Fazlasini buzlukta dondurup, hafif isida isitiyorum...
Kurabiye pogaca arasi kivami...Diyettekiler, bugday alerjisi olanbar, gluten intoleransi olanlar ,bugday unlu seyler tüketmek istemeyenler icin cayin yanina,kahvaltiya pogaca özlemini gidermek icin iyi gider...
Karabugdayunlu hamur islerinde sindiye kadar ki Favorim ise yumusacik dokusuyla peynirli super kek...
Bu pogaca hamuru kesinlikle fazla yag kaldirmiyor ,1/2 su bardagi siviyag yeterli...
KARABUGDAY UNLU PEYNIRLI POGACA
4 su bardagi karabugdayunu
2 yumurta (birinin sarisi üzerine sürülecek)
1 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi sivi yag +1 yemek kasgi erimis tereyag
1 Paket kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
1/2 kalip beyaz peynir
Susam
180 derece önceden isinmis firinda üzeri hafif kizarana kadar pisecek..
1 su bardagi = 250 ml.
( Fotolar Samsung Mini S3 ile cekilmistir.)
ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler sizi takipteyim ben de beklerim :)
YanıtlaSilhttp://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr
Tesekkürler :) iadei zyarete gittim bile
SilKara bugdaydan yapilan koy ekmegini yedim ama hic pogcasini yemedim. Eminim lezzetlidir. Ellerine saglik.
YanıtlaSilTam bugday unu ile karistirip yapiyorlar...Lüks cafelerde satiliyor ama cok pahali...tesekkürler :)
Silellerinize sağlık
YanıtlaSilTesekkürler :)
Silsüper bir tarif çok sağlıklı ve leziz bayıldım
YanıtlaSilTesekkür ederim...
SilSelam,
YanıtlaSilEllerinize sağlık, missss görünüyor hmmmmm:)
Ben de sizi beklerim sayfama, katılırsanız çok mutlu olurum... Takipteyim sizi bu arada:))
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Tesekkürler, ugradim blogunuza :)
SilTadını çok merak ettim ablacım, rengi görüntüsü çok hoş... Ellerine sağlık
YanıtlaSilTesekkürler canim...
Silbunu anneme veya yengeme teyzeme filan yaptırayım du. kurabiye bilgim pek yok :)
YanıtlaSilBu biraz normal beslenenler icin degisik gelebilir :)
SilBende denedim :) acikcasi hamuru pekte yapis yapis olmadi. sekil vermekte zorlanmadim bu yuzden. Peak's glutensiz karabugday unu kullandim.
YanıtlaSilBen Almanya'da yasiyorum..Burda Bio markette buldugum Alnatura Marka.Aslinda karabugday kendisi glutensiz ama islenme ortaminda gluten tozu bulasabiliyor...,sizin kullandiginizda özel bir islemden gecmis olabilir..Ne güzel cok sanslisiniz:)
SilUmarim hosunuza gitmistir :)