Nostaljik pazartesi postunun misafiri bu hafta sismanlatmayan kisir :))
17 Aralık 2014 Çarşamba
KARNABAHAR KISIRI: ZAYIFLATAN KISIR
![]() |
KARNABAHAR KISIRI |
1/2 karnabaharin cicekleri
1 yemek kasigi Biber-domates salcasi
zeytinyagi,kimyon,karabiber,kirmizibiber,tuz,kimyon
Nar eksisi,limon suyu,
Maydanoz,yesil sogan ,salatalik
Uzun zaman oldu yapmayali.Karnabaharla ne yapsam diyordum, pek sevilen sebzede degildir bizde.Corbasi,haslamasi, kiymali yemegi? Onu hic yemezler...Graten?
Dukan diyeti siralarinda cok yaptigim,kisiri,pilavi derken ,kisirinda karar kildim.Karnabaharin tümüyle yapmadigim icin cok pisman oldum.Harika lezzetini unutmus olmaliyim.
![]() |
CICEKLERINE AYRILAN KARNABAHARLAR |
![]() |
RONDODAN GECEN KARNAHAR BULGURU |
![]() |
KAVRULAN KARNABAHAR BULGURU |
Karnabahari ciceklerine ayirdiktan sonra mutfak robotunda ince bulgur boyutu kadar cekiyoruz.Robotu olmayanlar,rendeleyebilir.
Tavaya biraz zeytinyagi damlatip,tahta kasikla karistirarak,yumusagincaya kadar pisiriyoruz.
Icine salcasini,baharatlarini,zeytinyagini,nar eksisini, katip, karistiriyoruz.Sicakken malzemeyi icine daha kolay cekiyor.
Ince kesilmis,maydanozu,yesil sogani ekliyoruz.
Kücük küpler halinde kesilmis salataligi ve limon suyunu katip,servis yapiyoruz.Gercek kisirdan ayirt etmekte zorlanacakiniz .Simdiye kadar yapmadiysaniz ,mukakkak denemenizi tavsiye ederim.
![]() |
BUGDAY ALLERJISI OLANLAR ICIN ALTERNATIF KISIR |
![]() |
DENEMEYEN PISMAN OLUR :) |
![]() |
HARIKA LEZZETIYLE KARNABAHAR KISIRI YENMEYE HAZIR, AFIYET OLSUN |
Dr.Yasemin Bradley,bu kisira sismanlatmayan sebze kisiri diyor :) Hemen hemen bütün dukanci sitelerde ,diyet sitelerde ve saglikli beslenme sitelerinde tarifleri var...
mutlaka denicem :)
YanıtlaSilSonucu yazin olur mu? Iyi ya da kötü :))
SilAaaaa, bak karnabaharli pizza hamuru falan duymustum da (hatta sütlac bile duydum..hic birini de pek sevdim diyemem) ama bu fikre bayildim ve sevecekmisim gibi hissediyorum. Hemen denemeliyim en kisa zamanda. Cok tesekkürler Sule:)
YanıtlaSilKarnabahârli Pizza yapmisligim da var :) sütlaci kacirmisim:))
SilGecenlerde cok ama cok ilginc bir karnabahar yiyecegi gördüm.tarifi yoktu,ebook taydi...Bakamadim...Ama ip uclari vermislerdi...kafama göre Denecegim ilerde, iyi olursa yayinlarim...:))
Ben de diyorum ki bu normal kısır, karnıbahar nerede :) Muhakkak deneyeceğim :)
YanıtlaSilGörüntüsü hemen hemen ayni,tadi tabi ki biraz farkli Handan...Karnabaharin biraz diri olmasi iyi olur...umarim senin de hosuna gidêr :)
SilKarnabahar ı severiz biz. Yemeğini de yaparım. Bu hali de çok güzel olur :)
YanıtlaSilArada hafif beslenmek istenince ,bulgur yiyemiyenler,cölyak hastalari icin ideal ...
SilÇok güzel! hiç aklıma gelmezdi kısıra karnabahar eklemek eminim çok lezzetli olmuştur.. ellerinize sağlık blogunuzu takibe aldım banada beklerim :)
YanıtlaSilSalcayi kavurmadan mi ekliyorsun?
YanıtlaSilEvet Skinny ...Normal kisirda da öyle yapiyorum,kavurmadan..mercimek köftesi yapinca soganla salcayi kavurup yaparim..
SilTarif bana ait degil, sag olsun birileri düsünmüs, bizim isimize de Yariyor...Iyi fikir...Elbette ziyaretinize gelirim, sizde hos geldiniz:)
YanıtlaSilBu tarif cok guzel geldi, ayiptir soylemesi esim ve ben bir haftadir MPG programina basladik yine yeni yeniden. Hedefimiz 10 ar kilo verip sabitlenmek. Sizler kadar olmasa da yine yalniz degilim, tek basima daha zor olurdu benim icin. Karnibahar alip deneyecegim bu hafta bir gun insallah.Ellerine saglik Sulecim.
