3 Ağustos 2014 Pazar
DIL BALIGI-SCHOLLE TAVADA IZGARA
Temizlenmis,paket icinde,taze dil baligini dün, yikayip,kurulayip,tuzladiktan sonra ,silikon firca ile
isiya dayanikli ,kizartmalik zeytinyagi ile yagladigim tavada izgara yaptim. Dil filetosu ince oldugu
icin kisa sürede kizardi.
Daha öncesinde kücük patetesleri kabugu ile haslamistim.Kabak ve patlicani temizleyip,ince
dildikten sonra yine yukardaki yöntem ile tavada izgara yaptim.
Havuclari yikayip,rendeledim.Zeytiyagi,limon suyu ve tuz ile tatlandirdim.
Balik + sebze+ karbonhidratiyla hafif ve lezzetli bir aksam ögünü oldu. Kilciksiz olmasi nedeniyle
oglumda güzel yedi.
Gece yagmur yagmis.Ortalik serinlemis ,ohh miss gibi olmus.Simdi de biraz serpistiyor.Bu super yaz
iki hafta daha sürecekmis ama. Böyle arada bir serinleyecekmis ki sahane olur.
Sahane bir pazar günü olmasi dilegiyle....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Goruntu beni ye beni ye diye sesleniyor sanki :) Cok akillica hazirlanmis bir aksam yemegi, icinde bir cok besin ogesini barindiriyor. Ellerine saglik Sule abla... Mutlu pazarlar :)
YanıtlaSilIyi aksamlar Sinem'cigim...Tesekkür ederim cânim..
SilÇok güzel ,eline sağlık, sağlık +lezzet:sulemcafe
YanıtlaSilAyyy! Tesekkür ederim,ne güzel iltifat bu böyle :)
SilHarika görünüyor.. :)
YanıtlaSilTesekkürler canim..
SilMmm nefis!.. Tam da öğlen saati, karnım da henüz açken görmek iyi olmadı:)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen mutfağa gidiyorum..:))
Bu hafta tekrâr almayi düsünüyorum,cok hafif ,lezzetli balikmis.Kolay gelsin :)
Silheeey ben balık düşkünüyüm yapıyom hep. bunu denerim ben hemen. ne de sade foto yaa :)
YanıtlaSilBayagi Sade oldu degil Mi? Yesillikler yoktu ki,süsleyeyim :)
SilEllerine sağlık ablam bende ızgara balık severim gerçi kızartma hariç geneli güzel oluyo balığın tadı kaçmıyo en azından :)
YanıtlaSil