CIC PATLICAN SALATASI ,DENEMEYE DEGER,CESARETLI OLUN :)) |
Kizartilmadan,közlenmeden kabugu soyulmadan nefis bir patlican salatasi,denemek isteyenler?
Patlicanin kabugunu hep soyariz, pijamali keseriz ,kizartiriz,közleriz ( bunu hic yapmadim cünkü esim hic sevmez,oglum agzina patlicani sürmez )
Halbuki patlicanin en degerli kismi kabuguymus,hatta patlican icin hic vitamin degeri yok diye
Yanlis bilgilendirilmisiz bunca zaman..
Evet,kizartmasi nefis oluyor,közlemesine bayilanlar cok ama bu sekilleriyle patlicani cok zararli hale getiriyoruz.hele kizartmasinda ne yaparsak yapalim illa yagi sünger gibi ceker icine...
Firinda yapilanlar biraz idare etsede,neyse..
CIG PATLICAN SALATASI NASIL YAPILIR? |
Cig patlican salatasi nerden cikti derseniz? Instagramda takip ettigim Alkali Beslenme öncüsü ,Alkali Diyet kitabinin yazari Anti-Aging ve Biokimya Uzmani Dr. Aysegül Coruhlu sayfasinda patlicani cig yiyin diyor...Mor sebze ve meyveleri bol tüketin diyor ve patlicani kabugu ile beraber yememizi öneriyor.
Benim de uzun zamandir aklimdaydi...Daha önce patlican kabuklu smoothieler
yapmistim ama direkt cigden hic yememistim...
Sasirmayin patlicani elma ,armut gibi cigden yiyenler de varmis ,hic aklima gelmezdi..Gerci bende cig yesil fasülye yemeyi cocuklugumdan beri severim :)))
Denemek isteyenler icin 1 orta boy patlican yeterli olacaktir.
Benim Cig Patlican Salatamin Malzemeleri :
Patlican,kabuklari soyulmadan,cigden
Domates,salatalik,nar,mor sogan,maydanoz,roka
Kirmizi paprika,yesil kizartmalik biber,havuc
Tuz,karabiber,zeytin yagi,olsaydi cevizde koyacaktim
Sebzeler minik zarlar seklinde dogranir.sosu eklenir...Patlicanin sosu biraz cekmesi icin beklenir,süslenir.ve afiyetle yenir
Merak etmeyin,umdugunuzdan da güzel olacaktir.bende öyle oldu da :))
Deneyeceklere afiyet olsun...
PATLICAN KABUGUNUN YARARLARI VE ÖZELLIKLERI :
Nasunin ,beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan
Bagisiklik sistemini güclendiren magnezyum
Kas kramplarını engelleme özelliğine sahip potasyum
Sindirim sistemi icin gerekli lif vardir.
kabuklarin kesilip atilmasi ile bunlar vücut tarafindan alinamaz :(
hiç çiğ olarak patlıcan tüketmedim ilginç denemek lazım elinize sağlık :)
YanıtlaSilTesekkürler, tasidigi saglikli özellikler icin denemeye deger...Kimbilir belki hosunuza gider :)
SilDomates ve sirke ile pişirmişliğim var, en sağlıklı hali o diye düşünmekteydim. Demek çiğ de yeniyor. Hımm, denemeli.
YanıtlaSilBende ilk duydugumda sasirmistim...Ama cig olarak sevenlerin coklugu beni de sasirti.özellikle cok saglikli olusu.Bu sekliyle vitamin kaybi olmuyormus.Tabi denemek ve alismak gerek :)
Silaaa, cok ilginc, bunu denemeliyim:)
YanıtlaSilGercekten ilginc,sosuyla bekleyince diriligi kayboluyor...Izgaralarin yaninda saglikli bir secim olurda .alismak gerek dedigim gibi ;)
SilÇok sağlıklı görünüyor ya ellerinize sağlık
YanıtlaSilTesekkürler ;)
SilHiç denemedim ama güzel olacağını düşünüyorum zira bende salatalara elma armut erik doğrayan biriyim patlıcanda güzel olur madem sağlıklı denemek lazım,sevgiler canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilUmarim birgün denersin Tülincigim.Denersen fikrini merak ederim :)
Silben yiyemem muhtemelen canım ama sağlıklı olduğu açık ;)
YanıtlaSilBende öyle düsünüyordum ama biraz cesaret :)
SilAyşegül hocam neyi diyorsa yiyoruz. Benim annem ben bildim bileli patlıcana çiğ bayılır meğer ne faydalıymış. Ben yerim çiğ ama evdekilere mümkünü yoktu bu tarifi deneyeceğim mutlaka. elinize sağlık
YanıtlaSilEvet ya,aklima o soktu :)
SilBen bu zamana kadar hic duymamistim...Hocadan ilk defa duydum..Arada yaparim artik :) tesekkürler.
Saglikli olduguna hic suphem yok ablacim, cok da guzel hazirlamissin. Yeme konusu ise dedigin gibi cesaret istiyor :) Belki senin sayende adim adim yaklasirim :)) Ellerine saglik, tesekkurler ablacim.
YanıtlaSilSevgiler.
:)tesekkürler canim...
YanıtlaSil