YanıtlaSilSevcan'cigim kolay gelsin...Esininde seninle beraber Saglikli beslenme,zayiflama gayretinde olmasi cok güzel, senin tek basina yapmandan daha Motive edici olur...Umarim hosuna gider, pilav yerine de yenebiliyor....
SilKarnabahar sütlacina rast geldim,inamamadim:) onu Bile yapmïslar :))sanirim dukan kaynakli :))
harika gözüküyor,e linize sağlık :)
YanıtlaSilTesekkür ederim, belki bir gün sizde denersiniz:)
Silçok ilginç karnabahar da severim deneyebilirim bunu..
YanıtlaSilKarnabaharin degisik bir hali :)umarim hosunuza gider :)
Silşulecim ilk defa duydum bu kısırı ellerine sağlık bende deneyeceğim,karnabaharı çok severiz bizde...
YanıtlaSilayrıca goji bery hakkında ne düşünüyorsun diye merak ettim,zayıflattığını söylüyorlar,sabah aç karnına 20 gr tüketip üzerine 2 bardak ılık su içmek gerekiyormuş,arkadaşım 7 kilo vermiş ama sıkı diyette yapıyor...yağ yaktığı söyleniyor...bende aldım bir hafta oldu yiyorum bakalım iştahımı biraz kesti gibi...goji berynin kuru meyvesinden bahsediyorum aktarlarda satılandan...sevgiler
Süperfood'lar icinde moda olan bir besin ..Yüksek antioksidan ve antiaging özelligi var.....Cok Saglikli özellikle metabolizmayi hizlandirici etkisi oldugundan saglikli beslenenler,diyet icinde olanlar tarafindân tercih ediliyor...
SilDestekleyici olarak kullaniliyor,atistirmalik olarak bende yiyorum,ama cok büyük umut baglamak dogru olmaz ,mucize beklemeyin ,diyor alman doktorlârda ...imkani olanlar alabilir cünkü pahalida...
Yemekte sakincasi yok,ancak arkadasin gibi spor ve diyet,saglikli beslenme esliginde tüketilirse etkisi daha cok olur...Özellikle genclestirici,metabolizma hizlandiici ve antikanser özelligi icin kurusunu cerez gibi yiyorum yaninda badem,findik ya da ceviz ile...Smoothiler icine atiyorum bazende...günlük 20g uygundur fazlasini önermiyorlar...
Umarim yardimci olabilmisimdir :)
Teşekkürler Şulecim...
YanıtlaSilAh Şulem senin tarifler ah...
YanıtlaSilHem sağlıklılar hem de çok güzel görüntüleri var, iştah açan <3
Tesekkür ederim :) saglikli yemekler bunlar Kilo yapmaz :)))
SilBen karnabaharı severim. BU tarifi de çok beğendim bu yüzden... Zaten kısıra kim dayanabilir ki.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilKarnibahar hak ettigi degeri bulamiyorum gibi,haksizlik Aslinda..laf aramizda kücükken bende sevmezdim :)
SilCok saglikli cok ,böyle degisik tariflerle yeme sansli artiyor ;)
hemen yarın yapacağım. yoksa evdeki karnıbahar sırf alınmış olmak ve ne yapsam yenir ki demekle çöpe gidecek...
YanıtlaSilUmarim hosumuza gider :)
SilKarnabaharin alternatif kullanimi için güzel bir tarif. Ben her halini severim.
YanıtlaSilMalesef bizimkiler sevmiyor..Cok nadir yerler...Ben sonradan alistim yemeye...Sarimsakli yogurtlu cakma mantisini da severim :)
Silben çok yaparım hiç anlaşılmıyor karnabahar olduğu ;)
YanıtlaSilOglum normal kisirini cok sever, onu kandiramadim ama :) bende seviyorum...Bu hafta yeniden yapsam ,canim cekti :)
SilMerhabalar,
YanıtlaSilYaa ben kısır gördüm resmen resimde ve döne döne okuyorum bulgur eksik yazılmış diye:)))
Harika, elinize sağlık..
Sebzelerin tümünü çiğ halde tüketirim zaten, deneyeceğim.
Ben de beklerim sizi sayfama.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler.
Deneyin, eminim hosumuza gidecektir :) ziyarete gelirim tabi ;)
YanıtlaSilkarnıbahar en sevdiklerimden ya hatta bugünlerde hep yapıyom du bunu da yapayım taam :)
YanıtlaSilSen nasil yapyorsun,haslamami ,kizartmami,etli yemegi Mi, mücver Mi? Ayy!cig yiyin diyor ,Cook cok Saglikli beslenen uzmanlar :)
SilKarnibahari hic boyle yememistim mutlaka denemeliyim :) Cok degisik geldi, ellerine saglik ablacim :)
YanıtlaSilBenim gibi yarim karnabaharla deneyebilirsin Sinemcigim ,tesekkürler bu güzel yorumlarin icin :)
Sil